מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
יעל בשור

יעל בשור

מנהל קבוצה
20/11/13 16:10
11 תגובות

חנוכה מגיע ועמו גם הסופגניות והלביבות. אישית, זה אחד החגים שאני הכי אוהבת. הדלקת נרות כל ערב עם משפחה, חברים, מכרים. כיף. רק מה? אוכל קצת משמין.

מזמינה אתכם להעלות מתכונים ללביבות שיהיה גיוון.



לביבות ירקות אפויות: המתכון הזה הוא בסיס ושינויים. אפשר להוסיף או להשמיט את הירקות שאוהבים /לא אוהבים.

מרסקים במעבד מזון או בפומפיה בצל, 2 גזרים, 2 קישואים, בטטה, אני מוספיה גם כמה מדליוני תרד קפואים שהופשרו. סוחטים היטב את הירקות. אבל היטב. שלא ישארו נוזלים. מוסיפים ביצה ותבלינים. אני מוסיפה גם כף טחינה, לא חובה. מוסיפים כף קמח (אפשר קורנפלור או קמח אורז ואז זה טוב גם לצליאקים).

בתבנית שמים נייר אפיה ומשמנים אותו קלות. מניחים עם כף ערמות של תערובת שמשטחים אותן עם הכף לכדי לביבה לא דקה מדי. אם אפשר להבריש בטיפה שמן (למי שיש שפריצר שמן, מה טוב). אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות. אחרי כרכב שעה מוציאים מהתנור, הופכים את הלביבות ונותנים להן עוד רבע שעה עד 20 דרות, לפי רמת השחימות האהובה.

כמובן שאפשר לטגן את הלביבות בשמן.

בתאבון. וחג שמח

יעל


תגובות

בן-דויד
20/11/13 20:53

אני מאד אוהב פנקייק. זה אחד המאכלים האהובים עלי, יותר מקרפ ומבלינצ'ס. אני מאד אוהב קינוחים אמריקאיים כמו פודינג שוקולד, פנקייק וחמאת בוטנים. פעם הייתי קונה פנקייק בבית קפה אחד בכל פעם שבאתי לשם.

בן-דויד
21/11/13 17:37

בפסח סבתי זיכרונה לברכה הייתה מכינה אוכל טוב עם פשטידת תפוחי אדמה שמאד אהבתי. בסדר האחרון שהייתי בו, כשסבתי כבר לא בחיים, אכלתי פשטידת תפוחי אדמה שאחותי קנתה ומאד אהבתי אותה. ביקשתי ממנה להכין או לקנות לי פשטידת תפוחי אדמה לזמן שתבוא לבקר, אבל הפשטידה שהביאה הייתה עם ירקות כמו גזר ולא בשרית כמו שהייתה בפסח אז לא אהבתי אותה. נקווה שבפעם הבאה היא תביא לי את הפשטידה שאני אוהב.

אפרת_זיו
25/11/13 14:04

כשמכינים לביבות אפויות איך אפשר לדאוג שהן לא יידבקו לתבנית האפייה או לנייר האפייה?

אשמח לקבל מתכון לסופגניות ללא גלוטן
לטובת שחף בני היקר שחולם על סופגניה כבר קרוב לחודש...

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
26/11/13 18:41

לביבות כרובית אפויות. 1 כרובית גדולה, 2 ביצים, ½ כוס קמח כוסמין מלא, (אפשר גם קמח רגיל) 125 גר’ גבינה בולגרית/פטה/צפתית 5% שומן מפוררת, מלח, פלפל, אגוז מוסקט. מבשלים את הכרובית ומועכים אותה. מערבבים עם שאר החומרים. מניחים נייר אפיה על תבנית ומשמנים אותו קלות. יוצרים לביבות, אופים כ 10 דקות והופכים לצד השני, אופים עוד כ 10 דקות. מגישים חמים, עם יוגורט, טחינה, מה שאוהבים. בתאבון וחג שמח

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
26/11/13 18:50

סופגניות ללא גלוטן.
לא ניסיתי אותן ללא גלוטן. לדעתי, סופגניות אשל מהירות מתאימות יותר להכנה ללא גלוטן כי בצק שמרים זקוק לגלוטן כדי לתפוח ואילו סופגניות מהירות פחות. הייתי מכינה את המתכון הרצ"ב עם קמח תמי או תערובת של כמה קמחים במקום הקמח הרגיל, למשל, קורנפלור, קמח אורז וקמח טפיוקה או קמח סויה או חומוס. תכיני כמות קטנה ותראי איך זה יוצא.
3 כוסות קמח (כאמור תערובת קמחים או קמח תמי).
שקית אבקת אפיה.
חצי כוס סוכר.
2 ביצים, 2 גביעי אשל או שמנת חמוצה, תמצית וניל. קליפת תפוז גם נחמדה בפנים. לערבב את כל החומרים, לחמם שמן בסיר עמוק, רצוי שמן קנולה, "לזרוק" כפיות מהתערובת לשמן, להפוך באמצא הטיגון ולהוציא על נייר סופג. אחרי כמה דקות להעביר לכלי ולפזר אבקת סוכר. אם את מנסה, ספרי איך יצא.

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
26/11/13 18:51

אפרת, כדי שהלביבות לא ידבקו לנייר האפיה, צריך לשמן את הנייר. בערך כף שמן על נייר האפיה ולפזר את השמן היטב על הנייר. נכון, זה כף שמן, אבל זה עדין פחות מטיגון.
בהצלחה

אפרת_זיו
27/11/13 10:06

תודה רבה!

תודה יעל ננסה את המתכון של הסופגניות
חוויות בהמשך ... :)

אפרת_זיו
28/11/13 22:37

טוב. בראש מורכן ובעמדי בפינה, אודה ואבוש לציין כי הערב התעליתי על עצמי וחירבתי לביבות מטוגנות כליל. הכל התפרק לי בטיגון כמו המפץ הגדול :(

איך לעזאזל מטגנים לביבות? קצת שמן? הרבה?

וכן מחר אעבור למקצה האפייה אולי שם אנחל הצלחה...
חג שמח

בן-דויד
05/02/14 17:06

יש שיר כזה: מעשה בלביבות. אגב, אני אוהב לקנות במעדנייה בסופר את הצירוף פרמזן, אווז ודג כבוש. לפעמים אני גם קונה כמה סלטים.