מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
12/11/12 9:43
1 תגובות

הי טלי, שאלה של הבן שלי: איך שוקולד לבן נהיה לבן?


תגובות

טלי-בוכסווילר
מנהל קבוצה
22/11/12 10:36

שוקולד נוצר מפולי השוקולד שגדלים בתוך פרי הגדל על עץ התיאוברומה. הפולים מוצאים מהפרי, ועוברים ייבוש. לאחר הייבוש, הם נעשים חומים. אותם פולים חומים נטחנים במכבש גדול, ובסופו של תהליך טחינה אפשר יהיה להפיק מהם אבקת קקאו חומה, ובנפרד גם חמאת קקאו בצבע לבן שנהבי. מכיוון שבשוקולד לבן לא מכניסים אבקת קקאו, אלא רק את חמאת הקקאו (וגם סוכר, אבקת חלב, לציטין וקצת וניל) נשאר הצבע של השוקולד הלבן - לבן שנהבי.