מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבכאבי פנים ושיניים

כאבי פנים ושיניים

10/07/14 17:37
5 תגובות

שלום,
לפני כארבע שנים עברתי טיפול שורש בשן עליונה מצד שמאל שכנראה גרם לפגיעה עצבית כלשהי. במשך כשנתיים היו לי כאבים באיזור ורגישות בצד שמאל של הפנים. עם הזמן זה התפתח והתווספו גם כאבים שורפים בחלק שמאל של הגוף, רגל, יד, פנים וכו'. כיום אני סובלת ממוקדים נוספים בחלל הפה שכואבים, בעיקר בשן התחתונה למטה, לעיתים כאבים ממושכים ורציפים ולעיתים כאבים דוקרים, כמו התקפים דוקרים חזקים שנמשכים כמה שניות ואז חוזר לכאב הרציף. בנוסף בחצי שנה האחרונה אני סובלת מכאבי ראש לוחצים, מאחורי האף ובאיזור הרכה (צד ימין) שכמעט ולא עוברים. אני יכולה חודש שלם להיות עם הכאב ראש הזה, יום יום...
אני מטופלת בליריקה 75 בוקר ו-75 ערב. ניסיתי להעלות מינון אך זה מקשה עליי לתפקד (עייפות וכו')
עשיתי בדיקת MRI, הכל תקין.
הומלץ לי להוסיף לליריקה אלטרולט 10 ולהעלות לפי הצורך. אני חוששת משילוב התרופות. האם הוא מקובל?
תודה


תגובות

BENO1952
10/07/14 20:30

היי דינו,,,

במשך כל התקופה שאת מספרת עליה חוץ מ mri שהראה שהכל תקין לא נעשה/עשית דבר בנידון?

את מטופלת במרפאת כאב?

מי שהמליץ לך על האלטרולט הוא רופא שמטפל בך? אם כן אז הוא כניראה יודע.

בנוסף הייתי אומר שאת צריכה לבדוק כל אפשרות לאתר את מקור הכאב ולבדוק מה אפשר לעשות .צריכת משככי כאב לא פותרת בעיה.לפעמים היא גם גורמת לתופעות לוואי.

מרפאת כאב,,נוירולוג,,התיעצות,,,לשמוע פתרונות אחרים מעבר לתרופות מקלות,,יש תהליכים שונים שיכולים להועיל לך.

כל טוב,,

דינו
10/07/14 20:44

תודה על התגובה, עשיתי המון בנידון לאורך השנים, ראיתי 3 נוירולוגים, 5 רופאי שיניים, מומחה פה ולסת, 2 מנהלי מרפאות כאב בארץ (באופן פרטי) ואינסוף ביקורים אצל רופא המשפחה. מי שהמליץ לי על הטיפול הוא רופא שיניים שמנהל מרפאת כאב בארץ. ליריקה ואלטרולט למיטב הבנתי אינן תרופות לשיכוך כאבים אלא תרופות ארוכות טווח. פשוט רציתי לדעת אם זה נפוץ השילוב הזה של התרופות כי בבית המרקחת אמרו לי שלא שמעו על שילוב כזה וזה הלחיץ אותי...

מצבי היה טוב אילו תרופות מהמדף היו עוזרות לי :-(

BENO1952
10/07/14 22:10

ליריקה בדרך כלל ניתנת לאלו הסובלים מכאב כרוני [נוירופטי] הנובע מנזק כל שהוא במערכת העצבים,וזה להקלה בכאבים,שאין להם "פיתרון",או שלא אותרה הבעיה.

אלטרולט בדרך כלל היא תרופה נוגדת דיכאון אשר  ניתנת גם לבעיות שינה.[לי הומלץ אלטרולט עם אמביאן cr--לא עזר כלל].אם זה הומלץ לך על ידי רופא,כפי שאת מציינת,אני מניח שהוא מנסה לבדוק באם זה עוזר לך,,

רוב התרופות לסובלים הם ניסוי וטעייה.שילובים יכולים להיות עם תרופות שלכאורה אינם מיועדים לבעיה מסויימת.לפעמים זה עוזר,לפעמים לא,לפעמים זה "מייצר" תופעות לוואי נוספות,,זה טיבו של "הניסוי",,לא עוזר,חוזרים לרופא ואומרים שזה לא עוזר,או שמפסיקים לבד,ומבקשים משהו אחר.

לדעתי את  צריכה הערכה נוספת/חדשה במרפאת כאב,לא אלו שביקרת אצלן.,,אחרת.smiley

את צריכה לחפש את הרופא/ה שחושבים "מחוץ לקופסה",,,smiley

עידית-רונן
מומחה כמוני
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
11/07/14 21:15

לדינו,

כאבים בפנים וחלל הפה עלולים להיות קשים לאבחון  ולעיתים נדרשים רופאים מתחומי רפואה שונים כגון אלה שבדקו אותך:נוירולוג, רופא שיניים ורופא כאב.   

 קרוב לוודאי הכאב ממקור עצבי לכן הוחלט לטפל בליריקה. תופעות הלוואי כפי שאת מתארת ידועות ( לעיתים חולפות לאחר תקופת הסתגלות)  יתכן כי השיקול  לשילוב תרופתי מיועד להשיג  הפחתת כאב עם פחות תופעות לוואי.  מאחר והכאב אינו מגיב לטיפול שאת מקבלת, ממליצה לחזור למרפאת כאב להערכה חוזרת.  תיאור אופי הכאב חשוב  לאבחון : האם מעיר משינה?, חד צידי?, מיקום רקתי, מסביב לעין?, מלווה בסימנים כמו דמעת, גודש באף וכו'.

מוזמנת לקרוא  אודות כאב באזור הפנים, לסתות והפה

שיהיה בהצלחה, עידית.

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
13/07/14 23:21

דינו שלום, 

לשאלתך, אין שום בעיה לשלב אלטרולט וליריקה ביחד. המנגנונים שלהן שוניםפ ומשלימים ולכן זה גם מקובל. 

ליריקה היא אנטי נוירופטית מסוג חסמי הסידן ואלטרולט היא אנטי נוירופטית מכוון ה TCA - כך ששני המנגנונים משלימים זה את זה במטרה משותפת. 

ממליצה לך לנסות, ותראי מה קורה. זכרי שלמרות שהליריקה משפיעה מיידית לאלטרולט לוקח כ- 3 שבועות להתחיל להשפיע וזה בהדרגה. בכל אופן אל תתחילי את שתי התרופות יחד - אלא תתחילי אחת תוסיפי את השניה כדי שתוכלי לדעת אם יהיו תופעות לוואי או אלרגיות למי מהן לשייך אותם. 

ד"ר גור.