מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

פבוקסיל

14/08/17 9:08
1 תגובות

תודה רבה לך סימה שאת משיבה על שאלותיי.
לאחר שבוע הפבוקסיל התחיל להשפיע ואני מרגיש תופעות לוואי של נדודי שינה, לא הצלחתי להירדם כל הלילה,
בחילות, כאבי ראש, בטן, עצירות, וחרדה.
מה אפשר לעשות בנוגע לזה?
ותוך כמה זמן התופעה אמורה לחלוף?
דיברתי עם הפסיכיאטרית שלי והיא אומרת לי שזה בגלל שלקחתי יומיים 2 כדורים של פבוקסיל, ובגלל שהמשכתי לקחת אחד,
אז בגלל זה יש את התופעות לוואי האלו של הנדודי שינה, וכו', האם זה ייתכן? הרי לקחתי כולה יומיים שני פבוקסיל.
(חשוב לי לציין שהנדודי שינה ותופעות הלוואי הנ''ל חלפו לאחר 15 שעות)


תגובות

סימה-לבני
19/08/17 12:39

שלום רב,

התפתחות תופעות לוואי צפויה בלקיחת תרופות.

במקרה שלך, הרופאה נסתה לתלות את התפתחות התופעות בתנודות במינון, שגורמות לחוסר יציבות של הרמה בדם.

יתכן שזאת הסיבה הנכונה, ויתכן שהתופעות היו מתפתחות בכל מקרה, כי זה עניין סטטיסטי, ויש כאלה שיהיו להם תופעות לוואי ויהיו כאלה שלא יהיו להם, או שיהיו להם אחרות.

מה שחשוב מבחינתך, זה:

א. תיקח את התרופות בדיוק כמו שהרופאה מציעה לך, כי אחרת אף פעם לא תדע אם התרופה לא השפיעה כי לא לקחת נכון, או שהיא לא היתה משפיעה בכל מקרה, וגם לא תדע אם התפתחו תופעות לוואי כי לא לקחת נכון, או שהתופעות לוואי היו מתפתחות בכל מקרה. במילים אחרות, אם לא תקח בדיוק כמו שהרופאה רשמה לך, לא תדע אם אתה אשם בכשלון הטיפול, או שהטיפול היה נכשל בכל מקרה. 

ב. אם התרופה גורמת לסבל יותר מאשר בלי התרופה, אז השיקול שלך צריך להיות איכות החיים שלך, ואם צריך שינוי, אז חשוב לשתף את הרופאה, ולבדוק ביחד איתה חלופות אחרות שבהן תרגיש יותר טוב. אפשר גם לא לקחת תרופות בכלל, אם התרופות עושות רע יותר מאשר טוב.

ג. חשוב לא להפסיק בבת אחת, ולא לשנות מינונים ולשגע את הגוף, כי אז התוצאה יכולה להיות תגובות של "גמילה" וזה הכי גרוע. לכן, שוב, כדאי לשתף את הרופאה בכל הרגשות והתחושות הטובות והרעות שהטיפול גורם, ולבנות איתה ביחד את התכנית, להתייצבות על הטיפול הטוב ביותר שמתאים לך.

זה לא פשוט,

כי כמו שאתה מבין כל אחד צריך לנסות על עצמו,

ובמקרה של תרופות נוגדות דכאון, תקופות הנסיון הן ארוכות כי לוקח לכל תרופה להתחיל לפעול בין 3-6 שבועות.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"