מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותבעיית רפלוקס - מה עדיף להמשיך עם נטילת PPI או שהתופעות לוואי מסוכנות יותר?

בעיית רפלוקס - מה עדיף להמשיך עם נטילת PPI או שהתופעות לוואי מסוכנות יותר?

13/01/21 22:37
1 תגובות

שלום רב,
אני בן 26 וסובל מרפלוקס בסביבות ה5 שנים.
בצבא לאחר בדיקת גסטרוסקופיה גילו לי בקע סרעפתי קטן.
אני מטופל במשך כל התקופה הזאת באופן קבוע בCONTRALOC כ 20 מג פעם ביום.
לאחרונה קראתי מספר כתבות ונחשפתי לכך שישנם תופעות לוואי מזיקות מאוד לטווח הארוך שיכולות לפגוע בי כגון מחסור בB12, ספיגה לקויה של ויטמינים, בעיות כליות, דמנציה וכו'...

התחלתי תהליך של היגמלות וכעת אני לוקח פעם ביומיים את הכדור.
לרוב אני בסדר עם זה, אך לפעמים אני מרגיש שאני צריך לקחת גם אחר יום.
האם אתם ממליצים לי לנסות אומפרדקס 10 מג פעם ביום ואז משם לנסות לרדת לאט לאט במינון?
האם תופעות הלוואי אכן כל כך מסוכנות גם לבחור צעיר בגילי?
האם יש אלטרנטיבות אחרות חוץ מהטיפול התרופתי או מדיאטות כלשהן?


תגובות

סימה-לבני
19/01/21 22:11

שלום רב,

אכן הדאגה שלך מוצדקת, שכן בשימוש ממושך, כל התרופות ממשפחת ה PPI קשורות לתופעות לוואי לא נעימות. החל מזיהומים בחידן קלוסטרידיום, דרך שברים אוסטאופורוטיים וגם סרטן במערכת העכול נמצא מקושר לשימוש ממושך בתרופות אלה.(לסקירה מ 2019 הקלק כאן)

ההמלצה היום היא לקחת את המינון הנמוך ביותר שעוזר, לזמן הקצר ביותר.

מכאן שאם אתה יכול להעביר את הטיפול לטיפול לפי דרישה, כלומר רק כשיש רפלוקס אתה לוקח, ובימים שאין, אתה נמנע, אז כבר תעזור לעצמך. אם נוכחות הבקע הסרעפתי הקטן היא שגורמת לכך, יש מקום לשקול לתקן אותו. 

שאלת אם יש אלטרנטיבות אחרות חוץ מהטיפול התרופתי או מדיאטות כלשהן, אזי ברגע שאתה מזהה מהם דברי המזון שגורמים לרפלוקס, ברור שהכי נכון זה להמעיט בהם, ולא צריך לבטל את הנושא של דיאטות.

יש כאלה שהרפלוקס קורה להם בגלל מצבי לחץ ומתחים, במקרים כאלה יש מקום לבדוק אם יש מקום לטיפול פסיכולוגי, CBT או מאמן אישי שילמד אותך לעבור מצבים כאלה בשלום.

סיכום

כדי לפתור בעיה רפואית הכי נכון זה לחפש את הסיבה שלך ולהעלים את הסיבה אם אפשר. במקרה שלך יש מקום לשקול לתקן את הבקע, לשנות את הדיאטה כדי להפחית דברי מזון שעולים לך, או להפוך את הטיפול ל SOS רק במצבים שחייב. 

הערה: בגיל 26 צריך לעשות הכל כדי שלא להתחיל בתרופות כרוניות, ככל שניתן.

הסבר יפה על המחלה ועל כל הטיפולים שעומדים לרשותך תוכל למצוא באתר שרותי בריאות כללית כאן.

ראה אזהרות בשימוש ממושך בעלון לצרכן של קונטרולוק תחת "ספר לרופא" כאן.

מקווה שעזרתי,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"