מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםתקוה מתוקהשנים שלא אכלתי חזרת בפסח

01/04/15 17:21
832 צפיות
שנים שלא אכלתי חזרת בפסח
הפסח הראשון שלי עם סוכרת  היה רחוק מלהיות חג שמח.    זה היה חג עצוב. כולם בדקו לי את הצלחת והכל היה מחוץ לתחום מלבד בשר. אה גם חסה יבשה או לימון היתה בסדר...   רק לראות את כולם אוכלים את החזרת הטעימה שאבא שלי הכין עם גפילטע פיש הטעים שאמי הכינה. ואח"כ עם הבשר או העוף.   אני מאד אוהבת חזרת. בגלל שלא ידענו מספיק גם החזרת וגם הגפילטעפיש היו אסורים. כולם חשבו שהחזרת אסורה כי בסלק יש המון סוכר והדג היה אסור כי יש בו פרורי מצה (אפשר לחשוב כמה).   שנים רבות לא אכלתי חזרת ולא סלט סלק.   כשעבדתי על ספר המתכונים שלי, ערכתי ברור בנושא של סלק. גיליתי שישנם שני סלקים: - סלק סוכר לבן ומוארך - סלק אדום. כמו בתמונה כזה שמבשלים איתו ומכינים ממנו חזרת.   שני סלקים בינוניים שקולים לפרוסה לחם, או סלק בינוני שקול לפרוסה לחם קל. במילים אחרות, בסלק בינוני אותה כמות פחמימות כמו בתפוח אדמה קטן אבל איכות הפחמימה הרבה יותר טובה. אין בו עמילן והוא שורשי ולא קל לעיכול. הדבר נכון עבור החזרת המוכנת בבית שאינה "מוצפת" בסוכר.   לכן, בספר המתכונים שלי יש סלט סלק. למדתי להכינו בלי סוכר. כמובן שמי שרוצה, יכול להוסיף מעט וזה לא יקלקל אותו כי בסלט יש שמן זית ולימון.   זה בדיוק מה שמיוחד בספר המתכונים: - הפחתה בכמות הפחמימות - שיפור איכות הפחמימה - חישוב כמות הפחמימה במתכון ובמנה.   זאת בדיוק הסיבה שספר המתכונים יעזור בארוחות המיוחדות של פסח ובכלל.   בספר אין פרק על פסח, אך כמעט הכל ניתן להכנה בפסח: סלטים, ירקות מבושלים, תוספות ועוד. וגם מתכונים ללא גלוטן, טבעוניים וטבעוניים ללא גלוטן   כדי שהספר יהיה אצלכם במהרה ויעזור בהכנות, אני מציעה את הספר הדיגיטלי שכולל 96 מתכונים ב-33% הנחהחג שמח לכולם איריס

תגובות

איריס פלג
איריס פלג
מאמנת סוכרת, מאמנת אישית לבריאותrnאתר: <a href=\"http://www.IrisPeleg.comrn\" target=\"_blank\"&g...