מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהלהביא ילדים לעולם בהינתן טרשת ותסמיניה (עייפות וכאב)

להביא ילדים לעולם בהינתן טרשת ותסמיניה (עייפות וכאב)

25/09/16 8:39
14 תגובות

היי כולם...
כבר שנים שלא כתבתי כאן, אומנם אני קוראת לעיתים קרובות בתקווה לבשורה חדשה..
עד שתגיעה הבשורה נחייה הכי טוב שאפשר.
מחשבות על העתיד לא נותנות לי מנוח.
איך מסתדרים עם טיפול בילדים + משרה מלאה עד הערב + טיפול בילדים + עייפות/כאבי ראש/צוואר/כתפיים לסירוגין או ביחד...?
יש טיפים ממנוסים?
אשמח לשמוע איך הולך סדר היום ועד כמה אתם מרגישים שהתוספת היפה לחיים מהווה תוספת שאתם מסוגלים להתמודד איתה מבלי לאבד את הכוח ולשקוע בעצב עקב הקושי?
טיפים וסיפורי התמודדות על הצד הטוב וגם הפחות טוב, יתקבלו בבקרכה.
אני בגישה שכדי להיות מוכנים עדיף לשאול בעלי ניסיון ולהיערך בהתאם, כי לפחד זה לא אופציה כי אוותר על הכל ולא אוותר על ילדים.
תודה לכם :-)


תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
25/09/16 9:53

שאלה חשובה שוודאי מעסיקה רבות ורבים.
תחילה אציין שההריון והלידה בטרשת נפוצה הם ללא סיכונים מיוחדים לאם או לעובר, בדיוק כמו בכל לידה אחרת (למי שקרא רק את הכותרת ואולי עדיין יש ספקות).
וכעת לגידול הילדים, זו אכן סוגיה כי לרוב הסימפטומים של טרשת נפוצה מחמירים תחת סטרס, חוסר שינה, עומס ללא מנוחה מספקת. 
מתוך ניסונן של אימהות רבות ששוחחו עימי אציין את שלדעתי שני הדברים החשובים ביותר: תכנון ועזרה.
תכנון כדי שהכל יהיה נוח ונגיש, לצאת וללכת כמה שפחות, להכין דברים מראש כשיש כוח ולא לחכות לרגע האחרון. ואולי הדבר החשוב ביותר הוא קבלת עזרה: להיעזר בכל מי שמוכן, לבקש ולא להתבייש ואם צריך גם לשלם עבור עזרה. העזרה היא בעבודות הבית כדי לפנות זמן וכוח להיות עם הילדים: כמו להיעזר במנקה לבית, לקנות אוכל מוכן. ועזרה בטיפול בילדים: בייביסטר, מטפלת, סבא וסבתא שמוציאים לטיול או מוציאים מהגן, הבעל צריך להבין שעליו להיות פעיל, האחים והדודות - כולם מגוייסים.
ובסופו של דבר, ניתן לנסות למנוע את הלחץ והעייפות כמה שיותר, אך בסופו של דבר לא ניתן להתחמק לחלוטין ויש רגעים של מותשות וחולשה.
 מקווה שעוד רבים ורבות יוסיפו את עצותיהם וישתפו מניסיונם...

עינת-מילר
מוביל קהילה
25/09/16 11:00

להוסיף למה שערן כתב.
1. להוריד איפה שאפשר בעבודה.
2. הילדים גדלים למצב נתון שיש דברים שאמא לא יכולה, להם זה לגמרי טיבעי ולא מוזר ולכן גם את לא צריכה להלחץ מזה. כמו  שילד שנולד להורה עיוור לא נראה לו מוזר שההורה לא רואה את הציור שהוא עשה בגן כך ילד להורה עם טרשת מקבל כמצב נתון את זה שלא משחקים ילד כדורגל (סתם דוגמה)

snow17
25/09/16 16:34

תודה ערן ועינת על התגובה המהירה, אלו עצות טובות. משערת שהפתרונות יתגלו כשהדברים יהיו רלונטים. כנראה שהלחץ של לא לעמוד בציפיות שלי מעצמי (להיות כמו כל בחורה בריאה) הן שמעלות את הלחץ מהנושא. אילו רק היה מטה קסמים...הייתי מבקשת רק עוד כוח ואז כל הפחדים יעלמו.

