מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאב די דחוף-שמן או אידוי, ודיווח

די דחוף-שמן או אידוי, ודיווח

מטופל קנביס חדש
20/03/14 15:22
1 תגובות

סובל בעיקר מכאבי שרירים ורצועות מכיפוף חמור בגב, ומכאבי דיסקים של פריצות/בלטים, וכן מנדודי שינה

בקרוב מאוד יש לי חלוקה ראשונה אצל הספק.
אני יכול לבחור בין שמן לאידוי.(יכול בסבירות גבוהה לשנות את הרשיון). אני רוצה שההשפעה תהיה בסוף הערב עד למחרת לפנה"צ, ובצהרים תפוג.

הספק מציע מכשיר אידוי בהוצאה חד פעמית של 370, כך שאידוי (כעיקרון)לא יקר יותר.

1.מה כדאי לי-אידוי או שמן?
ומה משפיע יותר?


2.יק"ר אומרים דברים סותרים לגבי דיווח לרשויות ,לעניני נהיגה, שכמובן אסורה (ולא יכול להכנס לאיסור הזה עכשיו).
מה ידוע לך- האם הם,או הרוקח המחוזי, או הספק- מדווחים לרשויות כגון משרד הרישוי-פרטים כגון מס' ת"ז של הנוטלים?

3. מה נשאר פחות בדם ובשתן- שמן או אידוי? וכן-האם משבש תוצאות בדיקות כגון תפקודי כבד?

4. לפי תפרחת 20 גר' בחודש, אחרי כמה ימים תתחיל ההשפעה?
ומתי ישפיע אם אקח שמן?


תגובות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
24/03/14 23:24

שלום רב, 

שאלת שאלות רבות: 

1. לשמן יש זמן מחצית חיים ארוך יותר ולכן הוא נותן כיסוי ל- 12 שעות. יש בעיה אחת עם השמן והיא שכל ייצרן מייצר אחרת את השמן ויש בהחלט מוצרים יותר אמינים ופחות אמינים. יש להתייעץ עם הרופא שלך עם מי יש לו ניסיון והוא עובד. 

2. לשמן אין את תופעת הלוואי של גרימת נזקים לריאות. לאידוי יש פחות מעישון אבל עדין יש. 

3. על היק"ר חלה אחריות  ע"פ חוק לדווח על כל חולה שמקבל מהם רישיון לשימוש בקנביס רפואי למרב"ד. עד כמה שידוע לי הם עומדים בהתחייבות הזו. למרב"ד יש את הזכות לשלול את הרישיון של כל אדם שמדווח להם שמתשמש בחמרים אילו לצמיתות או באופן זמני (בדיוק כמו עם חולים שמדווחים להם שלוקים באפילפסיה למשל). לרוב החולים מקבלים זימון לוועדה בה הם יכולים לומר את דברם. באם החלט להתלות את הרישיון - כאשר הופסק השימוש - תלוי כמה זמן הרישיון הותלה ובאילו תנאים ניתן לפנות למרב"ד ולבקש חידוש או ביצוע מבחנים לרישיון חדש. 

4. הקנבינואידים ותוצריהם נותרים הן בדם והן בשתן במשך 20 יום לאחר לקיחה אחרונה. הדבר נובע כתוצאה מאי יכולת של הגוף להפטר מהמטבוליטים. אין לכך שום קשר לצורת הלקיחה שכן מה שנותר בגוף הוא חמרי הפירוק של הקנבינואידים שהם החומר הפעיל שבגללו בכלל לוקחים את הטיפול - שנכנס לדם בלי תלות בדרך בה הוא מגיע לשם בין אם ממערכת העיכול או מהריאות, ומתפנה מהדם ע"י מערכת הכליות ודרכי השתן. 

5. זה לא משבש בדיקות דם רוטיניות אבל כן אפשר ובקלות רבה לעלות בבדיקת דם ושתן פשוטות האם אדם לקח חומר שיש בו קנבינואידים עד 20 יום לפני לקיחת הבדיקה. 

6. עישון או אידוי פריחה ישפיע אחרי כמה דקות וההשפעה הישירה תמשך כ- 4-6 שעות. לשמן יקח כשעה להשפיע וההשפעה תשמך באופן אחיד פחות או יותר כ- 12 שעות. שניהם ייצרו את אותם המטבוליטים בדם שישארו כ- 20 יום לאחר שימוש אחרון. 

מקווה שעזרתי. 

ד"ר גור.