מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזשאלה - 'פרקוסט' - האם..

שאלה - 'פרקוסט' - האם..

25/12/19 3:51
2 תגובות

שלום חברים, אני נוטל פרקוסט להקלה בכאבים. התעניינתי בשאלה כללית שעלתה בראשי תוך כדי השימוש בתרופה, ובוודאי גם שאר הקוראים יוכלו להסתייע בכך.
שאלתי - מדוע מינון הפרצטמול בתרופות שונות ובעיקר במשככי כאבים כל כך גבוה? (325 מי"ג לעומת 37 מי"ג חומר פעיל בלבד למשל).
במילים אחרות, אני שןאל האם ניתן להפריד בין שני החומרים, ספציפית בתרופה פרקוסט , ואולי גם הסבר כללי כך יהיה אפשר לישם את זה בעוד תרופות.
זה פשוט נראה לי הרבה יותר קל לו היה אפשר 'להעיף' את הפרצטמול הזה החוצה.
תודה !


תגובות

mikiros
13/01/20 23:50

לא ממש ברןר לי מה "פרקוסט" שייך לקשב וריכוז אבל הסיבה הרשמית היא טיפול בדלקת שאולי קשורה לכאב. הסיבה הלא רשמית היא(לפי השמועה. אני לא ניסיתי) שפרצטמול בכמויות גדולות גורם להקאות או תגובה כלשהי שאינה מאפשרת נטילת פרקוסט, שהוא אופיאט(חומר נרקוטי וממכר עד מוות לפעמים) בכמויות מסוכנות ומניעת התמכרות. השאלה שלך על הפרדת הפרצטמול מעוררת בי חשד שאתה בכיוון לא טוב. אל תשחק עם זה. אם צריך גש לגמילה או לפחות תחליף לנוגדי כאבים אחרים, טרמדול, למשל. זה לא חשיש ואפילו לא דברים חזקים יותר. אופיאטים ממכרים אותך בלי שתרגיש והרבה אנשים לקחו מנת יתר בטעות או רשלנות ולא התעוררו. בוודאי שיש שיטות להפריד, אבל לא תשמע אותן ממני, גם אם הייתי יודע.

אביגיל25
14/01/20 2:12

ראשית כל השילוב בין שני חומרים פעילים הוכיח את עצמו כיעיל,לכן משלבים בין האקמול לאופיאט =פרקוסט. שנית,לא מדובר במינון גבוה. כדורי אקמול נמכרים לרוב במינונים של 500 מג, הרמה הרעילה,כזו שתזיק לכבד היא 4 גרם,כלומר 8 כדורים. המינון בתרופה הוא סהכ 325 מג,כאשר אצל מבוגר המינון המקובל לאקמול הוא 1 גרם,כלומר 1000 מג. לא הבנתי למה אתה משווה את מינון אקמול למינון האופיאט,הרי אלו שני חומרים שונים הדרושים במינונים שונים כדי להגיע לרמת השפעה רצויה. בכל מקרה במידה ואתה לא מעוניין בשילוב של אקמול אז יש שלל תרופות אחרות המכילות את האופיאט בלבד. ממכר,קח בחשבון. את התשובה אני עונה לך מניסיוני המקצועי כאחות (גם עם הפרעות קשב חח)