מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותציפרלקס- איך להחליט אם לקחת?

ציפרלקס- איך להחליט אם לקחת?

11/11/19 15:10
1 תגובות

מאוד מבולבלת.
אחרי חודשיים של תנודות קשות במצב הרוח שהתבטאו בבכי בלתי נשלט, חרדתיות גבוהה וחוסר חשק ותחושת בדידות איומה הומלץ לי ע"י רופאת המשפחה לקחת ציפרלקס במינון נמוך של 5 מ"ג ובהדרגה לאחר שבוע להעלות ל10. בחודש וחצי האחרון התחלתי לקחת טיפות פרחי באך וזה הקל על התחושות וממצב של קשיים בתפקוד, התפרצויות בכי וחוסר חשק לקום מהמיטה בבוקר הצלחתי להגיע למצב רגוע ומאוזן יותר ותחושת האופטימיות עלתה וגם הרצון לעשיה וחזרה לחיפוש עבודה. לפני שבוע נגמרו לי הטיפות ובסופ"ש האחרון חזרו לי החרדות והבכי-הולכת לישון בוכה, קמה בוכה, מחשבות טורדניות בלתי פוסקות. למחרת לקחתי רסקיו והצלחתי להירדם יותר בקלות ולהרגיש קצת יותר מאוזנת. עכשיו הזמנתי תמצית חדשה בהמלצת ההומיאופטית ואני מחכה לה.

אני מרגישה חוסר אנרגיה, עייפות רגשית ופיזית וחוסר חשק לעשיה ושכל פעולה הכי פשוטה נהיית משימה מורכבת אבל זה בא אצלי בתנודות, יש ימים טובים יותר ויש ימים נוראיים שהעצב והחוסר אנרגיה מתגברים ושואבים אותי ואפילו לדבר בהיגיון אני לא מצליחה כי הכל הופך לשחור ולבן פתאום. עכשיו אני שוקלת אם להתחיל עם הציפרלקס במקביל אבל הדעות השונות מאוד מבלבלות אותי. יש מי שמעיד על תופעות לוואי קשות, פיתוח תלות בכדור, תופעות קשות בהפסקת הטיפול ומאוד מפחיד אותי להיות תלויה בכדור למשך תקופה ארוכה.

האם עדיף לחכות לתמצית פרחי באך ולראות איך תהיה ההרגשה ואח"כ לשקול שוב לגבי הטיפול הכימי? האם כדאי להתחיל טיפול כימי ולעקוב? זה טיפול שאם אני מתחילה אני צריכה להתחייב מראש לתקופה מסויימת של שימוש כדי לראות תוצאות ממשיות או שאפשר לקחת למשך חודש-חודשיים ולהפסיק? כדאי לי להתייעץ עם פסיכיאטר במקביל למעקב מול רופאת המשפחה? הכל מאוד מבלבל אז אשמח לקצת סדר בדברים.

תודה :)


תגובות

סימה-לבני
17/11/19 10:17

שלום רב,

אכן נראה שאת בצומת דרכים, והאפשרויות שאת מציגה הן:

  • טיפול תרופתי בציפרלקס
  • טיפול בתוספים רסקיו ופרחי בך

אני מציעה לך לשקול אפשרות שלישית של טיפולים לא פרמקולוגים, אפשרות של שיחות, פסיכולוג, מאמן אישי, שכן הספרות מדברת על כך שהיעילות שלהן לחלק מהמטופלים זהה לזו של תרופות ותוספים.

אם האפשרות הזאת לא מתאימה לך, אזי חשוב שתביני:

1. תרופות ממשפחת הציפרלקס לא מתחילות לעבוד מיד, לוקח להן 3-6 שבועות לעבוד.

2. תוספים הם נחמדים ואולי יעילים עבורך, אך אין עבודות מחקר באותה רמה שיש לתרופות שמצביעים על כך שהם יעילים ובטוחים.

3. כל מה שתבחרי זה טוב, רק כדאי לעשות את זה כמו ניסוי קליני. תחליטי על בדיקה לשישה שבועות של אפשרות 2 או אפשרות 1, תכיני לך מחברת ותעקבי אחר תחושות חיוביות ותופעות לוואי. אחרי שישה שבועות תבדקי מה רשמת, ותחליטי אם יש הגיון או הצדקה להמשיך. לא חשוב במה בחרת, ואם התוצאה לא משביעה את רצונך, או סבלת מתופעות לוואי, כפי שתעדת במחברת, תנסי את האפשרות האחרת למשך שישה שבועות, עד שתמצאי את הפתרון שהכי מתאים לך.

4. תשקלי להוסיף לניסוי הקליני אפשרות לא פרמקולוגית... 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"