מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבאקו לב - ירידה קלה בתפקוד EF לפי simpson48%

אקו לב - ירידה קלה בתפקוד EF לפי simpson48%

04/07/19 21:07
4 תגובות

מזה חודשיים סובל מהרגשה ממש רעה, סחרחורות וחולשה והתכווצויות שרירים בחזה. לב זה הדבר האחרון שחשדתי בו כי לא היו לי בעיות עם זה מעולם. אחרי הרבה בדיקות בתחומים שונים שלא הראו דבר חריג, השבוע הלכתי לאקו לב ולפי הקרדיולוג התוצאות (בכותרת) לא ממש תקינות. מה זה אומר ועד כמה חמור מצבי אם לוקחים בחשבון את הכתוב והסימפטומים שחווה?
עוד שאלה, הקרדיולוג שלח אותי לבדיקת MRI לב וחזה, עכשיו מחכה לתשובה לגבי התחייבות, לדעתכם יתנו לי מהקופת חולים או יערימו קשיים?


תגובות

שלום, ראשית, הירידה בתפקוד הלב שתיארת, אם אכן הערכתה בוצעה באופן מדוייק, היא קלה, אך יש לה משמעות. המדד שציינת נקרא ejection fraction, והוא מתייחס לאחוז הדם שהלב פולט החוצה בכל פעימה, הערך התקין הוא ~60% וערכים בין 45-60 נחשבים כירודים קלות. שנית, הסיבה למצב יכולה להיות קשורה למגוון סיבות, השכיחה ביותר היא מחלה בכלי הדם של הלב (טרשת עורקים) שהיא גם הגורם המוביל להתקף לב, וישנן סיבות רבות אחרות שקשורות ללב עצמו, כמו הפרעות קצב, מסתמים, של שריר הלב ועוד, וכן הפרעות שאינן של הלב עצמו אלא סיסטמיות כמו אנמיה , סוכרת ,הפרעות בלוטת התריס ועוד. שלישית, mri היא בדיקה טובה, ויש לה יכולת להגיע לאבחנה , אולם לרוב הקופה דורשת שלילת מצבים שכיחים בבדיקות פשוטות יותר קודם לכן, ובעיקר בדיקה של כלי הדם ונוכחות הפרעה בזרימת דם במנוחה או מאמץ . המקום הנכון לברר ולטפל הוא בידיו של קרדיולוג מומחה . מאחל לך כל טוב

ולנטינו
05/07/19 14:39

שאלה אחרונה ברשותך, האם יש משהו שיכול להקל עלי בתנאים ביתיים? אולי אוכל או משקה מסויים

ולנטינו
05/07/19 13:40

תודה רבה על התשובה. למה הכוונה קרדיולוג מומחה, קרדיולוג בעל שם מחוץ לקופת חולים? איך מוצאים ונרשמים לאחד כזה?

ולנטינו
05/07/19 14:29

כבר הבנתי מה לעשות. תודה רבה על היעוץ