מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .

ארוע מוחי

27/05/12 16:10
3 תגובות


בעקבות  עליית הסוכר קיבל בעלי בן 62 ארוע מוחי .  הראיה שלו נפגעה  ואושפז בבית חולים.  בביקור בבית כששהה בבית החולים נפל ושבר את עצם הירך שזה היה יותר ימים בבית חולים,וקשה יוותר וזה כלל פיזותרופיה.,ועזרה רבה בפעולות היומיומיות.  הליכה עד היום עם קביים ווכמעט ווהוא לא רואה. מצבו גם לפני הארוע  מבחינה מנטלית לא היה מזהיר  הוא היה שרוי בדכאון  והיה אדיש למצבו הרפואי והאסטטי.



איך אפשר להביא אותו למצב שהיה לפני הארוע.  הוא נכנס לדכאון שמא לא יראה יותר. 



מה אפשר לעשות בכדי לקבל תמונה ברורה על מצבו.



תגובות

BENO1952
27/05/12 16:41

שלום גברתי,,

מצב דיי קשה לאדם שהיה פעיל במידה כזו או אחרת,,ולפתע קורה דבר המשנה את חייו ב 180 מעלות.

באם תצליחי לשכנעו לבקש / או את בשמו דרך מרפאת הקופה להיפגש עם פסיכולוג/ית זה יכול להועיל מאד לעזור לו "לצאת" ולו במעט ממצבו כיום.

האם הוא עבר / עובר שיקום כל שהו? האם הוא עושה דבר מה או כל היום בבית? מוגדר נכה בביטוח הלאומי? אפשר לבקש דרכם אף התערבות עובדת סוציאלית שתכוונו לעשות משהו,,ויש אפשרויות נוספות.

הרבה סבלנות דרושה ,,!!

BENO1952
27/05/12 16:41

.

פרופ--איתן-אוריאל
מומחה כמוני
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
30/05/12 4:40

דכאון מהווה סיבוך שכיח בעקבות ארוע מוחי. חשוב לאבחן את הדכאון  במהירות ולהציע טיפול תרופותי במידת הצורך. כמובן שלהפרעה דכאונית  פוטנציאל לפגוע  ביכולת השיקומית. כמו כן כדאי  לבצע הערכה נוירולוגית  על מנת להעריך מה המשקל של ההפרעה האורטופדית  וההפרעה הנוירולוגית בקשיי הההליכה ומה המקור המדויק להפרעות הראיה.

כל טוב ובהצלחה