מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותויטמינים וכליות

ויטמינים וכליות

11/02/20 19:08
3 תגובות

היי,

בן 37, חשד ל-IgA Nephropathy. פרוטאינוריה (מעט מעל גרם חלבון) והמטוריה בשתן. תפקודי כליה תקינים. קריאטינין בדם מעט גבוה.

לאחרונה אובחנה אצלי בלפריטיס (דלקת כרונית בעפעפיים), שמלווה במקרים חוזרים ונשנים של שעורה.

רמות הוויטמינים שלי מעט נמוכות: ויטמין בי-12 (176), חומצה פולית (4.1), ויטמין די (17). ויטמין A לא נבדק.
הנ"ל, בפרט מחסור בויטמין D, עלולים להיות הגורם לבלפריטיס.

אודה על המלצה על הדרך האופטימלית להתמודד עם החסרים הנ"ל של ויטמיני ה-B12, חומצה פולית, ויטמין A וויטמין D, דהיינו דרך מתן הויטמין (כמוסות, טיפות, זריקות וכד') ומינון (שלא יהיה נפרטוקסי). לציין שלאחרונה התחלתי ליטול מולטי-ויטמין של צנטרום.

למיטב הבנתי, ויטמין D למשל יכול להיות נפרוטוקסי והמינון המומלץ הוא 400-1000 ועד 2000IU/day.
כך גם ויטמין A עלול להיות נפרוטוקסי במינונים גבוהים.

תודה מראש!


תגובות

י
12/02/20 11:38

שכחתי לציין שאני נוטל Tritace במינון 5mg/day.

סימה-לבני
16/02/20 0:03

שלום רב,

האם אפשר לסכם את שאלתך בכך שאתה מבקש לדעת אם יש בעייה בלקיחת מולטיויטמינים במצבים של תפקוד כלייתי יורד? וזאת למרות שהתפקוד הכלייתי שלך איננו ירוד לפי דבריך?

 

אם זאת השאלה, להלן התשובה:

בבדיקה מצאתי שעל התכשיר ויטמין D במינון 1000יחידות,  יש אזהרה מפני לקיחת התרופה כאשר יש בעייה בתפקודי כליה. ראה עלון לצרכן של ויטמין D 1000  כאן. אבל אסור לשכוח שמדובר בתרופה במינון גבוה של ויטמין D.

בתכשירים של מולטיויטמינים שבהם הכמות של הויטמינים היא הכמות היומית המומלצת, לא ראיתי אזהרות לנושא התפקוד הכלייתי. יותר מזה, רב התכשירים הם אינם תרופות בכלל, הם תוספי תזונה.

במצבך כמו שאתה מתאר אותו, כדאי מאד שלא תנקוט בצעדים חד צדדיים מבלי לשתף את הרופא. מומלץ לבקש ולקבל הנחיה מהרופא שלך לגבי הויטמינים, שכן גם אם יש מחסור בהם יתכן שהמחסור איננו משמעותי, וגם יתכן שעדיף לקבל את התוספות דרך התזונה ולא דרך תרופות למיניהן.

סיכום

במצב בריאות מאתגר כמו שלך, לתיקון מחסור בויטמינים כדאי לך לפנות לדיאטנית או לרופא, לפני שאתה מנסה להשלים את החוסרים באמצעות תרופות או תוספים שלא זקוקים למרשם..

 

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

י
06/06/20 11:06

מעט באיחור, אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, תודה רבה על התגובה! :)