מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

זה הסוף

14/05/17 20:41
1 תגובות

צריכה להבין
לשכנע את עצמי
להפנים
שהדיאטנית לא יכולה לעזור לי. והקשר ואהבה מזיקים לי.
זה מה שאני צריכה
רק איך
זה אומר גם לא לחזור( היא עזבה את התפקיד)
לשכוח אותה
:(
אבל זה גם אומר שאני לא מאמינה בטיפול דיאטני(שוב להקשר????)
כמו שאני כבר לא מאמינה בפסיכולוגיות...
וגם לא בתרופות ופסיכיאטרים

מעניין מה יש עוד
אולי לחזור בתשובה או משהו
אולי מה אימון אלטרנטיבי כלשהו
שאישית עדיין לא ממש הבנתי מה נגד מי

להתרגל שמצוקה זה כייף
פגיעה עצמית זה טוב
ולא לאכול זה חוסך התעסקות ואנרגייה
אז מה רע בעצם?...

זהו אני לבד. הרכבת נסעה. תמודדי איך שאת יודעת. בלי להתמודד.
שנים התעקשת שלא רוצה טיפולים
ואת מבינה שצדקת...
לך זה לא מתאים
לא כולם נועדו שיהיה להם טוב.
זה קשה מידי- מצב סופני
את רוצה בכוח משהו שלא יכול לקרות
כבר עדיף שתדפקי את הראש בקיר
או תקפצי ממגדל
גם ככה אני חושבת שאני זקנה מידי לשינוי
להעביר את הזמן עד שהוא יגמר
להוציא מינימום אנרגייה
לראות אם אני מסוגלת- ולמה אני מסוגלת
להיות עקבית פעם אחת בחיים.


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
14/05/17 22:36

אנונימית יקרה, טיפול זה קשה. זה דורש משאבים. דורש הבנה וקבלה של המצב . דורש בניית אמון בעצמך בעיקר שתוכלי להיעזר. כל מה שכתבת זו אופציה. אחת מיני רבות. אין דרך אחת לחיות. אין דרך אחת להיות בטיפול- או כן או לא. חשיבת ההכל או כלום, שחור לבן היא מובנת, על מנת לסדר את הראש. ועם זאת, שוב, היא אחת מיני רבות. כלומר, אפשר לראות את הדברים מעוד נקודות מבט. תנסי? מה היית אומרת לחברה שהיתה אומרת/כותבת לך את מה שאת כתבת? האם עם יד על הלב את יכולה לעמוד מאחורי כל מה שכתבת? או אולי העובדה שכתבת פה אומר שישנה עוד תקוה, עוד משהו שלא ניסית? מקוה שתחשבי על זה, שוב. יש עוד דרכים.