מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
23/12/13 11:53
5 תגובות

אשמח למתכון טעים ופשוט למרק עדשים כתומות. תודה:)


תגובות

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
24/12/13 7:41

מרק עדשים כתומים.
מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים כמה שיני שום קצוצות, 2-3 גזרים בקוביות ומטגנים 3-4 דקות.
מוסיפים כוס עדשים כתומים, עגבניה מגורדת, ואם אוהבים אפשר להוסיף גם קצת דלעת חתוכה. אפשר להוסיף גם כמה גבעולי פטרוזיליה.
מתבלים בכמון ואם אוהבים אז גם כורכום. אני אוהבת לשים במרק הזה גם זרעי כוסברה כתושים. מבשלים כ 20 דקות עד שהעדשים מוכנים. מתבלים במלח (רק בסוף הבישול כי מלח מעקב התרככות של עדשים) ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. להגיש עם כף שמנת חמוצה או, הכי טוב, טחינה גולמית. בתאבון.

אפרת_זיו
24/12/13 8:38

תודה יעל :)
צריך להשרות את העדשים קודם? איך? כמה זמן?
ומזל ששאלתי אני שופכת בדכ את כל האריזה ופה את מדברת על כוס עדשים :))) במקום מרק היה יוצא לי, במקרה הטוב, נזיד.

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
24/12/13 17:21

עדשים כתומים אין צורך להשרות, הם מתבשלים ממש מהר. כמובן שלשטוף כדאי. גם עדשים ירוקים או שחורים אין צורך להשרות אבל אם משרים קצת, זה מקצר את הבישול ואם מנביטים, אז זה מגביר את הערך התזונתי. חומוס, שעועית וכו', חובה להשרות.
בתאבון

אפרת_זיו
24/12/13 18:17

כעת על האש! דיווחים בהמשך

אפרת_זיו
24/12/13 19:39

אהמ. ובכן. הבן שלי שתפקד כסו-שף, שפך את כל תכולת שקית העדשים (וכן ללא שטיפה). המממ
עדכונים יבואו