מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמשמעות טרפונין ונזק לבבי

משמעות טרפונין ונזק לבבי

23/10/19 13:40
4 תגובות

שלום,

האם לפי כמות יח הטרופונין בדם ניתן לעמוד מבחינה כרנולוגית כמה זמן בשעות החולה
עבר אירוע לב מאסיבי STEMI ? וניתן לשערך את עוצמת הנזק הלבבי בעקבות ספירת הטרפונין בדם 2000 יח ?

האם שעה מרגע קבלת התקף הלב עד לשולחן הצינתורים בעקבות אירוע מסוג כזה בדכ נחשב לנזק לצמיתות לשריר הלב?

השאלה לא עבורי הנתונים דרך קרוב משפחה . אך תתן אינדקציה לגבי מצבו של מכר רחוק.

תודה,



תגובות

שלום, טרופונין הוא חלבון המצוי בתוך תאי שריר הלב וייחודי להם. הוא מופרש כתוצאה נזק לשריר, בעבר היה נהוג לחשוב שהוא מופרש רק באוטם (מוות של תאי שריר) אך היום הסברה המקובלת שתתכן הפרשה שלו רק מפתיעה ולאו דווקא אוטם. ישנם תבחינים שונים למדידת רמותיו בדם, וישנם שני סוגי טרופונין שנמדדים I או T , הערך שונה עבור תבחין ועבור סוג הטרופונין הנמדד ולכן קשה להתייחס למספר שנתת לי ציון סוג הטרופונין וטווח המדידה של התבחין. עליה ברמות משתנה בהתאם לרגישות התבחין אך המודרניים יותר שנמצאים בשימוש ברוב בתי החולים בארץ מזהים תחילת עליה בתוך כשעה מהופעת התלונות של כאב בחזה והשיא לאחר האירוע מופיע לרוב לאחר כ-1-2 ימים. ככלל אם הצנתור מבוצע תוך שעה מהופעת התלונות , רוב הסיכויים שכמות הנזק הבלתי הפיך קטנה מאוד, הדבר תלוי בעוד גורמים, בין היתר - גיל, קיום מחלה קודמת ומעקפים טבעיים של החולה לעורק החסום, תרופות שנלקחות באופן כרוני ועוד. אני מעריך בזהירות שבמקרה שהצגת קיים נזק בלתי הפיך ללב במידה מסויימת אך יש מקום לאופטימיות לגבי מידתו ומידת יכולת הגוף לתקן אותו במידה ואכן נפתח העורק החסום וניתן הטיפול התרופתי הנכון. כל טוב ודרישת שלום ד״ר אסי מילויצקי

רוניס
24/10/19 15:41

דוקטור תודה, הייתי שמח אם אוכל לשאול באותו נושא, הכאבים החזקים בחזה התחילו חמש שעות לפני הזמנת טיפול נמרץ. נראו בהתקף לב עליית מקטע ST בחיבורים AVF-II-II (לפי סרט הצינתור 99% חסימה עורק ימני שולט חדר ימין ושמאל) הודגם צלקת רחבה בדופן תחתון וזאת לאחר חודש וחצי לאחר STEMI באקג. בבדיקות מיפוי לאחר ההתקף נמצאו בעיות אי ספיקה קלה בינונית ועוד כמה דברים שהראו פגיעה. האם תאורתית? לאחר 4 חודשים בבדיקת טליום אזיטופ סיכום ממצא : אין עדות לאוטם ישן. כמו כן נעלמו לאחר 4 חודשים סינוס גלי Q העמוקים מהאקג. האם התקף לב מאסיבי שנמשך שעות עם 2000 יח טרפונין צלקת רחבה בדופן תחתון שהודגמה לאחר חודש וחצי יכויםל פתאום להעלם כאילו לעולם לא התרחש נעלמו הגל העמוק מהאקג - ונעלמה הצלקת הרחבה שתוצפתה לחלוטין תוך חודשים מהלב? האם תהליך ריפוי כזה נחשב מן השגרה? האם לתאי הלב יש יכולת חידוש כאלו מהירים? סליחה על השאלות חשוב לי לידע הכללי. תודה

שלום, קשה לאמר , השינויים נראים דרסטיים מדי , יתכן והייתה הגזמה קלה או יותר בבדיקות שציינת התחיל הדרך או לאחר 4 חודשים, ויתכן שבשתיהן. צריך לראות את הבדיקות עצמן ולהשוות בכדי לקבוע. שיפור בהחלט אפשרי בנתונים שציינת , אך כפי שאמרתי השינוי כאן נשמע מעט מוגזם. כל טוב

רוניס
24/10/19 23:31

בראשית תודה רבה, כל הנתונים מדוייקים הם מתוך חוות משפטית בשבועה לאחר שהתיק רפואי תוצאות מעבדה,מיפווים,אקג, וכו כולו נבדק לבוריו,הפציינט בגיל 42 חטף את STEMI הנתון האחרון של בדיקת הטליום במאמץ ובדיקות העדכניות לא עודכנו קרדיולוג בכיר לא קיבל אותם כי כבר הייתה חתומה. כחלק משגרה תקופתית בקליניקה פרטית לאחר שמומחה מנהל מחלקה ראה את סרט הצינתור וכל החומר הרפואי סינן לעצמו בזמן שמביט בנתונים "שמקרה ריפוי כזה נחשב נדיר, אם קיים בכלל ברפרנסים הרפואיים ואם הנתונים הרפואיים לא היו מונחים כאן לידו לא היה מאמין" לא פירט מעבר מה שתפס תשומת לב וגרם לסקרנות למה בדיוק התכוון? דוקטור, תודה בכל מקרה טוב שיש תיק רפואי כהוכחה :)