מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
13/06/13 9:52
0 תגובות

מרקים קרים



מרק כרובית



מתכון מעולה שמבוסס על שילוב לא שגרתי אבל מתבקש בין כרובית לתפוחי עץ.



צריך: חצי כרובית גדולה חתוכה לקוביות גדולות, כוס מים, רבע כוס שמן זית, כף חומץ תפוחים, שני תפוחים קלופים וחתוכים לרבעים, מלח ופלפל לפי הטעם, אגוז מוסקט, חופן אגוזי קשיו.



הכנה:



1. מניחים את כל המרכיבים חוץ מהמלח והפלפל במערבל חזק ומערבלים עד קבלת מרק חלק.



2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומוזגים לקעריות.



3. במתכון המקורי מקשטים את המרק בפיסות בצל שהושרו במרינדה ויובשו במייבש מזון. אני הסתפקתי בבזיקת מעט אגוז מוסקט מגורר וכף אגוזי קשיו כתושים לכל מנה.



מרק גזר לוז



בהקדמה למתכון הזה מתוודה פאוארס כי פעמים רבות ההשראה שלה באה לא מהנוף המסחרר, גם לא משירה או מוסיקה, אפילו לא ממתכונים של שפים, אלא מהמצאי במקרר.



צריך: חצי כוס אגוזי לוז, חצי כוס מים, 3 כוסות גזרים חתוכים לפרוסות, 1 תפוח קלוף ופרוס, כף דבש, כפית ג\'ינג\'ר מגורר, כפית אבקת קינמון, מלח ופלפל לפי הטעם.



הכנה:



1. שמים את האגוזים והמים במעבד מזון ומעבדים עד קבלת משחה חלקה.



2. מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהמלח והפלפל, עד קבלת מרק סמיך וחלק.



3. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.



מרק עגבניות וריחן



צריך: 4 עגבניות גדולות חתוכות, רבע בצל חתוך, רבע כוס שמן זית, כפית אורגנו יבש, כפית ריחן יבש, קורט מלח ופלפל, חצי כוס אגוזי ברזיל.



הכנה:



1. מייבשים את העגבניות במייבש מזון או בתנור בחום של 40 מעלות עד שהן יבשות.



2. משרים את האגוזים במים למשך 6 שעות.



3. מכניסים את העגבניות והבצל למערבל טוב (ויטמיקס מומלץ) ומוסיפים 2 כוסות מים. מפעילים עד שמתקבלת מחית חלקה. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבלים עד שהתערובת אחידה.



4. מוזגים לקעריות ובוזקים מעל מעט פפריקה מעושנת או פפריקה חריפה.


תגובות