מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותמדללי דם וברקסין

מדללי דם וברקסין

13/06/17 14:07
1 תגובות

אחרי ניתוח עלי ליטול ברקסין וקסרלטו. כדי להחזיר את הקרטיה שהפסקתי ליטול כשהתחלתי עם הקסרלטו, יהיה שבוע שאקח הכל במקביל. האין זה מסוכן??
היום אני נוטלת ברקסין וקסרלטו
בשבוע הבא עלי להתחיל ליטול את הקרטיה ובמקביל למשך שבוע קסרלטו וגם ברקסין.


תגובות

סימה-לבני
18/06/17 0:19

שלום רב,

 

מאחר שעניתי על שאלה מאד דומה באתר מוטקה, אני אדביק אותה כאן ומקווה שהיא תספק אותך:

הגברת שושנה זילברמן שאלה:

שלום סימה.. כשנוטלים קסרלטו לתקופה מוגבלת ולצורך זה מפסיקים שימוש בקרטיה,. האם (בתום תקופת נטילת הקרסרלטו) ניתן לחדש נטילת קרטיה במקביל לקסרלטו במשך שבוע?? והאם ניתן ליטול קרטיה וברקסין באותה עת? תודה..

תשובתי:

אני אתרגם את השאלה לשפה שיותר אנשים מבינים: 
אנשים רבים מקבלים קרטיה שהוא אספירין באופן שוטף לדילול הדם. השואלת טוענת שהוסיפו לה תרופה מדללת דם ממשפחה אחרת לתקופה מוגבלת, ולצורך זה הורו לה להפסיק את האספירין. 
היא שואלת שתי שאלות:
א. האם אפשר לקחת את שני המדללים בו זמנית לשבוע? עקרונית כן אם אותו רופא רשם, כי הם פועלים במנגנונים שונים. יש להשגיח ולהזהר מפני סיכון לדימומים. לעלון לצרכן של קסלרטו Rivaroxaban הקליקי כאן.
ב. האם אפשר להוסיף תרופה נגד כאבים מאותה משפחה של האספירין יחד עם אספירין. 
עקרונית כן, יש להשגיח ולהזהר מפני חיזוק של תופעות לוואי של המשפחה, דימומים, העלאת לחץ דם, אולקוס וכד'

לעלון לצרכן של ברקסין Piroxicam הקליקי כאן.


הערה כללית לנושא אינטראקציות בין תרופות:

ככלל, רב האינטראקציות בין התרופות, גם אם הן מאד חמורות ויכולות להגמר במוות, ברב המקרים אין הוראה ברורה של AVOID.

כלומר, ברב המקרים, רופא יכול לרשום תרופות שמתנגשות זו בזו, וכל מה שהספרות דורשת ממנו, זה "לעקוב" אחר מצב החולה. כמו במקרה שלמעלה. לפעמים הספרות תציע אלטרנטיבה יותר בטוחה, אבל ברב המקרים זה יגמר ב MONITOR...

מכאן שחשוב לדעת שישנה הגברה של תופעות לוואי בלקיחת שתי תרופות, וחשוב לדעת מפני מה להזהר, וצריך לשקול אם חייבים באמת לקחת את התרופה השנייה, אבל אם התשובה היא שכן... אז רק צריך להזהר!
להבהרה: כביש שש, הוא כביש שיכולות להיות עליו התנגשויות, וגם התנגשויות קטלניות. ובכל זאת אנחנו עולים ונוסעים בו, ונזהרים!

 

מקווה שעניתי לך על השאלה:

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"