מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' עופר לביא
פרופ' עופר לביא
מומחה במילדות ובגינקולוגיה, מנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית בבית חולים כרמל שבחיפה. כמו כן, פרופ לביא מטפל בחולות סרטן גינקולוגי במסגרת המרכז האונקולוגי של קופת חולים כללית, בלין – חיפה.בנוסף על פעילותו הקלינית, פרופסור לביא הינו פרופסור חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, ושימש עד לשנת 2016 כיו"ר ועדת חינוך רפואי של הפקולטה לרפואה.על תחומי מומחיותו נמנים, בין היתר, כירורגיה גינקואונקולוגית אונקולוגית, טיפולים גינקואונקולוגים, כירורגיה גינקולוגית אנדוסקופית וגנטיקה של מחלות ממאירות גינקולוגיות. 
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר אורה רוזנגרטן
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.  

שאלה

31/12/17 12:21
1 תגובות

אמי נפטרה מסרטן השחלות לאחר מאבק עיקש לפני כשנה. האם מומלץ לבנותי על הוצאת האיברים לאחר לידות? האם כדאי לגשת לייעוץ כבר בהיותן צעירות (בנות 30 ו33)?

תודה מראש


תגובות

ד-ר-אורה-רוזנגרטן
מומחה כמוני
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.  
31/12/17 16:44

שלום רב מומלץ לגשת ליעוץ גנטי לפני קבלת החלטה כלשהי. יש לברר אם אמך עברה ברור גנטי בהיותה חולה : במידה וכן - התוצאה של בדיקתה אמורה להשפיע על היעוץ שינתן לשאר בנות המשפחה, כולל הבנות. במידה ולא יש לבצע הערכה של הסכון לנשאות של מוטציה במשפחה שגוררת עליה בסכון לסרטן השחלה. כל זאת במסגרת יעוץ גנטי מסודר. רק לאחר ברור כזה תתקבלנה המלצות לגבי הוצאת שחלות. בכל מקרה ההמלצה תהיה רלבנטית לגיל שלאחר סיום הבאת ילדים לעולם , אלא אם כן אובחנה מוטציה ברורה במשפחה וקיים ספור משפחתי של תחלואה בסרטן השחלה בגיל צעיר במיוחד. לפיכך - כאמור : ההמלצה שלי היא לברר אם נעשה ברור גנטי, ובכל מקרה לגשת ליעוץ גנטי עם או בלי תוצאותיו. בברכת בריאות שלמה