מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

לא מאבדת תמלילים

כמוניבלוגיםלא מאבדת תמליליםמחר: השוק הפליאוליתי הראשון מסוגו-Meat Paleo

מחר: השוק הפליאוליתי הראשון מסוגו-Meat Paleo

לא רק טבעונות! במסגרת הטרנד לאמץ סוגי תזונה אתם מוזמנים לעשות היכרות עם הפליאו. תזונה קדמונית. ואם אתם כבר מכירים – אתם מוזמנים מחר לשוק  הפליאו הראשון בתחומו. אז מה זה בעצם פליאו? מה יהיה בשוק? מה אומרים המבקרים והאם זה יתאים גם לכם? שאלתי את אוהד רוט, ממארגני האירוע.

24/07/14 18:45
3568 צפיות
מחר: השוק הפליאוליתי הראשון מסוגו-Meat Paleo
 

אוהד מה זה בעצם פליאו?

 

מדובר בשיטת התזונה היחידה שגוף האדם מותאם אבולוציונית להתמודד איתה. השיטה מבוססת על בשר, דגים, ביצים, ירקות, גרעינים ואגוזים אותם אוכל האדם כבר  2.5 מליון שנה. ההימנעות ממזון מעובד (למשל שמנים תעשייתיים כמו סויה או קנולה), סוכרים ופחמימות (הימנעות מדגנים וקטניות שלא עברו השריה ארוכה או, רצוי, הנבטה) היא זו שגורמת למאמצי התזונה לשפר משמעותית מגוון פרמטרים בריאותיים, החל מהפחתת משקל וכלה בלא מעט בעיות בריאותיות כמו סוכרת וסיכון לבעיות לב שהן מחלות המאפיינות את האדם המודרני.

 

כמה זמן אתה בעצמך בפליאו ואיך זה משפיע עליך?

 

אני אישית עברתי לתזונת פליאו לפני כחצי שנה אחרי לא מעט קריאה. כאן המקום להמליץ על הספר "הסוד הקדמוני- לחיות כמו שהגוף שלך רוצה" של דעאל שלו. בתקופה זו לא רק שהפחתתי ממשקלי אלא השתפרו פרמטרים רבים נוספים ובעיקר מרץ רב מתמיד.

 

איך נראית, למשל, ארוחת בוקר שלך?

 

ארוחת בוקר אני בדרך כלל לא אוכל, אני פשוט לא רעב בבוקר וחלק מהעניין הוא להקשיב לגוף, לאכול כשרעבים ולא כי "הגיעה השעה". אחת הבעיות הקשות ביותר שגורמות לאי יכולת לרדת במשקל היא המיתוס שחשוב לאכול ארוחת בוקר ושכדאי לאכול כל שעתיים-שלוש, מה שקורה זה שהגוף מפריש כל הזמן אינסולין לטפל בפירוק המזון וזה בדיוק מה שגורם להצטברות שומן ולתנגודת אינסולין. היום יודעים שאנשים אוכלים הרבה כי הם שמנים ולא שמנים כי הם אוכלים הרבה.

 

יש משהו שאתה מתגעגע אליו מבחינה קולינרית מהימים של לפני המעבר לפליאו? משהו שחסר לך?

 

מתגעגע ? לא מתגעגע לכלום, חלק מהעניין זה לא להיות פאנט, אם יתחשק לי לאכול פרוסת עוגה אעשה זאת ולא ארגיש שעשיתי משהו רע. אחרי הגמילה מסוכר ומגלוטן, מאבדים את החשק לזה ולא מרגישים שום ויתור.

 

מי הם מבקרי השיטה ומה אתה משיב לטענות נגדה?

 

הביקורת על הפליאו נובעת בעיקר מבורות, אנשים טועים לחשוב ששומן זה משמין וחושבים שזה מסוכן וגורם להתקפי לב בזמן שהם מעשנים, אוכלים רע ואחר כך חולים. ביקורת מסוג אחר מופנית מהטבעונים שטוענים שאנחנו חסרי חמלה לבעלי חיים בזמן שהזנת כל טבעוני גורמת למותם של בעלי חיים רבים בהרבה, מי שלא ראה שדה חיטה חרוש עם כל החיות הפצועות וההרוגות (נחשים, קיפודים, לטאות, זיקיות וכ'ו), מי שלא ראה את הרעלת העכברים, החרקים וכתוצאה מכך הרעלת הציפורים ואוכלי הנבלות שילך לעשות שיעורי בית לפני שהוא מטיף לאחרים. אגב, אנחנו לגמרי בעד גידול הומני וקוראים לרשויות בארץ לדרוש פיקוח מקיף וקפדני על המגדלים ועל בתי המטבחיים.

