מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
23/04/13 21:15
0 תגובות

חומרים (לתבנית פאי מתפרקת בגודל 24\" או תבנית מיני מאפינס של 12 יח\')



בצק פריך מלוח לתחתית הקיש



200 גר\' קמח (1/2 1 כוסות)

100 גר\' חמאה

1 ביצה בגודל M

1/2 כפית מלח

2-3 כפות מים קרים



2-3 כפות קמח לקימוח משטח העבודה



מלית פטריות שמפניון טריות



2 סלסלות פטריות שמפניון טריות (500 גר\')

1 בצל בינוני

2 כפות שמן קנולה

100 גר\' גבינה צהובה קשה מגוררת

200 מ\"ל שמנת מתוקה

2 ביצים בגודל M

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף קמח



אופן הכנה



הכנת הבצק - במעבד מזון עם להב פלדה או בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים. מעבדים את הבצק ולפי הצורך מוסיפים את המים לקבלת בצק אחיד. אני בדרך כלל מוסיפה כף אחת של מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושמים במקרר למשך 20 דק\'. בזמן הזה מכינים את המלית.

הכנת המלית- מנקים את הפטריות מהחתיכות השחורות בעזרת נייר מגבת. 6 פטריות קטנות שמים בצלוחית בצד,הן ישמשו לעיטור הקיש בהמשך.

חותכים את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני ושמים בקערה . מקלפים את הבצל וקוצצים לקוביות קטנות. שמים את הבצל במחבת רחבה ומוסיפים שתי כפות שמן. מטגנים מעט את הבצל עד שהוא נהיה שקוף . מוסיפים את הפטריות שחתכנו,ממשיכים לאדות על אש בינונית,הפטריות יפרישו נוזלים ויקטנו בחצי בערך מהגודל המקורי שלהן. לאחר כ- 5 דק\' מורידים מהאש ומעבירים למסננת כדי להפריד את הפטריות מהנוזלים שלהן.

הכנת קלתית הקיש-מוציאים את הבצק מהמקרר. מקמחים את משטח העבודה ואת תבנית הפאי. מרדדים את הבצק לקוטר 28\" ,מעבירים לתבנית הפאי ומסדרים את הבצק כך שישב היטב בתבנית ,מהדקים את הבצק לדפנות כדי ליצור שוליים יציבים ולא דקים מידי.

המשך הכנת המלית - מוסיפים לפטריות את הגבינה המגוררת ,מערבבים ומעבירים לתבנית המרופדת בבצק. משטחים ומסדרים את הפטריות.

בקערית או מד ליטר טורפים יחד ביצים,שמנת מתוקה,מלח,פלפל וכף אחת של קמח. טורפים לקבלת תערובת אחידה ושופכים בעדינות מעל הפטריות.

עיטור הקיש-חותכים את הפטריות ששמרנו בצד לחצי. ומסדרים בעיגול קרוב לדפנות.

אפיית הקיש-

25 דק\' בחום של 190 מעלות בחלק התחתון של התנור.

25 דק\' נוספות בחום של 180 מעלות במרכז התנור עד לקבלת גוון חום יפה וייצוב המלית.

מצננים את הקיש ומעבירים לצלחת הגשה.


תגובות