מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותדימנציה וחוסר שקט כתוצאה מחוסר איזון תרופתי

דימנציה וחוסר שקט כתוצאה מחוסר איזון תרופתי

15/06/19 15:31
1 תגובות

אימי אובחנה עם דימנציה קלה לפני מספר חודשים. אבל היא כבר כבר שנים לא מאוזנת תרופתית ולכן יש הדרדרות בתפקוד. לפני חודשים נפלה ושברה את מפרק הירך, עברה ניתוח החלפת חצי מפרק וכבר חזרה ללכת. הקושי שלי הוא בהדרדרות במצב הקוגניטיבי. היא סובלת מ-ocd, חוסר שקט וכמעט לא ישנה. מאז חזרתנו מביהח יש מטפלת מסורה ומקסימה אבל אנחנו פשוט מתקשות לישון בלילה. אמא מסתובבת בחוסר שקט. פסיכוגריאטר בחן אותה כבר פעמיים. הפעם האחרונה היתה לפני פחות משבוע. בעבר אמא טופלה בזיפרקסה 10 odt, לא עזר. לפי הנחיית הפסיכוגריאטר עברנו לריספרדל בטיפול 10 מ״ל ליום (0.5 בבוקר ו-0.5) ואחרי חודשיים הוסיף לה גם כדור פאקסט בבוקר. גם לא עזר. חייבת לציין שבמהלך התקופה הזו התייעצתי גם עם הפסיכיאטר ביחידה לטיפול בית שייעץ לי להעלות את המינון של הריספרדל בלילה ל-1.25 במקום 0.5 בשילוב עם ואבן. וזה עשה פעולה הפוכה -אקתיזיה. ניסינו גם לתת במקום הואבן כדור בונדרומין בלילה, גם לא ישנה, מתעוררת אחרי שעה ומנסה לקום. לפני מספר ימים בצר לי, החלטתי להזמין שוב את הפסיכוגריאטר הפרטי לאחר שערך ביקור בית וראה אותה, אמר שאכן לא מגיבה טוב לריספרדל והחליט להעביר אותה לסרוקוול 25 מ״ג. התחלנו עם חצי כדור ליום ואחרי יומיים עליתי לאחד בערב ורבע בבוקר וכן כדור פאקסט ביום. מלבד זה אמא מקבלת פלאביקס לאחר שהיה ארוע מוחי קל. עדיין כוסות רוח למת. אמא בחוסר שקט מטורף ואני על סף קריסה מחוסר שינה ופוחדת שהמטפלת תברח כי זה באמת קשה. יש לציין שלפני מעל 10 שנים אמא עברה התקף פסיכוטי וטופלה אז בסרוקוול 300 מג xr. היא היתה ישנה בזמנו רוב היום והיתה מסוממת לגמרי. כיום עם גילה 78 והופעת הדימנציה, הפסיכוגריאטר אמר לי שלא נותנים מינונים כאלה לקשישים ואני מסכימה איתו, אבל עדיין מרגישה שאמא בחוסר שקט מטורף והמינון כרגע לא עוזר. אני כבר מיואשת לגמרי עברנו כל כל הרבה תרופות ואני כבר לא מאמינה שאפשר להגיע למצב שיאזן אותה. היא יכולה לבלות יום שלם במטבח לנקות במגבת את החור בכיור, מפריע לה שיש קצת סבון, או לנסות לפתוח את הדלת למרות שאני נועלת והיא פשוט חוזרת על כך באובססיביות יום שלם, אני חוששת שתיפול אחרי שמאמצת את עצמה בעמידה רוב היום ואני מותשת. חייבת לומר שעד לפני חודשיים אמא קראה עיתון, עשתה תשבצים והיתה יותר מחוברת, עכשיו היא מנותקת
לגמרי, לא מדברת והפכה לסיעודית, המטפלת מלבישה, מאכילה ואמא עם תחתוני חיתול במהלך היום והלילה למרות שהולכת לשרותים, אבל בלילה קרה שעשתה פיפי, התרגלה מביהח. ברור לי שאמא לא מאוזנת וכך גם הפיסיכיאטר חושב, השאלה איך מאזנים אותה ואיזה מינון של סרוקוול צריך לתת לה על מנת שתגיב. היא עברה כל כך הרבה ניסיונות בתקופה האחרונה. האם אפשר יהיה לאזן אותה?


תגובות

סימה-לבני
16/06/19 1:31

שלום רב,

קראתי את כל הסיכום שלך, והדבר הראשון שהייתי מציעה זה להפסיק את הטיפול בפלאביקס, שכן יש עליו דיווחים שיכול לגרום לבלבול והזיות אז אולי גם תופעות אחרות כמו אלה שאת מתארת.

בהמשך, אם לא תהיה הטבה במצב, נראה שאת זקוקה למנוחה כדי שתוכלי להמשיך ולטפל בה, ולכן הייתי מציעה לך לשקול לחפש מסגרת לאשפוז בשבילה, אפילו לתקופה קצרה.חשוב להבין שעולם התרופות לפעמים לא מספק מענה פשוט למצבים כמו שאת מתארת, ולכן אולי מסגרת תומכת אשפוזית, יכולה להתאים. אולי היא תרגיש יותר בטוחה ותרגע קצת, ומה שבטוח את תוכלי לנוח כמה ימים, לאגור כוחות, ולהמשיך בבית, אם האשפוז לא יתן מענה לשתיכן.

סיכום:

  • לשקול להפסיק את הפלאביקס לאור הדיווח על תופעות לואי נדירות פסיכיאטריות ראי עלון לצרכן כאן בסעיף 4 בסוף.
  • לשקול מסגרת אשפוזית מתאימה, כדי לספק לה בטחון, הגנה, ולתת לך אפשרות לאגור כוחות.

לצערי, מכאן, לא אוכל לתרום יותר.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"