מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהשפעות לוסק אחרי אוטם לב

השפעות לוסק אחרי אוטם לב

01/03/20 15:20
1 תגובות

שלום לכולם,
אני בן 45 אחרי אטום בלב + צינתור +2 סטנטים לפני כ-3 חודשים.
הטיפול התרופתי שלי הוא - LOSEC, LIPITOR, BRILINTA, ASPIRIN, TRITACE

בבדיקות דם אחרונות שלי נראה שיש בעיהבספירת דם + ברזל והמוגלובין נמוכים - בעיות שלא היו לי מעולם לפני האוטם - מצ"ב
מאז האוטם, במהלך ה-3 חודשים אחרונים, אני מקפיד לקחת את כל התרופות ומקפיד מאוד על תזונה סופר בריאה ופעילות גופנית. ירדתי במשקל בצורה משמעותית (יותר מ-10%).

אשמח ליעוץ ותשובות לגבי:
1) האם אני באמת צריך לקחת את הלוסק מדי יום? קראתי רבות ששימוש ארוך עלול להוביל לבעיות לב, עיכול , בעיה בברזל והמוגלובין ואפילו סרטן... למען האמת, אני לא מבין למה אני צריך לקחת אותה ונראה שלמצבי יש יותר נזק מתועלת...
2) למרות שאני מקפיד על תזונה מאוד מאוד בריאה ופעילות גפנית, המדדים של ספירת הדם וברזל בירידה. קראתי שלוסק עלול לפגרום לזה. הא זה נכון ? האם יכול להיות הסבר אחר?
תודה מראש!


השפעות לוסק אחרי אוטם לב

תגובות

שלום ,

אכן בספרות ידוע על קשר בין שימוש ממושך ב PPIs לבין ירידה בספיגה של הברזל (הירידה בחומציות של הקיבה מפחיתה ספיגת הברזל),  למידע על השפעת הלוסק על הכדוריות האדומות, מתוך העלון לצרכן של לוסק, בסעיף 4, תופעת לוואי נדירה, בשכיחות של 1-10 מתוך 10,000 בקישור שכאן , אבל מאחר והשילוב התרופתי של Brilinta (Ticagrelor) ו Aspirin (תרופות נוגדי טסיות) מגביר את הסיכון לדימומים בכלל ודימומים במערכת העיכול בפרט יש שממליצים ליטול תכשירים ממשפחת ה PPI הכל מקרה , ויש שממליצים לקחת רק במקרים של סיכון גבוה . וזאת מפני שללוסק (omeprazole) ומשפחת ה PPIs יש תפקוד חשוב בהפחתת הסיכון לדימומים במערכת העיכול .

והיה אם אתה נמצא בקבוצות של סיכון גבוה לפתח דימומים, סביר שהרופאים יתעקשו על כך שתמשיך לקחת טיפול זה או אחר להפחתת הסיכון. סיכון גבוה מוגדר ע"י האמריקאים כמי שהיה לו בעבר דימום ממערכת העיכול, מטופלים בגיל מבוגר, מי שלוקח בנוסף תרופות ממשפחת הסטרואידים, או תרופות ממשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים ואחרים. ראה בקווים המנחים האמריקאים כאן.

האמריקאים לא ממליצים על לקיחת PPI באופן רוטיני למי שמקבל טיפול בשני נוגדי טסיות, לעומת האירופאים שדוגלים בלקיחת PPI בכל מקרה. לקווים המנחים האירופאים הקלק כאן.   

מאחר שגם הרופאים והקווים המנחים חלוקים בדעתם בנושא הטיפול ב PPI באופן רוטיני, אצל אנשים כמוך שמקבלים טיפול משולב ב Ticagrel עם Aspirin אחרי ארוע לבבי, באם אינך נמצא בקבוצת סיכון לדימומים ממערכת העיכול, מומלץ לפנות לרופא המטפל שישקול את המשך הטיפול בלוסק, לאור בדיקות הדם שלך והאמור למעלה על הקשר בין PPI לאנמיה. לא מומלץ להפסיק על דעת עצמך !

כמו כן מומלץ לעשות בירור מקיף לאנמיה .למידע נוסף על אנמיה והסיבות לאנמיה מאתר הכללית, הקלק כאן.

 

דוניה חורי

סטודנטית לרוקחות קלינית

רוקחת