מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

אנטיהיסטמים

13/10/17 13:48
2 תגובות

ביום שלישי קיבלתי מרשם לשתי תרופות חדשות .
DESLORATADINE: כמו אריוס רק הגירסה ללא לקטוז. אותו התחלתי לקחת בינתיים רק בערב בלי להוריד את הטלפסט.. הרופאה רשמה לקחת אותו בבוקר ובערב אבל אני קצת נרדמת בקלות בכמה ימים האחרונים. זה אמור להרדים? בשלושת הלילות האחרונים - היו 2 לילות שלא הלכתי לישון אלא נרדמתי.. שמתי את הראש לדקה באמצע הערב והתעוררתי בבוקר..ישנתי מעולה , קמתי בבוקר מאוד נפוחה אבל זה קורה המון ולא חדש (אז אני מניחה שזה לא אשמת התרופה)
התרופה השניה היא PROFITEN : היא מאוד המליצה על זה - גליתי כבר בבית המרקחת שאת הכדורים אני לא יכולה לקבל אבל את הסירופ כן. אני מתלבטת לגבי זה.. האם יש לחומר הזה יתרון כלשהו על פני האנטיהסטמים האחרים?
תודה


תגובות

סימה-לבני
15/10/17 21:57

שלום רב,

 

אכן מדובר בתכשירים נוגדי היסטמינים, שמיועדים לטיפול במצבים שנובעים מאלרגיה.

הפרופיטן מכיל Ketotifen  ומיועד לפי אישור משרד הבריאות לטיפול מונע באסטמה. ראי עלון לצרכן כאן.

ודסלורטדין מכיל Desloratadine והוא בדיוק כמו אריוס, ודומה בפעילותו לבן דודו הוותיק, הלורדטין המוכר (לורסטין)  לעלון לצרכן שלו הקליקי כאן.

אינני יודעת להגיד לך אם יש לו יתרונות לעומת אנטיהיסטמינים אחרים.  במיקרומדקס מצאתי שאין לו יתרון על פני כמה תרופות ממשפחות אחרות שמטפלות במניעת אסטמה, כמו clemastine, cromolyn, or beclomethasone, אך התשובה נמצאת כנראה בנסיון האישי של כל אחד ואחד.

אם יש לך בעיה, ואת זקוקה לטיפול, התגובה האינדיבידואלית שלך, היא שתקבע מה התרופה המתאימה לך, תגובה חיובית ותגובה שלילית.

מקווה שעזרתי קצת,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

 

פנינה-27
16/10/17 18:13

תודה

אמשיך בנתיים בשילוב הנוכחי.. מה שמטריד אותי זה שכל הטיפול לא  מעלים את הבעיה .. השיפור עצום( בקושי יכולתי ללכת ובקושי יכולתי לשבת בחוץ.. והיום הייתי בחוץ כמעט 10 דקות והיה בסדר, והצלחתי למהר לאוטובוס..).. אבל הייתי רוצה לא להרגיש חולה כל הזמן..