מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אורי אלקיים
פרופ' אורי אלקיים
מומחית לראומטולוגיה, מנהלת המכון הראומטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), יו"ר האיגוד הישראלי לראומטולוגיה.
ד
ד"ר חגית פלג
רופאה ביחידה הראומטולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . מומחית בפנימית וראומטולוגיה. 
פרופ' מרב לידר
פרופ' מרב לידר
בוגרת ביה״ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב cum laude מומחית ברפואה פנימית (2000) ובראומטולוגיה (2006) פרופ׳ חבר קליני באוניברסיטת תל אביב. מחברת מעל 100 מאמרים ופרקים בספרים בתחום הפמפ, המחלות הראומטיות והאוטואימוניות. מנהלת היחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי שיבא.

מובילי קהילה

רם בלס
רם בלס
יו"ר מתנדב בעמותת ענבר למחלות ראומטיות, אוטואימוניות ודלקתיות. מטפל כבר למעלה מ-20 שנה באישתי ומתמודדים יחד עם ראומטיק ארטריטיס (RA).
כמונימפרקים (ראומטולוגיה)חיסון קורונה לחולי דלקת מפרקים מקשחת

חיסון קורונה לחולי דלקת מפרקים מקשחת

27/01/21 20:23
1 תגובות

אני לוקח שנים זריקת סימפוני 50 מיליגרם, פעם בחודש. האם אני יכול לקחת חיסון לקורונה? אם כן, מתי אני יכול לקחת אם אני מזכיר סימפוני? לפני או אחרי? האם ישנן סכנות?


תגובות

ד--ר-חגית-פלג
מומחה כמוני
רופאה ביחידה הראומטולוגית בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים . מומחית בפנימית וראומטולוגיה. 
27/01/21 20:54

אין לנו מידע לגבי השפעת הטיפול בסימפוני על יעילות החיסון לקורונה אבל המלצות האיגוד הראומטולוגי הן לקבל חיסון ולהזריק סימפוני כרגיל כמו שמקובל בחיסונים אחרים כמו שפעת ואו חיסון לפנוימוקוק. לא צריך לשנות את זמן ההזרקה כי בין כה וכה תהליך יצירת הנוגדנים לחסון מתמשך על פני מספר שבוועת . ככל הנראה אין סיכון בחיסון בעת נטילת סימפוני כי מדובר בחיסון שאינו וירוס חי אלא RNA .