מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבטיסה לחול

טיסה לחול

09/01/17 10:42
6 תגובות

אני חולה בפרפור פרוזדורים ויש לי קוצב. האם מותר לי לטוס לחול מבחינה בריאותית.

שאלה נוספת: עשו לי אבלציה שכידוע אם היא מצליחה היא מפסיקה את פרפור הפרוזדורים.
אצלי הוא נימשך. סימן שהניתוח נכשל.
האם עלי לבקש שוב שיבצעו עוד אבלציה? תודה.


תגובות

שלום ריצ׳רד,
באופן עקרוני אין מניעה מטיסות לחולים עם פרפור וקוצב, יש לשים לב כי הפרפור מאוזן דיו ושאתה מכיר את ההנחיות לטיסה עם קוצב כמו לא לעבור דרך שערים מגנטיים וכי עברת בדיקה לאחרונה, בכל אופן בדר״כ בכדי שיהיה ביטוח רפואי החברות מבקשות אישור מרופא שבדק אותך ומכיר אותך. 
לגבי האבלציה והשנות הפרפור, אכן בחלק לא מבוטל מנסיונות האבלציה אין הצלחה מלאה ויש השנות של הפרפור, ובפרוצדורה חוזרת אחוזי ההצלחה גבוהים יותר באופן משמעותי. יחד עם זאת ההחלטה על אבלציה חוזרת היא מורכבת יותר וכוללת בתוכה עוד שיקולים כמו - עד כמה הפרפור מפריע לך כרגע, כמה זמן הוא נמשך ועד כמה הוא מאוזן ? וכן מה הסיבה מלכתחילה לכשלון - אנטומיה מסויימת של הלב, קושי בנטילת תרופות לשימור קצב הסינוס וכו׳. לכן נשמע שאתה צריך ביקורת חוזרת אצל הקרדיולוג שלך / זה שביצע את האבלציה כדי לשקול את הדברים ולקבל החלטה מושכלת. 

כל טוב 
ד״ר אסי מילויצקי

ריצרד
10/01/17 11:12

דר אסי תודה.לשאלתך עד כמה הפרפור מפריע לי הוא לא מפריע אבל הסיכון בפרפור שיגיע קרש דם למוח הוא הדבר המדאיג. אני לא מקבל תרופות לשמירת קצב הסינוס כי יש לי לחץ דם נמוך לפעמים אז בטלו לי את הכדורים. מה דעתך???

ריצ׳רד, 
כמובן שהסיכון באירועים מוחיים הוא מטריד, אבלציה בין אם מוצלחת ובין אם לא לא בהכרח תביא להפסקת תרופות נוגדות קרישה, לפחות לא בטווח זמן קצר. 
מציע שתגיע לביקורת לקרדיולוג ותדונו באופציות, אבלציה נוספת היא בהחלט אפשרות, אולם צריך לעשות את זה לאחר בדיקה דקדקנית שלך ושל הבדיקות שעברת לאחרונה. 
בהצלחה  וכל טוב 
ד״ר אסי מילויצקי 

ריצרד
12/01/17 0:47

שלום דר
אני שאלתי לגבי הכדורים  כמו קרדיולוק לדוגמא שהפסקתי לקבל בכלל                                   היות ולחץ הדם שלי  נמוך.ואני כעת ללא אף כדור השומר על הלב.    האם זה סביר? שאלה נוספת היא                                                שקראתי שכדור בשם טמבוקור       מטפל בשמירת קצב הלב. האם לדעתך עלי לקבל אותו. בתודה ריצרד.

רותי-12
14/01/17 21:59

אני לוקחת פרוקור.אולם זה כדור עם תופעות לוואי כמו לא להחשף לשמש יותר מדי. להתיעץ עם קרדיולוג.

דניאלהאח
15/01/17 8:14

שלום,

מקווה תדאג לביטוח רפואי לקראת הטיסה. בתוספת שלום יש חברות שמבטחות מצב רפואי קיים.
בנוסף, בגלל הפירפור, הייתי מבררת לגבי מכשיר דפיברילטור.
האם לא שקלו לבצע "היפוך" כדי להפסיק את הפירפור?