מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

אריפליי

23/02/20 14:59
4 תגובות

שלום
האם יש כאן רופאים או רוקחים שמכירים תופעות לוואי של אריפליי והאם הם רבים כמו שאומרים
ואם כדאי לקחת את הכדור לטיפול בהתקפי חרדה
תודה!


תגובות

סימה-לבני
29/02/20 11:12

שלום רב,

ראיתי את תשובתך בקהילת הדכאון והחרדה לאורית יוגב, ואני רוצה להתייחס אליה.

התשובה של אורית כאן.

אריפליי aripiprazole הינו תכשיר ממשפחת האנטיפסיכוטים החדשים. במקורו לא היה מיועד לטיפול בדכאון , אך במשך השנים גילו שמי שמקבל תרופות לדכאון כמו פריזמה Fluoxetine ואחרות, ולא מסתדר איתן, אם נותנים לו תוספת של מינון קטן של אנטי פסיכוטים, הוא יכול להגיב טוב.

בפועל מה שקרה שאריפליי קבל התוויה מתאימה למצב המיוחד הזה של משהו שאיננו מגיב לטיפול רגיל בדכאון. ההתוויה נראית כך בעלון לצרכן: "אריפלי ניתן לטיפול משולב בדכאון קליני בחולים בהם התגובה לנוגדי דכאון היתה חלקית."

לעלון לצרכן הקלק כאן.

אריפלי ובני משפחתו לא קבלו התוויה דומה לטיפול משולב בחרדות. למרות מחקרים שניסו להראות כמה הוא עוזר, תופעות הלוואי גרמו להפסקות טיפול וה FDA לא אישור זאת. ראה תקציר מאמר בנושא זה כאן.

בעלון לצרכן בסעיף 4 תוכל למצוא מענה לחלק השני של שאלתך, תוכל לראות את תופעות הלוואי שיכולות להופיע אצל מי שמטופל באריפלי. אחת הבעיות המובילות היא ההשמנה.

מה שחשוב מאד כרגע, זה שאם אתה ממש סובל ממצבך החרדתי, ואם הרופא שלך מלא טופס 29ג כי הוא חושב שהטיפול הזה הוא המוצא האחרון ורק הוא יעזור לך, אז למרות זאת שאין לו התוויה מתאימה, נראה שכדאי לך לשקול לתת הזדמנות לחצי כדור אריפלי לשפר את המצב, תוך מעקב אחר תגובות חיוביות ושליליות.

והיה  אם יופיעו תופעות לוואי בלתי נסבלות, תחזור לרופא ותבקש טיפול חלופי.

מה דעתך?

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי" 

Maty1
29/02/20 11:54

שלום סימה תודה שהגבת 

אני לוקח גם 40 מל פריזמה שלא ממש עזר והפסיכיאטר נתן לי חצי כדור אריפליי.

את אומרת שפריזמה ואריפליי לא מסתדרים?

סימה-לבני
29/02/20 12:22

הי,

אני אומרת שהם כן מסתדרים, ואפילו מסתדרים מצוין לטיפול בדכאון.

אלא שאתה מדווח על טיפול בחרדה, ושם יש פחות מידע לגבי ההצלחות ויותר סבל מתופעות לוואי.

אם הרופא רשם לך את הטיפול כפתרון אחרון למצבך, שווה לך לנסות את הפתרון, ולראות אם השילוב יהיה לך טוב.

אין כאן קיצורי דרך, 

זוהי החלטה שלך לנסות או לא לנסות.

ואם אתה מנסה, אתה צריך לעקוב אחרי תופעות הלוואי. כל זמן שהן לא מורגשות, והמצב החרדתי שלך משתפר, אז הרווחת, ואם יש תופעות לוואי, אז אתה צריך לשקול אותן מול השיפור במצב.

זה ניסוי וטעייה. 

בברכה,

סימה

Maty1
29/02/20 12:25

תודה רבה סימה