עינת-מילר
מוביל קהילה
25/09/16 21:47

אין דבר כזה "כמו כל בחורה בריאה" לכולם יש "תיקים" שהם סוחבים איתם, הם פשוט לא מונחים בחלון הראווה ולכן "כולם" נראים "כל בחורה בריאה".
המון מטפורות במשפט אחד אבל אני מקווה שהרעיון מובן :)

רונן-חן
26/09/16 8:48

הי, אמנם אני לא אמא (רק אבא) אבל... כל אדם - לא רק החולים - הוא עולם ומלואו. ונכון שבדרך כלל הביטוי הזה נאמר בהקשר טוב, אך אם נסתכל על הפינה שלנו נוכל להגיד שלכל אחד (בריא או חולה) סוחב איתו איזה "סרט" שקצת קצת מפריע להורות שלו. אבל את בדרך להצלחה: את מראש מתייעצת, את מתכננת, את בטח עושה תוכנית פעולה אבל גם יש לך תוכנית חלופית. את בודקת מראש במי תוכלי להעזר. הבלתי מצופה קורה לכולם - בריאים או חולים. וכדי להיות אימא נוראית לא צריך טרשת נפוצה. תכנון מראש ופניה לאחרים מראים עד כמה את מחויבת ואני חושב שזאת תכונה שמבטיחה הצלחה...

רונן-חן
26/09/16 8:54

אני אזמין את אישתי לכתוב על ה"אימא הטובה דייה" של ויניקוט. ואז יהיה ברור שהשאלות והדאגה הן כשלעצמן מרמזות על ההצלחה כאימא. ההצלחה אינה מובטחת, והעבודה אינה פשוטה. אבל עצם הדאגה והתכנון הם הטוב ביותר האפשרי. ואישה המתכננת והופכת באימהות שלה ובמערכת היחסים עם הילד הם כשלעצמם תנאי חשוב לאמהות טובה. וברגעים האלה המחלה והנכות מתגמדות.

snow17
26/09/16 11:35

 תודה רבה על התגובות, מאות התחברתי למ שאמרת רונן, היה לי מעורר השראה לקרא את נקודת המבט שלך על הסוגייה. אהבתי במיוחד את ההיקש : תכנון = בדרך להצלחה. זה כל כך נכון בכל כך הרבה תחומים בחיים.
בנוסף זה נכון שכל אחד סוחב איזה משהו איתו שבעיניו מקשה עליו וזה נכון שלא על כולם רואים משהו אבל עדיין זו הסיבה שזה רק הופךאת זה למורכב וקשה יותר בשביל כולם. 
כאילו רק אני חושבת על הקשיים העתידיים העשויים להתרחש ואיש אינו חושב על כך כמוני. רק אתמול שוחחתי עם בעלי שיחה כללית כזו על עבודה בהקשר של דחיית גיל יציאה לפנסיה. הוא אומר שאנשים רוצים להגיע לפנסיה כשהם יכולים להנות מהחיים עדיין (לכן נעדיף שלא ידחו את גיל הפנסיה( אני אמרתי שלא די בזה כיוון שאנשים שבריאותם מתערערת לא יוכלו לעבוד אומנם לא יוכלו לקבל פנסיה כיוון שהגיל נדחה. שאנשים לא מפסיקים לעבוד כיוון שאי אפשר לדעת מה יקרה בחיים. 
הוא טוען שרק אני חושבת על הדברים האלה . הוא התכוון לנושא של אי הוודאות בחיים. אני חושבת שרוב האנשים אולי לא חושבים על זה אבל צריכים לתכנן קדימה ברמה של לעשות ביטוח בריאות וכן להכניס למשוואה את הדאגה לבריאות.
הלוואי והייתי טועה.

רונן-חן
26/09/16 17:06

אני חייב להציג גם את הצד השני של המטבע... אני מאד אוהב לתכנן. אני יכול לרדת לפרטי פרטים, להסביר כל שלב ושלב. הכל מאד מאד אנליטי. אבל, אבוי, הגמישות הקוגניטיבית שלי די דפוקה. בפועל כשהדברים לא הולכים כמו שתיכננתי משתררת שתיקה. קשה לי להגיב. עם הזמן למדתי לדבר עם עצמי ולהכין תוכנית חלופית. לעיתים המצב הוא שכבר בשלב התכנון אני מכין חלופות לכל שלב. ילדים זה ממש ככה: אמנם סופר חשוב לתכנן, אבל חשוב גם לדעת שלעולם תוכנית היא בסיס לשינויים, שיהיו הרבה שינויים והמון דברים שלא ניתן לצפות מראש. יחד עם זאת אני מאמין שכן תוכלי להתמודד בהצלחה וכן תדעי למצוא את מקורות התמיכה. המון המון בהצלחה!

