מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהנה הם באים: מכשירי CT ניידים

הנה הם באים: מכשירי CT ניידים

חדש בשיבא: CT נייד המיועד להדמיית ראש וצוואר שחוסך את העברת החולה וסיכונו


אין צורך להזיז את החולה (צילום: דוברות שיבא)
אין צורך להזיז את החולה (צילום: דוברות שיבא)

 

לאחרונה, אישרו חברי ועדת העבודה והרווחה בכנסת ואנשי משרד הבריאות רכישה של מכשירי סי.טי ניידים, בשיעור של מכשיר אחד למיליון תושבים, למרכזים רפואיים. המרכז הרפואי שיבא הוא הראשון שהצטייד במכשיר לתועלת פגועי הראש.

 

ה- CereTom מיועד לשימוש במחלקה לרפואה דחופה (מיון), במחלקות טיפול נמרץ השונות, נוירוכירורגיה וחדרי ניתוח. המכשיר נותן מענה מדויק מהיר ואמין במקרים של פגיעות ראש ושבץ מוחי. 

 

המכשיר זכה בפרס Medical Design Excellence Award בארצות הברית- תחרות יוקרתית למכשור וטכנולוגיות רפואיות. יתרונו הגדול הוא בכך שבניגוד למצב הנוכחי, שבו הצוות הרפואי נאלץ להעביר חולים הנמצאים בטיפול נמרץ ומחוברים למכשירי הנשמה לחדר ההדמיה לשם ביצוע סריקה דחופה – ניתן לנייד את המכשיר החדש ממש עד למיטת החולה. כך ניתן להימנע מטלטולו ומהזזתו, לחסוך זמן יקר, ולהגיע לאבחנה ולהתאים טיפול במהירות מרבית. 

 

המכשיר קל משמעותית ממכשיר סי.טי רגיל, והוא נוח וידידותי מאוד לתפעול ולהעברה בין המחלקות השונות. הוא מצויד בטכנולוגיית תלת-ממד חדשנית. הוא בעל יכולת להדגים את כלי הדם במוח ולבצע הדמיה של תהליך הפרפוזיה (מעבר הדם מהעורקים אל הרקמות). יתרון נוסף של המכשיר הוא רמת הקרינה הנמוכה פי 10 ממכשירי ה-CT הנייחים.

 

"מדובר בפריצת דרך תפישתית בהדמיית חולים, ללא הסכנות הטמונות בהזזתם מיחידות הטיפול הנמרץ, חדרי ההתאוששות או חדרי הניתוח" מסביר ד"ר אלי קונן, מנהל מכון הדימות בשיבא "לאחר ביצוע הסריקה, התמונות נשלחות ישירות ממכשיר ה- CT לארכיון הדיגיטאלי של מכון הדימות, ורדיולוגים במכון הדימות יכולים לפענח את הבדיקה מייד".

 

המכשיר משתלב במערכות המחשוב של מכון הדימות המאפשרות לרופאים לצפות מכל מחשב בבית החולים בתמונות המתקבלות תוך האזנה סימולטנית לתשובת הרדיולוג או צפייה בתשובה המודפסת. 

 

בקרוב צפויים להגיע מכשירי CT ניידים נוספים למספר בתי חולים בישראל.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה