מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותהקשר בין מחלות חניכיים, לב וסוכרת

הקשר בין מחלות חניכיים, לב וסוכרת

מחלות חניכיים מייצגות פוטנציאל סיכון בריאות המחייב מעקב וטיפול


מחלות חניכיים
מחלות חניכיים

המאמר על הקשר ההדוק בין מחלות חניכיים ומחלות לב נכתב על ידי עורכי שני העיתונים המובילים בתחומם: עיתון רפואת שיניים ועיתון הקרדיולוגיה האמריקאי.


מסקנת החוקרים שמטופלים עם מחלת חניכיים בדרגת חומרה בינונית עד חמורה נדרשים למעקב לב צמוד והערכה לקיום ואף התערבות מניעתית מפני טרשת עורקים. דלקת חניכיים, נגרמת על ידי חיידקים ולרוב היא ממוקמת וכרונית עם הרס של רקמות החיבור והעצם באיזור הדלקת. דלקת בחניכיים שכיחה ובדרגה קלה מצויה בקרב 50-30% מהבוגרים ובדרגה חמורה ב 15-5% מהבוגרים בארצות הברית. כאשר לאחרונה נמצא קשר ישיר בין קיום דלקת חניכיים לטרשת עורקים. הקשר בין המצבים אינו ברור, אך המחשבה היא שהדלקת הכרונית היא המאיצה את תהליך הטרשת.

 

תיאוריה נוספת, גורסת שקיימים גורמי סיכון משותפים לשני המצבים: עישון, סוכרת, נטייה גנטית, חרדה, דיכאון, השמנה והעדר פעילות גופנית. ההמלצות הנוכחיות על בסיס עובדות מוצקות קובעות שיש לסקור כל מטופל עם דלקת בחניכיים לקיום טרשת עורקים.
Am J Cardiol. 2009, 104(1), 59-68
 

 

וגם הראו שטיפול בחניכיים משפר את משתני בריאות הלב

 

 

אבל קשר מצב החניכיים לבריאותנו לא שייך רק ללב, מצב החניכיים קשור גם לבריאות סוכרת, ואכן הראו שליותר מ- 90% מהסובלים ממחלות חניכיים יש סיכוי מוגבר לסוכרת.

Journal of Public Health Dentistry, 2010, in press

 

ברוויו מקיף של כ- 700 מחקרים הראו ב- Cochrane Library קשר בין המצב הסוכרתי ומצב החניכיים. ריפוי החניכיים משפר את בריאותו של החולה הסוכרתי.

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

השמנה גם קשורה עם סיכוי מוגבר למחלות חניכיים
https://www.sciencedaily.com/releases/2016/06/160623165944.htm

מעניין שגם טיפול בחניכיים משפר את בריאות הלב...

דינה, תודה על המאמר. בעשור האחרון נאספים יותר ויותר עדויות על קשר בין מחלות חניכיים לבין מחלות באיברים אחרים. גם אצלנו: לפני כחצי שנה פירסמנו מחקר שהצביע לראשונה על קשר אפשרי בין מחלות חניכיים לאין-אונות, ובקרוב יתפרסם מחקר נוסף שלנו בעיתון הדנטלי הבריטי שייראה לראשונה קשר בין מחלות חניכיים אפילו למצב של קדם-סכרת.  
מה שחדש במאמר אותו סיקרת, הוא שלראשונה ישב פאנל של קרדיולוגים ופריודונטים (מומחי חניכיים) בכירים ופרסם פרוטוקול מעשי שמתאר לפרטי פרטים מה צריך לעשות בכל סצנריו של מחלת חניכיים ו/או מחלה קרדיו-ווסקולרית. התקדמות אדירה ומעשית.