מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחולה HC כרוני כתוצאה מתאונה זקוק ליעוץ

חולה HC כרוני כתוצאה מתאונה זקוק ליעוץ

04/03/15 17:43
3 תגובות

האם מישהו נוסף סובל מהשפעות מצטברות כתוצאה מהכאב. כגון רגש אשמה כאשר יש מספר דקות של חוסר כאב. תשישות. חוסר אמון ביכולת להחזיק מעמד ובייחוד היחס של המערכת ואפילו המשפחה שמבקרת את הצורך במשככי כאבים חזקים. הרופאים מתייחסים אליך כאל חצי נרקומן
כול מערכת הבריאות חושבת שאני בדיכאון כשהאמת היא שזהו רגש של יאוש אולי אני טועה אבל האם זה לא סביר ואפילו נורמאלי?
המשפחה חושבת שאין לך כח רצון
ולצערי הכאב הוא כזה שבאמת אני מרגיש למכור להפסקת הכאב ואת אלו לצערי רק משככחי הכאבים עושים.
ומין הצד השני אני שונא את המילה נרקומן. בעיני נרקומן לוקח סמים על מנת להרגיש אופוריה מזויפת ואני לוקח משכחים כדי שהכאב יפסיק.
זה כל כך מבלבל שאני לפעמים שואל את עצמי "האם זה באמת כל כך כואב". מצחיק לאור העובדה שאני לא יכול להזיז את החלק הכואב או כאשר אני רואה את נפילת הלחי הנופלת במראה ואת העין האדומה.
מישהו פה חווה תופעות כאלו ועם כן אך את, אתה מתמודדים איתם
כי בתחושתי אני מרגיש לפעמים שאני מאבד את השפיות


תגובות

לימור17
08/03/15 14:19

ניב היקר, אתה צריך להיות חזק ולהיאחז בכל מה שעוזר לך ומסייע לך להיפטר מהכאב או לשכך אות. אל תרגיש אשם, כי אתה לוקח משככי כאבים, להיפך אתה צריך להיות מאושר שיש משהו בעולם הזה שיכול לעזור לך כי החיים עם כאב הם לא חיים בהגדרה... המשפחה שלך והסובבים אותך צריכים להבין שזו המחלה וזה הטיפול וזהו! אם הרופאים שמטפלים בך נותנים לך להרגיש רע עם עצמך - תחליף אותם!!! בהצלחה והמון שעות ללא כאב...

HOMEBOY1
08/03/15 16:33

תודה

אולם אודה כי אחר ארבע שנים שנראים לי כמו ארבעים , אין לי כח יותר להחליף רופא  או מרפאה ולהתחיל הכל מהתחלה. מעבר לזה שאני מחזיק מרובם נבלות עם אגו מנופח

המשפחה קיבלה הסבר מפורט אבל עדיין חיים בסוג של אשליה שאני לא מרגיש טוב וזה יעבור ביטח לאומי והיחס או חוסר היחס שלו, הם כלל לא מבינים אך מערכת הבריאות בארץ כבר לא מתפקדת  או אך חב' הביטוח הפרטי על פי חוק זכאית לשבע שנים למשוך אותך, כאילו שאני זה שמחוקק את החוקים.

הבעיה האמתית שאני כבר התעצבנתי על כל המצב הזה והם סתם מדליקים אותי מחדש.

מה עוד התפיסה המעוותת הזאת שזה יעבור כאילו זה שפעת. זה בעייני , התעללות בגוויה וזה מתסכל אותי. שלא לדבר על זה שעם אני זקוק לעזרה.  גם עם זה רק ליווי לניתוח כד שאשתי לא תאלץ לקחת עוד יום חופש ללא תשלום ואני מרגיש צורך להתנצל על זה שאני מבקש ובכלל על זה שאני צריך לבקש ולהסביר ולהרגיש עם זה רע. הם יעזרו עם אבקש מהם כך אני מאמין אבל זה לא בא מהם.

מעבר לזה את צודקת לגבי השימוש במשככי כאבי אבל אני אמביוולנטי לגבי העובדה שהצורך שלי לשלוט בכאב הופך אותי למשועבד לתרופות . אני שונא להיות תלוי במשהו.

ניתן לספור על יד אחת את הרופאים שאני מחזיק בני אדם. הם גדלים על האמונה "אשם עד שהוכחה חפותו"

יש להם אגו בשמיים, לפני כמה שנים הייתי סביר להניח מגיב ביותר אסרטיביות ותוקף אותם במגרש שלהם אבל היום למי יש כח. הם מכסתכי"ם את עצמם על כל פיפס ואפילו לא מסתירים את ואומרים את זה ריש גלי. כשאתה מבקש מהם לרשום חלק מהדברים לטובתך, לביטוח לאומי .

לדוגמא האם לדעתם המקצועית אני יכול לעבוד שהרופא שלי אמר לי מפורשות שלא. אז כמובן שהתשובה הייתי שלילית. והא עוד טרח והסביר לי שיש שוני בין להגיד ובין לחתום על זה. אז מה אתה אמור לעשות?

יש לי מזל שהמשפחה הגרעינית שלי אשתי ושני ילדי, איתי בכל הסיפור הזה בלעדיהם אין לי סיבה להמשיך ואיתם יש סיבה ואין כח.

עצות?

 

לימור17
09/03/15 10:55

ניב, תיאחז במה שיש לך, משם שואבים את הכוח. מניסיון אישי שלי עם כל שאר הגופים, כולל הרופאים צריך המון סבלנות ואל תגיד שאין לך יותר סבלנות, כי מדובר בחיים שלך ובאיכות החיים שלך.

תנסה לשנות תפיסה ולהסתכל על הדברים לא ממקום של קורבן (אםילו לא של המחלה), אלא ממקום של חוזק וידיעה שאתה חזק ויכול להכיל את כל מה שקורה לך.

שוב, תיאחז בגרעין הנפלא שתומך בך, אוהב ומבין.