מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' זהר לנדאו
דר' זהר לנדאו
מומחית ברפואת ילדים ובאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים ומתבגריםמנהלת השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.בנוסף, עובדת במכון לסוכרת נעורים של 'מכבי' ברעננה ומקבלת במרפאתי בצפון תל אביב באופן פרטי ומבוטחים של 'כללית מושלם'.יש לי הרבה ניסיון בטיפול בסוכרת מסוג 1 בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. כמו כן אני יוזמת ושותפה למחקרים רבים העוסקים בסוכרת מסוג 1 ואנדוקרינולוגיה.כל הצדדים הקשורים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (טכנולוגיה, היבטים רגשיים ותזונתיים) מאד קרובים לליבי. 
ד
ד"ר מיכל גילאון
דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית בגבעתיים.בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי בסוכרת מסוג 1 בגילאים השונים, באופן אישי לכל אחד בהתאם לצרכיו ולהעדפותיו. הטיפול כולל התאמה של התזונה לטכנולוגיות החדשות בטיפול בסוכרת (משאבות אינסולין, סנסורים) ובסוגים חדשים של אינסולין.בנוסף לעבודה הקלינית, מרצה במסגרות אקדמיות שונות ומרכזת מקצועית של הקורס הטיפול התזונתי בסוכרת לדיאטניות באוניברסיטת תל אביב.  
ד
ד"ר אביבית כהן
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

בתיה קריטי
בתיה קריטי
אחראית תחום זכויות באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) הנגשת זכויות בסוכרת סוג 1 לכלל הקהילה ועזרה במצוי הזכויות מול גופים ממשלתיים שונים. מתן מענה לקהילת הסוכרתיים סוג 1 בכל הגילאים ובני משפחותיהם
כמוניסוכרת סוג-1עליה במשקל

עליה במשקל

25/05/18 19:02
3 תגובות

שלום שמי נדב סוכרתי 25 שנה
מחובר למשאבת אינסולין
העליתי במשקל 5 קילו מ 68 ל 73
מאז הסוכרים שלי מאוד גבוהים כשעתיים לאחר האוכל 300 +
העליתי את כמות הבזל היומי מ26 יחידות יומיות ל 32 יחידות בסיס
והכל מצויין הערכים חזרו להיות תקינים
האם כמות הבזל משתנה למשקל הגוף ?
אני שואל כי הייתי היום אצל רופא סוכרת והיא אמרה שיש לי בנוסף לסוכרת סוג 1 סוכרת 2 שהתפתחה והציעה לי לקחת גלוקומין


תגובות

ד-ר-אביבית-כהן
מומחה כמוני
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
26/05/18 21:43

שלום נדב כמות האינסולין היומית הינה תלוית משקל, ולכן בהחלט ייתכן כי צריכת האינסולין שלך עלתה עם העליה במשקל. עליה במשקל היא תופעה שרואים אצל כלל האוכלוסייה כמו גם אצל חולי סוכרת סוג 1 והיא מלווה בתסמינים כגון תנגודת לאינסולין אשר מאפיינת חולי סוכרת סוג 2. ישנן גם סיבות נוספות לעליה במשקל אשר ייחודיות לחולי סוכרת סוג 1. כדאי לעשות הערכה של כלל ההיבטים של התסמונת המטבולית הנלווים לעליה במשקל כגון יתר לחץ דם, הפרעות בשומני הדם וכו'. לא כתבת מה הגובה שלך, אז אינני יודעת האם במשקלך הנוכחי הינך סובל מעודף משקל. אם אכן הינך סובל מעודף משקל, ויש רושם של תנגודת לאינסולין, אז טיפול במטפורמין הינה אופציה. ישנן גם תרופות נוספות מחולי סוכרת סוג 2 אשר ניתן לתת לחולי סוכרת סוג 1 - אם כי צריך לזכור כי כולן אינן בהתוויה ואינסולין (ועמילין אשר אין בישראל) הינן התרופות היחידות המאושרות בהתוויה לטיפול בסוכרת סוג 1. לסיכום - יש לדון בכל מקרה לגופו, אך ברמת העקרון יש מקום לטיפול במטפורמין במצבים כגון אלו.

נדב89
26/05/18 22:33

שלום אביבית תודה רבה על התשובה הגובה שלי 1.76 העניין הוא שהגעתי הנה בשביל לשאול הוא ששקלתי בסביבות 65-69 הכמות בזל של 26 היה מספיק כשעליתי ל 73-74 משקל נקי 26 יחידות בזל לא הייתה השפעה אז העליתי ל32 יחידות בזל והערכים חזרו להיות תקינים כשנפגשתי עם הרופא סוכרת היא אמרה שיש לי סוכרת מסוג 2 בנוסף ומכאן העלייה במשקל ובגלל הוכרת מסוג 2 הכמות אינסולין של 26 יחידות בזל לא השפיעה בגלל שהגוף יצר תנגודת אם עליתי משקל אז זאת אומרת שכן צריך לעלות את המינון וזה לא דווקא סוכרת מסוג 2 לא כך ?

ד-ר-אביבית-כהן
מומחה כמוני
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
29/05/18 8:18

אכן כך, מאחר וה - BMI הנוכחי שלך הוא קצת פחות מ - 24 לא סביר שיש לך תנגודת מאד משמעותית לאינסולין. מאידך, בד"כ אנחנו רואים סך מינון כולל של אינסולין בקרב חולי סוכרת סוג 1 שאינו עובר את ה - 0.5 יחידות לק"ג. שוב, כל אלו כללים עקרוניים אשר אינם תמיד מוחלטים, אבל בעקרון אני לא חושבת שהייתי ממליצה מטפורמין למטופל עם BMI של פחות מ - 25