מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותאומפרדקס לסירוגין לאחר גמילה

אומפרדקס לסירוגין לאחר גמילה

20/03/24 20:44
1 תגובות

שלום, קיבלתי אומפרדקס שנים רבות. לפני כחצי שנה תוך מעקב רפואי נגמלתי. כעת הרופא אמר שניתן לקחת לפי צורך למשל פעם פעמיים בשבוע, השאלה אם זה לא יגרום לריבאונד אם לוקחים לסירוגין ולא יהרוס את הגמילה מהכדור (שלא יהיה ייצור חומצה מוגבר ).  תודה רבה


תגובות

סימה-לבני
26/03/24 17:41

שלום רב,

נכון להיום, זאת ההמלצה למי שיכול להפסיק טיפול ממושך ורציף.

ככל שתמעיטי בשימוש כך הסיכון שיגרם ריבאונד יותר קטן.

אם באפשרותך להחליף בחלק מהמקרים ולהשתמש בסותר חומצה כמו TUMS ואחרים, תוכלי להמעיט עוד יותר את השימוש באומפרדקס Omeprazole.

בקישור שכאן תוכלי למצוא את האלגוריתם להפסקת טיפול ממושך ב- PPI (Proton Pump Inhibitors) , שזוהי המשפחה שהאומפרדקס שייך אליה.

אם יש המלצה ל Deprescribing אפשר להקטין מינון ואפשר להפסיק ולהשתמש ON-DEMAND  שזה מה שהרופא אמר לך לעשות.

בודקים אחרי ארבעה ו 12 שבועות. 

אם עדין יש סימפטומים, שמפורטים שם בטבלה, האלגוריתם מציע טיפולים שאינם תרופתיים, כמו המנעות מארוחה שעתיים שלוש לפני השינה, הרמת הראש של המיטה, היעזרות בדיאטנית, והמנעות מטריגרים. ותחת הכותרת  Manage occasional symptoms את התרופות השונות שעומדות לרשותך ושאינן PPI.  בינהן תכשירים ללא מרשם רופא , חוסמי היסטמין מסוג 2,  והדוגמאות בסוגרים (ie. Tums®, Rolaids®, Zantac®, Olex®, Gaviscon®) 

לדברי האלגוריתם אצל חמישית מהמפסיקים יחזרו הסימפטומים...

מצ"ב תמונה של התרשים זרימה מתוך המקור שכאן.

מאחלת לך שתצליחי בגמילה!

בברכה

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

Attached Picture