מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהישראלים שמשתמשים בקנאביס רפואי

הישראלים שמשתמשים בקנאביס רפואי

מיהם הישראלים שמשתמשים בקנאביס רפואי? כיצד הוא מועיל להם? ומאילו תופעות לוואי הם סובלים? מחקר חדש


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

42% מתוך הישראלים המטופלים בקנאביס רפואי שמעו על האפשרות של טיפול בקנאביס מהרופא שלהם. בעקבות הטיפול החולים מדווחים על שיפור משמעותי בכאב ובתפקוד ובמגוון פרמטרים נוספים. עם זאת, כמעט 80% מהמשתמשים בקנאביס רפואי מדווחים על תופעות לוואי – רובן קלות.

 

אלו תוצאות ראשונות ממחקר שבחן את המאפיינים והיעילות של הטיפול בקנאביס רפואי בישראל, שהציג פרופ' פסח שוורצמן מהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון, בכנס הבינלאומי למדיניות בריאות של המכון הלאומי לחקר שירותי בריאות.

 

לדברי פרופ' שוורצמן, למרות שתהליך הסדרת השימוש בקנאביס לצרכים רפואיים החל בישראל לפני כעשור, אין כיום מידע על המשתמשים עצמם. מחקר זה, העוקב באופן פרוספקטיבי במשך שנתיים אחר משתמשים חדשים בקנאביס רפואי, בוחן פרמטרים שונים ובהם: אפיון סוציו-דמוגרפי, פרופיל המחלה, ההתוויה של הטיפול בקנאביס, מינונים, טיפולים שניתנו לחולה לפני מתן הקנאביס, בטיחות הטיפול, תופעות לוואי, הענות לטיפול, יעילות הטיפול, השימוש של החולה בשירותי בריאות במהלך השנה שקדמה להתחלת הטיפול בקנאביס ובמהלך השנה לאחר התחלת הטיפול ועוד. 

 

במחקר משתתפים חולים חדשים משלוש מרפאות כאב בארץ. הנבדקים התראיינו טלפונית למחקר בפעם הראשונה במהלך שלושת החודשים הראשונים להתחלת הטיפול בקנאביס רפואי ולאחר מכן התראיינו מדי ארבעה חודשים במשך תקופה של שנתיים. המחקר כולל 78 חולי סרטן ו-321 מטופלים הסובלים ממצבים רפואיים אחרים. הממצאים הראשוניים שמתפרסמים כעת לא כוללים את חולי הסרטן.

 

מחצית (47%) המטופלים בקנאביס רפואי שאינם חולי סרטן הם גברים. 54% מתוך המטופלים הם חילונים. רק 41% עובדים. בנוסף, 57% מהמטופלים בקנאביס רפואי נשואים ו-30% הם בעלי השכלה אקדמית.

 

ניתוח הנתונים חשף כי 42% מהנבדקים שמעו על אפשרות הטיפול בקנאביס רפואי מהרופא שלהם. 25% שמעו על האפשרות מחבר או בן משפחה. רוב הנבדקים קיבלו מרשם לקנאביס רפואי מאורתופד או רופא כאב, כאשר רק 0.4% מהנבדקים קיבלו את המרשם מרופא משפחה.

 

99.6% מהמטופלים ניסו טיפולים תרופתיים אחרים לפני הקנאביס הרפואי. 56% עברו לקנאביס בגלל תופעות לוואי של טיפול קודם ו-80% עברו לקנאביס בגלל חוסר יעילות של הטיפול הקודם. 74% נוטלים את הקנאביס הרפואי באמצעות עישון, 21% באמצעות טיפות שמן קנאביס ו-9% נוטלים את הקנאביס הרפואי באמצעות אידוי שלו. 

 

תוצאות הטיפול ותופעות הלוואי של קנאביס רפואי

 

המטופלים בקנאביס רפואי מדווחים על שיפור משמעותי בתסמיני כאב, תשישות, בחילה, דיכאון, חרדה וישנוניות, וגם על שיפור בתיאבון ובהרגשה הכללית.

 

עם זאת, שיעור ניכר - 77% - מדווחים על תופעות לוואי: 61% מדווחים על יובש בפה, 60% מדווחים על רעב, 44% מדווחים על מצב רוח מרומם, 23% מדווחים על ישנוניות, 29% מדווחים על עייפות, 32% מדווחים על אדמומיות בעיניים ו-13% מדווחים על טשטוש.

 

חוסר יעילות של הטיפול ותופעות לוואי הן הסיבות המרכזיות להפסקת הטיפול בקנאביס רפואי - כמעט 10% מהנבדקים דיווחו בראיון הראשון שהפסיקו את הטיפול וכך גם 5.5% מהנבדקים בראיון השני.