מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותתרופות ssri לאחר שימוש ממושך

תרופות ssri לאחר שימוש ממושך

25/02/21 18:07
2 תגובות

הפסיכיאטרים והפסיכולוגים ממהרים לדחוף רסיטל, ציפרלקס, פריזמה כמו אקמול. השאלה שלי האם לצד התועלת בכדורים מישהו יודע על הנזקים לטווח הארוך? קראתי בכל מיני מקומות שמחקרים שנעשו טוענים שהתרופות האלו מאיצות אלצהיימר, גורמות נזקים בלתי הפיכים, בלתי ניתן להיגמל מהן לאחר שימוש של כמה שנים. למה על כל זה הפסיכיאטרים לא אומרים מילה? אפשר לקחת ציפרלקס במשך שנים בלי לחשוש מנזקים קוגניטיבים או ביולוגים בגוף?


תגובות

סימה-לבני
27/02/21 23:53

שלום רב,

בכל מקרה של לקיחת תרופה צריך לשקול את היתרונות שלה מול החסרונות, וקודם כל את היתרונות לטווח הקצר.

לא ראיתי אזהרה מפורשת על טיפול ממושך ב SSRI , ואתה צודק רבים האנשים שמקבלים טיפול כזה שנים על שנים, ולא מעיזים להפסיק, או לא יכולים להפסיק.

השאלות שצריכות לעמוד לנגד עיניך במקרה שלך הן:

  1. האם הטיפול נחוץ לך? כי אם איננו נחוץ, אז השאלה לגבי הטווח הארוך איננה רלוונטית.
  2. האם הטיפול בטוח עבורך? כלומר האם אינך סובל מתופעות לוואי? 
  3. והאם הטיפול יעיל עבורך?

ההמלצה בכל טיפול נוגד דכאון (או חרדה) היא לבדוק את נחיצותו לאחר 4 חודשים ועד שנה. ולא מהחשש מטיפול לטווח ארוך, אלא מהסיבה שברב המקרים הסיבה שבגללה נלקחה התרופה, איננה רלוונטית לאחר תקופה, וניתן להפסיק את הטיפול.

והיה אם יש צורך להמשיך את הטיפול, יש הנחיה כללית לחזור ולבדוק מפעם לפעם את נחיצות הטיפול.

סקירה יפה מצאתי על הנושא בספרית הקוקרן, פרוטוקול שבא לבדוק את הנושא של הפסקת טיפול באנטידפרסנטים לאחר שימוש ממושך, ראה כאן. לכשיסתיים איסוף הנתונים עבור הסקירה, נדע אולי יותר.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

Shanigol
22/07/21 3:32

האם נטילת כדור לוריוואן אחד במשך שנתיים או שלוש שנים. יכולה לגרום לתופעת לוואי של התכווצויות שרירים, טיקים, בריחת שתן או דליפת שתן כל דקה, דקה וחצי מתכיפת ודחיפת, או הפרעות שונות בשתן?

האם יש כדור אחר במקום לוריוואן כדור יותר קל שמרדים?? אודה לתובנות בעניין