מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין

טחינה וקרוהן

16/07/19 17:58
1 תגובות

שלום
האםא פשר בקרוהן לאכול טחינה גולמית כ 200 מג סידן מעורבבת במים
נניח 1.5 כף בבוקר ו 1 כף בערב?
האם זה גורם לכאבי בטן?
קראתי פעמיים שאנשים עם קרוהן לא מסתדרים עם אוכל שומני.

תודה


תגובות

ליהי-גודני
מומחה כמוני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
16/07/19 18:14

שלום לפונה, אין מניעה ואף מומלץ לאכול טחינה כחלק מתזונה מאוזנת. רצוי להכין בבית מטחינה גולמית מהולה במים ולא סלט טחינה קנוי אשר מכיל לרוב חומרים אשר מוספים למזון. מרבית החולים מסתדרים עם כמות השומן הזו וזה לא גורם לתסמינים, למעט מקרים בודדים של אי סבילות לשומן, בהם ניתן יהיה לצרוך בכמות קטנה יותר. בכל מקרה מומלץ להתחיל בכמות קטנה ולהעלות בהדרגה בהתאם לסבילות. בברכה, ליהי גודני