מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
יעל בשור

יעל בשור

מנהל קבוצה
21/09/14 16:03
3 תגובות

ראש השנה בפתח. מי מארח? מי מתארח? מכינים מאכלים מיוחדים?

אנא שתפו במאכלים לחג שנוכל \"לגנוב\" רעיונות טובים.

שנה טובה


תגובות

יעל-בשור
מנהל קבוצה
  אני יעל, נשואה לחבר הכי טוב שלי וביחד אנחנו הורים לארבעה, מתוכם אחת מתוקה רישמית. אוהבת מאוד לאכול, לבשל ולאפות וזה גם ניכר במראה שלי, אוהבת לראות איך אנשים נהנים מהאוכל שלי. משוטטת הרבה ברחבי הרשת, כותבת, קוראת ומטיילת.   יועצת חינוכית ומשפחתית, מלווה משפחות עם ילד שמתמודד עם מצב בריאותי מיוחד
21/09/14 16:15

רולדת דבש שאני מכינה כל שנה, מאוד טעימה אם כי לא בריאה במיוחד.
חומרים:
4 ביצים מופרדות חלמון וחלבון
4 כפות סוכר
4 כפות דבש
4 כפות קמח תופח (אני מוסיפה קמח קוסמין וקצת אבקת אפיה ואם יש צליאקי בקהל, אפשר בהחלט להחליף בקורנפלור)
קורט זנגביל
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון
½ כפית תמצית וניל

חומרים למילוי:
2 מכלי שמנת עמידה להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
5 כפות דבש
1 אריזת אינסטנט פודינג וניל
אבקת סוכר לקישוט

מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף אחיד.
לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את החלמונים, הדבש והתבלינים.
מוסיפים את הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים בתנועות קיפול עד קבלת מסה אחידה.
משמנים נייר אפייה בתוך תבנית אפייה, מניחים עליו את הבצק ומורחים לגובה אחיד.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים כ 10 דקות עד קבלת צבע זהוב. מצננים.
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג והדבש עד קבלת קצף אחיד וקשה.
מפרידים את הטורט מהנייר ומניחים כך שהצד העליון שנאפה יהיה על הנייר כלפי מטה.
מורחים את הקרם בצורה אחידה על הטורט ומגלגלים לרולדה. אם אפשר משאירים קצת קרם למרום על הרולדה אבל לא חייבים.
מניחים בצלחת הגשה כאשר החיבור מונח כלפי מטה.
מניחים לצינון במקרר ל- 4 שעות לפחות.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

לפעמים במקום פודינג אני שמה 3 כפות קורנפלור ומשחת וניל. זה נותן את אותו האפקט ונראה לי יותר בריא.

אפרת_זיו
22/09/14 11:51

שנה טובה! אני מתארחת אצל הוריי. לא התבקשתי להכין דבר אלא לערוך את השולחן ולהיות אחראית לצד האמנותי :)

מערכת-כמוני
02/10/14 12:52

הילה, התזונאית האלופה שלנו מפורום תזונה, מספקת מתכון בריא וטעים מתכון לעוגה ללא גלוטן המתאימה גם לסכרתיים.

עוגת תפוחים על בסיס כוסמת:
חומרים ל 2 תבניות אינגליש קייק:

250 גרם כוסמת ירוקה יבשה
75 מ"ל טחינה גולמית
2 בננות בשלות
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים
200 גרם תמרים מגהול מגולענים
100 מ"ל מיים
גרירת לימון
כפית קינמון
כפית שטוחה סודה לשתייה

ההכנה:
1. יום לפני ההכנה משרים את הכוסמת למשך הלילה. שוטפים ומסננים
2. מחממים תנור ל170 מעלות ומניחים נייר אפייה.
3.מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון, עד קבלת מרקם אחיד.
4. יוצקים לתבניות ואופים כ25 ד עד שהעוגה משחימה מעט. בודקים עם קיסם.
חג שמח
מהילה נוה
תזונאית קלינית טבעית