רונן-חן
26/09/16 17:11

בנושא תכנון פנסיוני וביטוחי: אנשים (בריאים וחולים) לא מבינים עד כמה חשוב "להתכונן לרע מכל, לצפות לטוב ביותר". לנו החולים כבר אין ממש מה לעשות. למי שבריא או שמצבו לא ממש חמור חייב להתכונן ולקחת כל מה שנותנים. כולל ביטוח משלים בקופת חולים. זאת דעתי.

מירי9
26/09/16 21:05

הי Snow,

קראתי את דבריך ואת הריקושטים המעולים של החברים..
אני אומר לך את דעתי האישית, ורק תקחי אותה בחשבון בכל התכנונים העתדיים שלך ושל בן זוגך לגבי ילדים.
איני יודעת מה מצבך הפיזי? את הולכת רגיל ? או בעזרת קב ?(סליחה על השאלה..)
לי יש שתי בנות גדולות, 20, 18...אהבות חיי... מה שמחזיק אותי למעלה גם במורדות התלולים של המחלה..
אמי מיילדת ותיקה, (היום כבר בפנסיה) היא ילדה אותי בשתי הלידות!
כשילדתי את הקטנה שלי בדיעבד, הבנתי שמשהו לא כשורה אצלי... הייתי בת 32 כשחליתי, הבת הקטנה שלי גדלה לתוך המחלה... רק בשלוש השנים האחרונות חלה החמרה במצבי בשל תאונת דרכים שעברתי...
עד אז , הייתי פייטרית אמיתית..לדעתי אסור לכם לוותר על חוויית ההורות.. ואני יודעת כמה זה קשה לומר זאת ולגדל ילדים.
כשבנותיי היו בנות ארבע ושנתים, התגרשתי כי בן זוגי דה אז לא הכיל את העובדה שאני חולה..
(עד היום אנחנו חברים טובים, משתפים אחד את השניה בהכל... וזה לא היה מובן מאליו מההתחלה..)
אני חושבת שישנם דברים שחסרים, אבל התייעצתי עם אנשי מקצוע.. למשל, שהילדה גדלה טיפה ובכתה מאד,
הייתי מתיישבת אתה על הריצפה ומחבקת אותה חיבוק דב, הייתי הולכת אתן לבריכה ומרימה אותן בידיים.. (המשקל הסגולי עובד טוב...), כמו שאמרו לך פה, האהבה שלך לילדים מנצחת ונותנת לך כוחות עצומים, אל תעמיסי על עצמך, הי קשובה לגופך
ועם עזרת אהובים סביבך את תצליחי..וכן הילדים הם עם שמסתגל בקלות למציאות שבה הוא חי. לדעתי, בשלב שהם מבינים יותר להסביר להם בשפה שלך, ברמה שלהם מה הקשיים שלך, לא להעמיס עליהם ולהרגיע שלא מתים מהמחלה הזו.
הבת הצעירה שלי הכינה סרט קצר לעבודת הגמר שלה בתקשורת. לי זה נתן להבין מה עמדתה לגבי המחלה והתנהלותי מולה.
את תצליחי בע"ה! האהבה שבך תנצח! בהצלחה !
 

snow17
27/09/16 12:27

וואו כמה השראה ועוצמה!!!
ללא ספק לא נוותר על ילדים כמובן שלא, זה מאוד מחזק לשמוע אתכם. תודה ענקית!
מירי את אלופה :)
תודה גם לך רונן כולכם מדהימים והתמיכה שלכם מאוד מרגיעה ועוזרת.

snow17
27/09/16 12:29

נאחל לכולנו שתמיד נראה את חצי הכוס המלאה ונמשיך להגשים את חלומותינו ולהתגבר עם כל המכשולים בנחישות וללא פחד.
שנה טובה ומתוקה! :)

רונן-חן
29/09/16 20:03

אמן

mori89
11/07/21 23:12

חדשה כאן חיפשתי מידע על טרשת שכנראה יש לי ,עדיין בבירורים.. והגעתי לתגובות מלפני כמה שנים, מזדהה עם כל מילה..