מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהאשפוז קטינה בכפייה במשקל תקין

אשפוז קטינה בכפייה במשקל תקין

11/08/17 16:07
1 תגובות

שלום, אני בת 16. סובלת מהפרעת אכילה שנתיים. לפני שלושה חודשים הגעתי לאישפוז במלחקה ד' בבית חולים שניידר. כעת אני במשקל תקין (לאחד שהייתי bmi 14) ואני לא רוצה להגיע למשקל היעד המתוכנן. אני כן מוכנה להגיע אליו עם אימונים ועלייה בשרירים כי המבנה גוף שלי רחב ולמרות שהמשקל לא גבוה זה נראה ככה. עכשיו אני יודעת שזה חלק מההפרעה לחשוב ככה, אבל אני באמת אומרת כי כל האנשים שמכירים אותי מסכימים שכרגע אני נראת יחסית מלאה.
בכל מקרה, אני לא רוצה להמשיך את האישפוז ומכוון שאמרו לי שזה החלטה שלי אני רוצה לצאת.
עכשיו השאלה שלי כזאת, האם אפשר וניתן לאשפז בכפייה נערה במשקל תקין שכן אוכלת וכן שומרת על אותו המשקל, רק בגלל שהיא משתחררת בניגוד להמלצה הרפואית?
הם אמרו שמרגע השחרור המקרה עובר לפקידת סעד ושופט נוער והם יחליטו. אני באמת מרגישה שלמרות שאני לקראת הסוף המקום הזה לא שינה כלום חוץ מהמשקל שלי וכרגע אני יותר אומללה משהייתי ויותר שונאת את עצמי.
בנתיים בכל השיחות אני רק מרגישה כאילו הם ניסו להפחיד אותי ולגרום לי לחזור מתוך פחד לאישפוז בכפייה.
האם, מנסיונכם האישי ומקרים שקרו, אישפזו קטין בכפייה למרות שהוא bmi 18 רק בגלל המלצה רפואית? אני מרגישה כאילו אני עולה במשקל סתם ומבחינה נפשית הכל אותו דבר, ואפילו יותר בדיכאון. אני מרגישה שאני יצליח לעבור תהליך יותר אפקטיבי כשאני בבית וכשיש סביבי תמיכה שעוזרת. בבקשה תעזרו לי אני עובדת עצות... וסליחה על המגילה..


תגובות

ד״ר-מיכל-בן-מאיר
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור.  את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים.  התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה.  אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה.  אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).    
12/08/17 16:14

אני מתארת לעצמי שאם את מוכנה לשתף פעולה עם טיפול במרפאה אמבולטורית (במשקל תקין) לא יוציאו צו אשפוז בכפיה.