מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבקהילת כולסטרול

קהילת כולסטרול

01/01/20 20:03
6 תגובות

עם כל הפופולרית של כולסטרול מדוע לא לפתוח קהילת כולסטרול?

Disclosure
אני מגיעה מעולם המספרים, והכימיה.
אני נוטלת סטטינים, ובאופן אישי רוצה להעדיף את שיטת הייחס.

לאחר עיון במספר רב של מחקרים, עולה שישנם שניי אסכולות עיקריות בעיניין פרופיל השומנים בדם.

האחת טוענת שחשוב בעיקר זה יחס LDL/HDL

אסכולה שנייה טוענת שחשוב יותר הוא היחס HDL/triglycerides

ההנחה הכללית - לכאורה- נלמדת מהסתכלות באבולוציה. לרוב מ 8 מיליארד אוכלוסיה בעולם יש יחס מאוד ברור של/Triglycerides /LDL/HDL


ראשית,
ההתייחסות "לייחס" מקובלת בעולם המספרים ובחישובי תאוריות, ואינה קביעה למדד פרקטי - אלא אם כן ישנם הוכחות חד משמעיות לכך.

בפרקטיקה מה התועלת בחישוב "הייחס"? זה כמו להגיד שנכנס עשיר אחד בין מאה עניים ועכשיו הממוצע הכלכלי בקבוצה הוא גבוהה... עדיין יישארו מאה עניים בפועל.

אני רוצה להרחיב בנקודה זו.
העובדות העולות מעיון בעשרות מחקרים אכן מצביעים
על "הייחס" כשיטת קביעה, כמו שאכן נראה באבולוציה וזה כשלעצמו עומד בסתירה גמורה להמלצות הרפואיות דה פקטו - מעולם לא שמעתי קרדיולוג (שמתבטא בציבור) ואומר אם ה-HDL שלך 80 זה לא נורא אם יש לך LDL 160 אדרבה, ההמלצות הרפואיות כיום הם להמשיך להוריד LDL מבלי קשר לייחס
וכך גם לגביי המלצות שומנים אחרים.

שנית,
אכן המחקרים מצביעים על שיטת היחס כקובעת
(שוב נעזוב כרגע את הסטירה עם ההמלצות דה פקטו)
אולם ישנו יוצא מהכלל אחד שבו החוקרים מתבטאים בצורה ברורה וחד מדמעית וקובעים ש HDL הינו גורם יחיד מנבא למחלות קרדיו.

הן על פי שיטת חישוב הייחס, והן על פי קביעות מפורשות בנושא HDL יוצא מכך והגיוני , ש HDL , כשלעצמו הוא המדד העיקרי
אם כן מדוע HDL לא נקבע כמדד יחידי-עיקרי? האם זה רק מיכוון שעדיין לא פיתחו תרופה עבורו?

העולה מהאמור לעיל,
סטטינים יעילם בעיקר לסובלים מבעיות גנטיות של כולסטרול גבוהה

למי שאין בעייה גנטית של כולסטרול גבוהה יכול בהחלט להסתדר עם שינוי אורח חיים, או נטילה מועטה של סטטינים, זה לא אני אומרת, זה מה שעולה מהמחקרים
(שיטת היחס)

עד שלא תהיה הוכחה חד משמעית ששיטת חישוב "הייחס" היא הקובעת והיות וראינו שלכל הדעות והשיטות HDL הוא ה pivot (שוב, זה לא אני אומרת, אלו החוקרים שטוענים כך) יוצא שלאנשים בעלי HDL נמוך גנטית אין תרופה.

תודה
סליחה אם יש בעיות העברית


תגובות

ורד-שיראזי
מוביל קהילה
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
01/01/20 21:24

היי דנה כיוון שאני לא רופאה אני בוחרת לענות בעיקר לשאלתך הראשונה. אולי אם תהיה דרישה כזאת תפתח קהילת כולסטרול אולם מאידך הקרדיולוג מנהל הקהילה כאן בוודאי ידע לענות על שאלות הקשורות בכולסטרול וכך גם רופאי הקהילות העוסקות במטבוליזם וכן מנהלי קהילת הרוקחות. ערב טוב ורד

דנה9969
02/01/20 4:43

חן חן. :tmbsup:

mikela62
02/01/20 11:38

אני בעד פתיחת קהילת כולסטרול. הרופאים מתחלקים לחובבי הסטטינים ולמתנגדיהם, ואנחנו נותרים עם בלבול גדול. חשוב לשמוע על מחקרים ועל תופעות לוואי וכו'.

דנה9969
03/01/20 9:51

Hi mike אני באופן אישי חושבת שסטטינים זו תרופה מצויינת למי שזקוק לה - כמוני. קצת תמוהה בעיני שלפי חלק מהמלצות הרופאים במספר מדינות בעולם יוצא שאבולוציה של 5 מיליארד איש - לפחות- היא מקולקלת.

Benjamin.
04/01/20 7:54

לצערי המערכת הרפואית בארץ תפוסה בקיבעון מחשבתי בנושא זה. במערכת הרפואה באירופה יש חופש להציג כל טיפול בכולסטרול שמועיל עם החולה. מספר בתי חולים באירופה מתחילים לשלב סטטינים במינון נמוך עם fibrates במינון נמוך. 10mg atorvastatin + 50mg fenofibrate התוצאה ערכי כולסטרול טובים יותר וכמעט שאין תופעות לוואי. כל המחקרים האחרונים מראים כי בנוסף טיפול במינון נמוך של fenofibrate יעיל כנגד insulin resistance, blood glucose, faty belly, low hdl, uric acid מחקר יחידי מלפני 10 שנים מציג סכנה בשילוב סטטין עם Gemfibrozil כל מי שקרא את המחקר הזה יודע שהעובדות דאז שונות לחלוטין מכיום! ולכן לא רלוונטיות להיום. כלל וכלל! אם טובת החולה לנגדם ראוי שהמערכת הרפואית בארץ תשתחרר מהקיבעון המחשבתי ותערוך revision מחשבתי בנושא Details, in private.

P.d
19/01/20 21:03

היי אני נוטלת סימבקסון 10 מג כדור נהדר ללא תופעות לוואי ברוך השם