מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותגמילה מאלפרזולם 0.25

גמילה מאלפרזולם 0.25

12/07/18 10:01
1 תגובות

סימה, שלום. תודה רבה על המענה המהיר. את האמת פחדתי להוריד כדור בבת אחת אז אני כבר 3 ימים לוקחת חצי ממנו( חצי מ0.25). אז בסה"כ יוצא שאני לוקחת אלפרליד כבר 17 יום. עדיין אפשר לנסות להפסיק בבת אחת?. יש לציין שכדור מאוד עזר לי בעניין של השינה וגם הוריד פלפיטציות ואי שקט. התחלתי טיפול פסיכולוגי. הייתי רק בפגישת הכרות. שבוע הבא יש לי עוד מפגש. מאז שירדתי לחצי כדור אני מרגישה קצת אי שקט בבוקר, עצבנות ואני קצת מפוזרת. זה בגלל שירדתי במינון או תופעות לוואי? וגם האם אפשר לשתות valeriana כדי לשפר את השינה?


תגובות

שלום,

אחלק את התשובה ל-2: 

1.      הפסקת כדור אלפרליד- היות שאת לוקחת כבר חצי כדור במשך 3 ימים, ואת מתארת עצבנות ואי שקט, כנראה שאת חווה קצת תסמיני גמילה. כן, זה בגלל שירדת במינון. כדאי להמשיך במינון הזה ולא להפסיק לגמרי לפחות שבוע-שבועיים. כמו כן, ניכר שהתרופה עזרה לך באי השקט ובפלפיטציות שאת מתארת. מאוד יכול להיות שהתופעות הללו יחלפו תוך כמה ימים, וצריך לתת לזה עוד את ההזדמנות. ולכן, כדאי שתמשיכי להיות בליווי בטיפול הפסיכולוגי כדי להפחית את התופעות שאת מתארת. ברגע שאת מתחילה להרגיש יותר טוב, אפשר כבר לקחת יום כן יום לא ולראות איך האפקט. אם תוך כמה ימים את מרגישה יותר טוב – את יכולה להפסיק. ייתכן שאת צריכה טיפול תרופתי מסוג אחר שאינו אלפרליד, אלא תרופות ממשפחת SNRIs אשר יכולות לטפל באלמנט החרדה. הטיפול בתרופות האלו עדיף מאשר טיפול קבוע ויומיומי בתרופה מסוג בנזודיאזפין כגון אלפרליד. את הטיפול בתרופות אלו כדאי לקבל ממומחה בתחום.

2.      הוספת Valerian  בטיפות לשיפור השינה בלילה. בחיפוש במאגרי המידע הרפואיים, ביניהם, מיקרומדקס, התכשיר הטבעי בעל פוטנציאל להתנגש עם התרופה אלפרליד. ההתנגשות מתבטאת בזה שיש יותר סיכוי לישנוניות, ליותר עייפות לאורך היום. השילוב אפשרי במינון מופחת, ואינו מהווה התווית נגד.  אבל ייתכן שיגרום לך, כאמור, ליותר תחושת עייפות לאורך היום. מה זה אומר: את יכולה לנסות ולקחת מספר טיפות בודד. לדוגמא: במקום 20 טיפות, אפשר לנסות 10 טיפות. כמובן, עדיף לתת הזדמנות להפסקת הטיפול באלפרליד לעוד כמה ימים.

שיהיה המון בהצלחה בתהליך הטיפול.

את בדרך הנכונה וטוב שאת מלווה ע"י אנשי מקצוע מתאימים.

מקווה שסייעתי בתשובותיי ,

ד"ר ורדית קלמרו

רוקחת קלינית

 

מוזמנת לבקר באתר לייעוץ תרופתי אישי וגם בדוקטור לתרופות בפייס (-:

www.drpharma.co.il