מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
ד

ד"ר דינה ראלט PhD

מנהל קבוצה
22/04/14 7:03
4 תגובות

מעניין מה הקשר בין פסח לעלייה במשקל? האם גם אתם החלטתם שמהיום תפנו תשומת לב להרזיה? רעיונות יתקבלו בברכה


תגובות

אלכס
22/04/14 12:22

כולל המימונה או בלי? הקשר בין פסח לבין עליה במשקל היא כ-2-3 ק"ג לא כולל הבונוס של המימונה שזה לכל הפחות 1 ק"ג נוסף. מה לעשות בקשר לזה אין אחד שלא יודע כולם ניסו הכל מלבד " לסתום את הפה" אבל אין זמן כי המצות עדיין בקיבה וכבר העמסנו את המופלטות ולפני שנעלנו את נעלי ההליכה ו/או הריצה להפטר מעודפי הקלוריות והפחמימות עשן המנגלים של יום העצמאות כבר נראה באופק עמוסי הסטייקים הקבבים ושאר מוצרי ה"בריאות" אז איך אפשר במדינה שלנו עם תרבות אכילה שכזאת לשמור על הבריאות ועל גזרה רזה ודקיקה??? אם כל המטען הזה מה הפלא שכולם שמנים?ומי שלא משתתף בחגיגה מנודה כאנורקטי, מי יתן ונדע למצוא את שביל הביניים בין השמנה ואנורקסיה למען בריאותנו ולמען גזרה דקה ונאה.

תודה לך דינה היקרה שהעלית את הנושא ותודה לך אלכס ידידי כאח לי על התשובה המוחצת.
על אווזים ואנשים
פיטום אווזים:
הרכב אפרוח בן יומו באחוזים:
מים חלבון שומן אפר
74 12.4 11.9 1.7

מקובל לייצר כבדים שמנים של אווזים על ידי פיטום אווזים
באונס להכנת ממרח כבד. בשיטה זו גדל משקל הכבד פי ששה
בזמן שמשקל גופם עולה רק בשני שלישים ממשקלו המקורי.
תכולת השומן מגיעה בכבדים לשיעור של 50%.

אוהבי החיות טענו, כי תהליך הפיטום אינו הומני, בגלל הדרך
שבה מוחדרות כמויות המזון העצומות לגרונותיהם של האווזים
במטרה להגדיל את הכבד כדי להכין ממנו ממרח כבד.


פיטום בני-אדם:

הרכב ממוצע בני-אדם באחוזים:
מים חלבון שומן אפר
59 18 18 4.3
לקורנפלקס, שהוא בונזו לבני-אדם, יש יחסי ציבור כמזון בריאות,
והוא אינו אלא תאונה כימית שבה מעורבים משהו שהיה בגילגול
הקודם גרגר תירס, סוכר ומספר לא מבוטל של צבעי מאכל, מוצר
שעטוף בטעמים ובשמות שהוכחו כמחוללי ריגוש בקרב פעוטות
וילדים.
ליצרני המזון יש אג'נדה והם ידחפו אותה לצרכנים ישר לתוך הגרון,
אפילו יחנקו המסכנים.



השרה ציפי לבני אינה אוהבת מנת-יתר של פחמימות
אפילו כשמדובר בפיטום אווזים, וביוזמתה נאסר על
פיטום אווזים בחקיקה.

אלכס
23/04/14 0:44

כל מה שהשרה ציפי לבני עשתה ברב "חכמתה" זה לאסור את פיטום האווזים בארץ
זה לחסל ענף יצוא ריווחי ביותר ומהמפורסמים של ישראל ולהעביר את כל גידול האווזים
להונגריה התוצאה המעשית של פעולה זאת היא העלאת מחיר ק"ג כבד אווז מ-90 ש"ח לקילו
מתוצרת הארץ למחיר של בין 200 ש"ח עד 220 ש"ח ואף מעבר לזה כשהוא מיובא מהונגריה
ומתפרנסים מהענף הזה פלחים הונגרים במקום משפחות ישראליות שאיבדו את מקור פרנסתם.
וכאן נשאלת השאלה איזה תועלת צמחה לנו מחכמתה של השרה ציפי לבני???

אלכס ידידי כאח לי,
אני בסך הכל השוויתי בין הנזקים לכבד אווז לבין הנזקים לכבד אדם.
מנועים על פי החוק לפטם אווזים על מנת אבל פיטום בני אדם
בעודפי פחמימות ממוסד ומקובע בפירמידת המזון.

מדוע חשוב לעשות דיאטה דלת פחמימות לפני ניתוח הרזיה?