 

למה אתה ממליץ לחיות על פי השיטה? אגב, יש סלבס שכבר אימצו אותה?

 

למה לחיות כך ? פשוט כי זה יותר בריא מכל הבחינות. * סלבס ? לא ממש מעניינים אותי. אני יודע שספורטאים רבים גילו שזה משפר את יכולתיהם, וביניהם גרנט היל וכל קבוצת הכדורסל לוס אנג'לס לייקרס.

מה שצריך להבין הוא שלא מדובר בדיאטה אלא בשיטת תזונה, הקילוגרמים שנושרים הם רק בונוס. קל להתמיד בשיטה זו ולעצור את ההתדרדרות הגופנית ואת נדנדת המשקל כתוצאה מדיאטות שרק גורמות נזק לטווח ארוך. רבים מאנשי הפליאו הם טבעונים לשעבר שחיפשו תשובה לבעיות שונות ואחרי שהרגישו התדרדרות קשה במצבם הגופני, המשיכו לחפש תשובה ומצאו אותה בפליאו.

 

*עוד מפורסמים שאמצו את השיטה: גראנט היל, מיילי סיירוס, אומה תורמן, ג'סיקה בייל, קובי בראיינט ומתיו מקונוהי.

 

אז איך מתחילים והאם צריך מעקב רופא או איש מקצוע להבנתך?

 

אני ממליץ לנסות 30 יום ולראות לבד את התגובה של הגוף לתזונה הזו, ניסיון בלי שום התחייבות.

בהחלט מומלץ לעשות בדיקת דם בהתחלה ולחזור עליה אחרי כמה חודשים, לראות את השינוי. מעקב צמוד לא צריך בדרך כלל. כמובן שאנשים עם בעיות בריאות אקוטיות, מטופלי תרופות שונות וכו' זקוקים להתייעצות רפואית.

 

שלושה חברים מרכזיים בקהילת הפליאו בישראל חברו יחדיו ויזמו את השוק שיתקיים מחר, ואלו הם: אוהד רוט המרואיין לפוסט הזה, הנטורופת איתן בן מיור, והקונדיטור-טבח-קצב רמי וייסמן.

לאיזו מטרה הפקתם את אירוע השוק הזה בעצם?

 

מטרת השוק משולשת; הבאת מגוון רחב של מוצרים "כשרים פליאו" במחירים נמוכים ממחירי השוק על מנת לנצל את כוח הקניה של הקהילה ולהוזיל לנו את ההוצאות על המזון. קיום מפגש קהילתי והכרת האנשים. וכן עידוד ותמיכה ביצרנים קטנים מקומיים שיכולים לדלג על שרשרת השיווק היקרה ולהגיע ישירות לצרכן הסופי. ישנם מספר יצרנים קטנים מהקהילה שאנחנו ממש הסטרטר שלהם מתחביב לעיסוק מרכזי.

 

מה אפשר יהיה למצוא שם?

 

בשר איכותי ממעשנות, צמחי תבלין ומאכל, יין, דגים כבושים, גבינות בוטיק, שמני זית, דבש, אגוזים, שמני קוקוס ואגוזים, פירות, ירקות, לחמים-מאפינס-גרנולה (כולם מופחתי פחמימות), חמאת עיזים ועוד.

 

השוק הפליאוליתי הראשון יתקיים מחר, יום שישי 25.7 בין השעות 9.00-14.00

במשתלת שתיל, ז'בוטינסקי 18 רמת –השרון.

 

חשוב מאד! בטרם אימוץ כל סוג תזונה חדש לכל מטרה שהיא מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל ו/או עם תזונאית ולהתאים אישית את סגנון התפריט לאדם.

תגובות

אפרת_זיו
אפרת_זיו
לשעבר מנהלת הקהילות והמדיה החברתית של כמוני.קופיהוליקית, צרכנית אינטרנט אובססיבית, ישנה למרחקים ארוכים, מתמודדת עם מחלה ...