מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילה כושר בתקופות קשות

כושר בתקופות קשות

1 תגובות

תקופה קשה.
אחרי בולמוסים ועלייה חדה במשקל יצאתי מאיזון בעניין לחץ הדם והסוכר.
הסוכר נופל.. וגורם לתחושות לא נעימות.
לחץ הדם עלה והחזירו לי טיפול תרופתי.
כל הסיפור הזה כנראה לא היה קורה בשגרה. בשגרה של אימונים לא מרשה לעצמי מתוק מחשש לנפילות סוכר באימון..
וגם אחרי ולפני אימונים מקפידה על הארוחות כמו שהתזונאית פירטה.

אז כמעט חודש בלי חדר כושר.
והפלונטר רחוק בשבועיים בערך מלהסתיים.
תקופה טרופה ואין זמן לכלום.

גם כשיש פה ושם אפשרות להגיע לאימון.. אז מפחדת להתעלף.
כי לא אכלתי ממש כבר שבוע ויומיים.
בעיקר ירקות.
זה לא יחזיק אימון.
אז רק הולכת. לפרקים לאורך היום. אבל זה לא שורף באותה מידה כמובן.

איך אתן מתמודדות בתקופות שאינן שגרה?


תגובות

PensatoreR
16/11/18 11:51

קודם כל, סליחה על התגובה המאוחרת יחסית. בתקופות כאלה אני ממלאה את הזמן בעיסוקים. את יכולה להתנדב, ללמוד משהו חדש, לטייל. התנדבות - זה ארגון שמאפשר התנדבויות ליום אחד, לפי הרצון שלך http://www.odsv.org/ לימודים, פשוט בחרי מה מעניין אותך טיולים - יש הרבה מאוד קבוצות. אני אישית ממליצה על ״עמיתים לטיולים״ עדכני מה איתך והחזיקי מעמד!