מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותסימבלטה וציפרלקס

סימבלטה וציפרלקס

09/07/17 13:32
1 תגובות

מה הסיכון בלקיחה של סימבלטה 60/90 מ"ג וציפרלקס שלוקת חודש 10 מ"ג וכעת העלתי ל 15 מ"ג ?
מפחידים אותי עם סינדרום סרטונין !
סובלת מנירופתיה/פיברומיאלגיה ולאחרונה מכאב שהוגדר כרוני בריצפת האגן


תגובות

סימה-לבני
10/07/17 10:59

שלום רב,

התשובה לשאלתך היא בערך כמו התשובה מה הסיכון לתאונת דרכים כשנוסעים בכביש 6.

לאחד הסיכון הוא אפס ולאומלל שנקלע לתאונה הסיכון הוא 100%.

ולכן אם אין אזהרה מסוג Avoide בלקיחת שתי התרופות, אזי הלקיחה המשותפת איננה אסורה.

במיקרומדקס הם משתמשים במונח "לא מומלץ לקחת את שתי התרופות ביחד" וב LEXI הן נמצאות בקטגוריה של "ניתן לקחת ביחד, אך נדרש מעקב אחר עודף דימומים מצד אחד וסינדרום סרוטונין מצד שני".

מה שזה אומר לגביך, זה קודם כל לעשות חושבים טוב טוב ולבדוק עם עצמך ועם הרופא המטפל הראשי שלך אם הכרחי לקחת את שתי התרופות ביחד, ועם מצבך עם שתיהן יותר טוב מאשר אם תוותרי על אחת מהן.

אחרי שהחלטתם ביחד שהטיפול הזה הוא הטיפול הכי טוב לך כרגע, אזי את לוקחת את הטיפול ועוקבת...

סרוטונין סינדרום יכול להיות מסכן חיים, אבל יש כמה קריטריונים לקביעת האבחנה, ואם את ערה להם, הפרוגנוזה היא טובה, כמו שנאמר בתקציר המאמר כאן.

הסימנים החמורים ביותר קשורים בקשיון שרירים, ובעליית חום מעל 38 מעלות. אך ישנם שינויים שקשורים במצב רוח ותחומי תפקוד אחרים, וככלל את צריכה להיות ערה לכל דבר חריג. למאמר המלא שמדבר על מניעה, זיהוי,וטיפול בסינדרום סרוטונין, הקליקי כאן.

לעלון לצרכן של סימבלתה Duloxetine  הקליקי כאן

לעלון לצרכן של ציפרלקס Escitalopram הקליקי כאן

לסיכום, את יכולה לקבל את הטיפול שהוצע לך, אך כדאי לוודא קודם לכן, שמיצית כל טיפול לא פרמקולוגי שיכול לעזור, ושתופעות הלוואי הצפויות הן פחות גרועות מהמצב ללא טיפול בכלל.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"