מועמדים לניתוח הרזיה יתבקשו על ידי הרופא לעשות דיאטה דלת פחמימות שבועיים לפני מועד הניתוח. מחקרים בנושא הוכיחו כי באמצעות הדיאטה ניתן להפחית 3-4 ק"ג מהמשקל, להשיג צמצום בנפח הכבד ולהקל על ביצוע הניתוח באופן לפרוסקופי דרך חורים קטנים מבלי לפתוח את הבטן
מירית קרקובסקי וסיגל אלפסה, דיאטניות מלב"י
רופאים ודיאטניות ממליצים לרדת במשקל, באמצעות דיאטה דלת פחמימות, עוד קודם לניתוח הרזיה. מועמדים לניתוח שואלים את עצמם, מן הסתם: מדוע להתאמץ ולעשות דיאטה כה חריפה כאשר מועד הניתוח כבר נקבע, והתוצאה המיוחלת – הרזיה – תתממש בקרוב בחדר הניתוח?



מירית קרקובסקי וסיגל אלפסה, דיאטניות מלב"י, מבהירות: "אנשים הנמצאים בעודף משקל רב, המחייב ניתוח הרזייה, סובלים במקרים רבים מכבד שומני, בעל נפח גדול מן הרגיל.



כשנפח הכבד גדול מאוד הוא עשוי להסתיר חלק מהקיבה. מאחר והשאיפה היא לבצע ניתוח הרזייה בשיטה הלפרוסקופית, דהיינו ניתוח ללא פתיחת בטן, יש לבצע דיאטה שתשיג צמצום בנפח הכבד, תמנע את הסתרת הקיבה ותאפשר ניתוח לפרוסקופי".



השיטה הלפרוסקופית הינה שיטת ניתוח חדשנית יחסית, המבוססת על חדירה לבטן המנותח דרך מספר חתכים קטנים בדופן הבטן, מהם מוכנסים כלי ניתוח ייחודיים וסיב אופטי המחובר למצלמה. עדשת המצלמה משדרת לצוות הרפואי תמונת וידיאו עדכנית של מקום הניתוח ומכוונת את פעולתם.



ביצוע הניתוח באופן זעיר פולשני מבטיח החלמה מהירה וקלה יותר של המנותח בהשוואה לניתוח חיתוך בטן, פחות כאבים, החלמה מהירה יותר, הימנעות מצלקת גדולה ותוצאות קוסמטיות יפות יותר.



מירית קרקובסקי מציינת כי שני מחקרים, שנערכו בנושא, הדגימו כי מועמדים לניתוח, אשר ביצעו דיאטה דלת פחמימות שבועיים לפני הניתוח, הפחיתו שלושה- ארבעה ק"ג ממשקלם והשיגו צמצום בנפח הכבד. על ידי כך נמנעה הסתרת קיבתם ונסללה הדרך לניתוח הרזייה בשיטה הלפרוסקופית.



מהי דיאטה דלת פחמימות?






העיקרון הראשי הינו הפחתה משמעותית בצריכת פחמימות (עמילן וסוכרים), עד לכדי 100 גרם פחמימות ביום בלבד.

יש להימנע משתיית מיצים ממותקים או משקאות אחרים עם סוכר. כמו כן, יש להימנע מאכילת פירות, מוצרי מאפה (לחם, עוגות, עוגיות וכיוב'), פסטה, אורז, תפוחי אדמה וקטניות.

מותר ורצוי לאכול: ירקות, ביצים, בשר בקר, עוף והודו, דגים וכל מוצרי החלב.


קרקובסקי מדגישה כי דיאטה דלת פחמימות הינה דיאטה קיצונית ולא מאוזנת, המיועדת לשבועיים ימים בלבד, והיא תבוצע בליווי דיאטנית מקצועית. מדובר במהלך המומלץ נקודתית לאנשים המיועדים לניתוח הרזייה. עוד היא מציינת כי במידה והמועמדים לניתוח מתקשים בביצוע דיאטה מסוג זה, יש מקום לבחון, דיאטה מסוג אחר, שתשיג תוצאות דומות, ותתאים יותר להעדפותיו והרגליו של האדם.



הצעה לדיאטה דלת פחמימות




בוקר:



פרוסת לחם



חצי גביע גבינה לבנה 5%



2 ירקות טריים



ביניים: גביע יוגורט



צהריים:



250 גר' מנה בשרית עוף/ הודו / דג / בקר



ספל ירקות מבושלים



ביניים: גביע יוגורט או מעדן חלב עד 3% שומן



ערב:



פרוסת לחם



50 גר' נקניק פסטרמה



חצי קופסה טונה או ביצה



10 זיתים או 2 כפות טחינה



במשך הערב: חצי ספל גלידה



לקריאה מקצועית:



The effect of a low-carbohydrate diet on the nonalcoholic fatty liver in morbidly obese patients before bariatric surgery








09/12/2008 שלח לחבר הדפס