מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
14/09/14 9:04
1 תגובות





הייתי רוצה לשאול, מה ההבדל אם אני מבשלת את הדג בגריל עם כף שמן או מטגנת אותו על המחבת עם כף שמן,



בשני המקרים אותה כמות שמן כאשר בטיגון הוא הרבה הרבה יותר טעים.



שאלה נוספת אנחנו מאוד אוהבים קטניות, למשל 3 כפות אורז בסמטי עם 3 כפות שעועית במיץ עגבנית מבישול ביתי, בתוספת פולקה של עוף, זה עשוי להזיק לרמת הסוכר שלנו?



אשמח לתשובות.

תגובות

עדי-זוסמן-RD
14/09/14 19:27

הי אוצר. שאלת הבישול בגריל או בטיגון היא שאלה חשובה. ההבדל המהותי בין 2 השיטות הללו היא המגע הישיר בין שמן למקור חום. בטיגון בהכרח נוצר המגע בין המחבת הלוהטת לשמן, שגורמת לו יותר להתחמצן. בגריל/ תנור אפיה זה פחות. במצבי התלקחות אני ממליצה אפילו לא לחמם את השמן בגריל, אלא להוסיפו לאחר הוצאת המאכל מהתנור.

אני לא רואה בעיה בארוחה שתיארת לרמת הסוכר בדם. אם יש סכרת או נטיה לסכרת התחלתית, ממליצה לאכול אורז מלא ולא לבן.
רק בריאות!
עדי