מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחי cva אצל חולה אונקלוגי

cva אצל חולה אונקלוגי

31/05/13 1:29
2 תגובות


לפני כמה ימים אבא שלי קיבל אירוע מוחי (cva) . המצב פשוט הדרדר תוך כמה ימים . 



זה התחיל לפני חמישה ימים בתסמינים של חולשה ,שינה מרובה ובלבול.



תחילה לא מצאו כלום ב ct  ובהמשך עשו בדיקות נוספות שקבעו שהיה אירוע מוחי קל. 



הוא היה מאוד חלש אבל תיקשר עם הסביבה ויכל ללכת. 



אתמול בלילה חל שינוי דרסטי והמצב החמיר. נהיה אירוע מוחי קשה יות. כרגע הוא רק מזיז ידיים ורגליים ולא מתקשר עם הסביבה. שומע מה שמדברים איתו אבל עונה ב"כן " ו"לא יודע".  לפי האבחון, ישנה חסימה בעורק המוח התיכון ו"היפודנסיות קורטיקלית ותת קורטיקלית טמפורלית ופריטלית אחורית מצד ימין המתאימה" .



המצב מורכב עוד יותר מכיוון שהוא חולה אונקולוגי עם גרורות בצפק.



הרופאים אומרים שלא ניתן לטפל בשבץ בגלל שיש סכנת דימום עקב הסרטן. 



 



האם מישהו מבין / נתקל במקרה כזה ? 



במידה ורלוונטי , אשמח לפרט יותר . 



תודה ! 



shiran020@gmail.com



0544806678



תגובות

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
31/05/13 2:35

הטיפול בשבץ מוח חריף יכול להנתן רק בשעות הראשונות.  הטיפול כיום יכול לכלול תכשיר ממיס קריש דם לוריד או במקרים סלקטיבים יותר צינטור מוחי.  מאחר וכל אחד מהטיפולים כרוך בסיכונים ותופעות לוואי ההחלטה לגבי הטיפול צריכה להנתן על ידי הרופאים בבה"ח בהתחשב במצבו הבסיסי של החולה, סיכון לדמם וגורמים נוספים. לאחר השעות הראשונות חשוב בעיקר למנוע אירוע נוסף או סיבוכים משניים כגון בצקת מוחית, דמם למיטת השבץ,דלקת ריאות,פקקת בורידי הרגליים ועוד. במידה והחולה יציב חיוני להתחיל שיקום במהירות האפשרית .  

אני מציע לבקש הסבר מפורט מהנויורלוג המטפל במחלקה. 

כל טוב ובהצלחה

שלום. בנוסף לעצות הטובות  של ד"ר אוריאל.אני יכול להציע לך לוודא  שיש מי שמלווה אותו מהמשפחה  באשפוז ובשיקום לפחות פעם ביום . וודא שכבודו נשמר ז"א הוא מקבל מזון מתאים ז"א ג'לטיני ,חבוש ברגליו  בתחבושת אלסטית ,יורד מהמיטה ,עושה צרכיו ומתקלח כראוי.ומופיע לפחות פעם ביום בחדר האוכל .פנה לקבל חוות דעת ממנהל המחלקה ואם זה לא מספיק לבקש לקבל חוות דעת שנייה  מרופא ברמה של ד"ר אוריאל.. במידה והיחס והטיפול והתייחסות אליך גרועים בקש העברה לבית חולים אחר .