מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאלרגיה לאחד מהמרכיבים במלטונין

אלרגיה לאחד מהמרכיבים במלטונין

15/08/19 16:47
2 תגובות

התחלתי לקחת תוסף מלטונין כי יש לי בעיות קשות בשינה. התחילה לי תגובה שלחלוטין הרגישה לי כמו תגובה אלרגית: אדמומיות ופריחה בפנים ותחושת נימול בפנים.

האם מישהו יודע לאיזה מרכיב זה יכול להיות?

תודה


תגובות

סימה-לבני
17/08/19 9:58

שלום רב,

התמונה שהצגת בשאלתך היא של תוסף שלא נרכש בישראל.

אף אחד לא יודע מה יש בפנים, גם אם יש רשימה שלמה של מרכיבים על האריזה, שכן תוספים בכל העולם לא נבדקים לתכולתם ובוודאי כאלה שנמכרים דרך האינטרנט. הרשימה כפי שמתפרסמת באינטרנט כוללת מרכיבים לא פעילים בנוסף למלתונין, כדלהלן:

 

Other Ingredients
Purified Water, Vegetable Glycerin, Fructose, Xylitol, Grain Alcohol (7%), orange extract, Natural Vanilla Flavor, Potassium Sorbate, Citric Acid, Malic Acid, Natural Lemon Oil, Natural Citrus Flavor
מקור המידע כאן

אז מה עושים?

אם את מרגישה שיש לך תגובה אלרגית, את יכולה לבחור אחת מהאפשרויות הבאות, שאני ממליצה בחום רק על שתי האחרונות שבהן:

  • להחליף תכשיר/תוסף ולקוות שהמרכיב שאת רגישה אליו איננו המרכיב הפעיל מלתונין. 
  • לקבל מרשם מרופא לתכשיר שמכיל מלתונין ונמכר בארץ כתרופה, שכן במקרה הזה הוא נבדק לכל מרכיביו, והייצרן מחוייב לתכולה שרשומה על האריזה. התכשיר נקרא סירקדין. והעלון לצרכן שלו הוא כאן.
  • לפעול לשיפור השינה באמצעים שאינם תרופתיים, כמו שיפור בהגיינה של השינה, או שיפור מצבי מתח/חרדה מחשבות מטרידות באמצעים לא תרופתיים (Insomnia CBT)
  • לעשות ברור באמצעות מומחה לשינה, ללמוד מה הגורמים להפרעת השינה, ולבחור מהאפשרויות שיעמדו לרשותך לאחר האבחון.

עוד מידע על הפרעות שינה והטיפול בהן מהאתר של "מכבי" ראי כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

 

כנרת100
17/08/19 13:44

שלום סימה ומה שלומך? קודם כל תודה רבה לך על התגובה המפורטת שלך. אני ממש מודה לך. אני אסביר יותר לעומק מדוע בכלל שאלתי את השאלה מלכתחילה. אני יודעת שאולי זה יישמע מאוד מוזר ומסועף אבל, הסיבה שבגללה שאלתי את השאלה היא מכיוון שאני חולה באנקילוזינג ספונדליטיס פעילה.

מנסים עליי כבר מעל שנתיים תרופות ביולוגיות. ניסיתי כשנה יומירה, עד שהפסקנו כי היא כלל לא עזרה לי. לאחר הפסקה של מספר חודשים התחלתי לאחרונה לקחת אנברל. לאחר ההזרקה הרביעית של האנברל התחילה לי תחושת נימול, פריחה ואודם קשה בפנים ממש כשם שהיה לי למלטונין. מאוד מאוד דומה. ממש מרגיש כמו תגובה אלרגית לחלוטין כפי שאני מכירה אותן על הגוף שלי. כשיש לי אלרגיה למשהו, תמיד זה קורה לי בפנים, הפנים שלי מתנפחים, נהיים אדומים ומנומלים ממש כמו לאחר הזרקת לידוקאין. זה לרוב עובר אחרי 24 שעות, אך מכיוון שאני חולה במחלה הכרונית "רוזציאה" אני מאוד מאוד סובלת מזה וזה עושה לי ממש ממש רע (מרגיש ממש כמו כוייה). כך שבפעם האחרונה שהזרקתי אנברל, וזה קרה לי, ממש הייתי צריכה לקחת שקיות של ירקות קפואים מהמקפיא ולשים על הפנים.

זה ממש הזכיר לי את האלרגיה לתוסף התזונה שרכשתי ולכן חשבתי שולי באמצעות זה, אצליח להבין אולי לאיזה מרכיבים של האנברל אני אלרגית גם.....

הראומטולוגים שלי רוצים שאמשיך לקחת אנברל ולא להפסיק ואני ממש חוששת - התחושה מאוד מאוד קשה.