מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותצריכת "מלח טוב" עשויה להפחית יל"ד באוכלוסיה

צריכת "מלח טוב" עשויה להפחית יל"ד באוכלוסיה

הגברת צריכת מלחי אשלגן, עשויה לתרום משמעותית לשיפור ערכי לחץ הדם באוכלוסיה


יל"ד הינו גורם סיכון משמעותי לתחלואה לבבית. בארצות המערביות רק לכ-20-30% מהאוכלוסיה המבוגרת ערכי לחץ דם אופטימליים (פחות מ-120/80) וערכי לחץ הדם הולכים ועולים עם הגיל אצל מרבית האנשים.

 

לדיאטה ולאורח החיים תפקיד חשוב במניעה וטיפול ביל"ד. צריכה מוגברת של מלחי נתרן (מלח שולחן) וצריכה מופחתת של מלחי אשלגן, בעלי השפעה שלילית על לחץ הדם.

 

במחקר הנוכחי נמצא כי צריכת אשלגן ממוצעת ב-21 מדינות, כולל ארה"ב, סין, ניו זילנד, גרמניה והולנד, נעה בין 1.7-3.7 גרם ליממה, כאשר הרמה המומלצת היא לפחות 4.5 גרם ליממה של אשלגן.

 

במחקרים קודמים הראו כי הורדת צריכת מלחי נתרן של כ-3 גרם ליממה, עשויה למנוע 25-- מקרי תמותה קרדיווסקולרית לשנה.

 

כדי לשפר את צריכת האשלגן, יש לצרוך כמות גדולה של ירקות ופירות, העשירים באשלגן, וכן להשתמש בתחליפי מלח המבוססים על אשלגן, במקום נתרן.

 

www.sciencedaily.com/releases/2010/09/100916170914.htm

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה