מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
peri104

peri104

מנהל קבוצה
02/05/13 1:09
0 תגובות

עוגת מסקרפונה ושוקולד ללא אפיה

חומרים לתבנית קוטר 24 ס\"מ:

2 שכבות טורט לייקעך בעובי 1 ס\"מ כל אחת (ניתן לקנות בכל חנות, ולהקפיא את היתרה לשימוש עתידי)

לרוטב השוקולד המיועד לטורט:

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

כוס ורבע (300 מ\"ל) חלב

כפית דבש

לקציפת גבינה:

500 גרם גבינת מסקרפונה גד

כוס וחצי (360 מ\"ל) חלב

מיכל שמנת מתוקה

שליש כוס (70 גרם) סוכר

שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לציפוי השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

חצי כוס (120 מ\"ל) שמנת מתוקה



אופן ההכנה:

1. להכנת רוטב השוקולד לטורט: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה שתכיל בנוחות גם את הנוזלים. מביאים לרתיחה את החלב והדבש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד להמסה, מכסים ומצננים

2. להכנת קציפת הגבינה: מקציפים במיקסר שמנת, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת רכה. מפחיתים את מהירות המיקסר, מוסיפים את אבקת הוניל ומקציפים כדקה נוספת

3. שמים את גבינת המסקרפונה בקערה גדולה ומקפלים לתוכה בעדינות שליש מכמות הקצפת עד להטמעה ולאחר מכן את יתרת הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית

4. להרכבת העוגה: מניחים על גבי תחתית התבנית את שכבת הטורט לייקח הגדולה מבין השתיים ומספיגים בשליש מכמות רוטב השוקולד. יוצקים מעל את מחצית מקציפת הגבינה ומניחים מעל את השכבה השניה והמוקטנת של הטורט לייקעך. מספיגים אותה ביתרת רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ואפשר לשמור עד 4 ימים)

5. להכנת ציפוי השוקולד: מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים על גבי השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה, מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. יוצקים על העוגה לפני ההגשה


תגובות