מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאפשרות טיפול אנטיביוטיות בהליקובקטר פילורי

אפשרות טיפול אנטיביוטיות בהליקובקטר פילורי

21/07/17 1:12
1 תגובות

רציתי לדעת האם ייתכן שילוב של :
amoxicilin + roxithromycin + ppi
או בשמם הידוע יותר בארץ - מוקסיפן ורוליד, וכמובן תוספת PPI כמו אומפרדקס

כל השילובים הקיימים עם בעלי תופעות לוואי קשות מדי בשבילי
השניים היחידות שסבילות אצלי הן מוקסיפן ורוליד.
כל השאר - הקאות אין סופיות.

מה דעתכם?


תגובות

סימה-לבני
29/07/17 22:59

שלום רב,

בויקירפואה מצאתי פרוט יפה של כל הטיפולים הקיימים בחידק הליקובקטר פילורי ואתה מוזמן לקרוא עליהם כאן.

לנוחיותך העתקתי את הקטע על התרופות כלשונו לכאן, ואני מוסיפה קישורים לשמות התרופות המאושרות בישראל. האותיות מודגשות אם מדובר בקישור שלא היה במקור. כל הזכויות שמורות לויקירפואה ולדר' מיקי דובלין יוצר הערך. ולהלן הציטוט:

"טיפול תרופתי  (בהליקובקטר פילורי - מתוך ויקירפואה)

החיידק קשוח מאוד ועמיד לטיפולים אנטיביוטיים, ולכן הטיפול הטיפול הראשוני בהליקובקטר הוא:

1. טיפול משולש הכולל PPI, (ראה רשימת תרופות מאושרות בישראל כאן) קלריטרומיצין ואמוקסיצילין או מטרונידזול למשך 14 ימים. בגלל אחוזי העמידות הגבוהים יותר למטרונידזול (25%-37%) העדיפות היא לקלריטרומיצין (עמידות: 10%-13%).

2. לחילופין, ניתן לטפל בטיפול מרובע הכולל PPI, ביסמוט, טטרציקלין ומטרונידזול למשך 10-14 ימים.

3. טיפול רציף (sequential therapy) שתוצאות הארדיקציה שלו טובות יותר מאשר הטיפול המשולש, כולל אמוקסיצילין ו-PPI למשך 5 ימים שבהמשכו החולה מקבל קלריטרוטמיצין, טינידזול ו-PPI ל-5 ימים נוספים. טיפול זה יכול לשמש כטיפול ראשוני, אך טרם נעשו עבודות להערכת יעילותו של טיפול זה בארה”ב וגם לא בישראל.

הוויכוח לגבי משך הטיפול המשולש לא בא על פתרונו גם בהמלצות הנוכחיות. קבוצת מסטריכט מציינת אף היא שהטיפול במשך 14 ימים יעיל בקרב 7 אחוזים ועד 17 אחוזים יותר מאשר טיפול של 7 ימים. עם זאת ההבדל בין טיפול למשך 10 ימים לעומת שבועיים אינו משמעותי.

בישראל רופאים רבים נוקטים בפשרה ומטפלים במשך 10 ימים."

 

לסיכום,

כמו שאתה רואה, יש יותר מדרך אחת לתת את הטיפול ויותר מקומבינציה אחת, כדאי לשבת עם הרופא ולבחון את הכל האפשרויות הקיימות. יתכן שדווקא האופציה השלישית מתאימה לך יותר. אני מקווה שהרופא שלך יהיה יצירתי וימצא את הפתרון שהכי מתאים לך מתוך הארסנל של פתרונות שעומדים לרשותו.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"