מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאב פריצת דיסק L4-5

פריצת דיסק L4-5

21/03/16 18:50
4 תגובות

שלום דוקטור,



אני סובל מכאב גב עם הקרנה לרגל ימין כתוצאה מפריצת דיסק (L4-5).

הלכתי להתייעץ עם רופאת כאב, שהמליצה לי לקבל זריקה אפידורלית (תחת שיקוף) כולל גם הרס של העצב (אני חושב שהיא הזכירה שימוש בגלי רדיו). 



האם מדובר בהליך מקובל? מה הסיכונים בהרס של עצב?

חשוב לציין, שהכאב שלי הוא יחסית כאב נסבל, ללא חסכים נוירלוגים (מסוגל ללכת גם על קצות האצבעות וגם על העקבים), אך לא מסוגל לבצע פעילות גופנית שמשלבת ריצה בעקבות הכאב.



תודה מראש.

 


תגובות

אבי10
22/03/16 20:02

היי.
זריקת אפידוראל היא בהחלט בחירה טרום ניתוח ולפני כן פיזיוטרפיה וכל מיני טיפולים לא פולשניים אחרים.הרופאה שהציעה לי באובססיביות את הטיפול ברדיו פרקוונסי (rf) סירבתי לה וגם התיעצתי בפורומים עם 7 מנתחי גב מתוכם שניים פנים אל פנים ורק 1 המליץ לי שכן (הם עובדים באותו בית חולים) ולאחר שציינתי בפניו שאני עוסק בפעילות גופנית מאומצת כמו ריקודי עם. ויכול להיות מצב שבגלל שלא אחוש שום כאב לא אדע שאני גורם נזק בלתי הפיך לעצב הסאיטיקה.הוא חזר בו ואמר:"על זה לא חשבתי". עלי לציין שהביטוחים וכולל מושלם לא מכירים בטיפול האפידוראל וברדיו פרקוונסי כן.העלות בפרטי של הרדיו פרקוונסי שהוא הרבה פחות נפוץ עלותו כפי 3 מהאפידוראל.ברדיו פרקוונסי "צורבים"(חימום בין 40 ל 80 מעלות צלזיוס)את העצבים העדינים מסביב לחוליות (L4-L5).לא הייתי ממליץ עליה כבחירה ראשונה ובמיוחד אם אתה עוסק בפעילות גופנית(אולי מלבד שחיה) כלשהי.
בריאות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
23/03/16 12:11

שלום רב. 
בקרוב אפרסם מאמר על הטיפולים הפולשניים לכאב - דבר שאולי יעשה לכם קצת יותר סדר בדברים. 
בכל אופן כלל אחד ברור יש - לכל אדם יש בעיה טיפה אחרת, ולכן לא ניתן לעשות רפואה תבניתית. לאחד האופציה היחידה שיש היא ניתוח לאחר אין טעם לבצע ניתוח - כי זה לא יועיל. לאחד יש בהחלט סיכוי להנות מחסם לשורש או לחלל האפידורלי ולאחר אין סיכוי להנות מזה לטווח הארוך ולכן אין טעם להציע את האופציה. לאחד יש סיכוי להקלה ממושכת בטיפול באמצעות גלי רדיו ולאחר זה עלול לגרום נזק.
לא משנה כמה תכתבו כאן- אין תחליף לשיחה אינטראקטיבית עם רופא מנוסה שגם בודק אתכם בדיקה גופנית וגם רואה את הדימות בעיניו. רק טיפול מותאם אישית יש לו סיכוי טוב להצליח. 
לכן מיקי- התשובה הכי טובה שיש לי לומר לך הוא שאם אינך שלם עם הטיפול שהציעה לך אותה רופאה - לך לקבל חוות דעת נוספת מרופא כאב אחר או אורטופד. 
מקוה שעזרתי. 
ד"ר גור. 

אבי10
23/03/16 15:53

לדוקטור גור הנכבדה.
אכן גישה נכונה .אבל לצערי אנחנו המטופלים חווים במקרים מורכבים אלה מציאות בה רופאים שונים קובעים קביעות שונות האחד מזה של האחר וכשמדובר במטופל שאין לו שום מושג בתחום הוא עלול להיות מטורטר לאורך חודשים אם לא שנים כשכיום לא רק שהחלק מרופאי המשפחה נמנעים מלהשקיע מינימום זמן לדסקס את הנושא עם החולה ומיד רצים לרשום הפניה לרופא מומחה. וכשכבר אתה מגיע לאותו מומחה לאחר המתנה ארוכה כאורך הגלות.אתה מופתע לשמוע ממנו:"למה הוא שלח אותך אלי?זו בעיה למומחה אחר".אביא לדוגמא את המקרה שלי בקצרה להמחשה:עברתי איחוי פוסטריאורי של c3-c7 תוצאה מהחלטה של פרופסור מכובד להלעיט אותי בסטרואידים. לאחר חודשיים נכנס בי מאחור נהג צעיר פוחז שכתב sms בזמן נהיגה וגרם לי במנגנון "צליפת שוט" לבלגן גדול באזור שמתחת לניתוח(t2..t1...c7) לפני כשנה התחילו תופעות שבמידה רבה דמו לtts (כנראה ששיכנעתי את עצמי ללכת מהקל לכבד.למרות שבתוך תוכי ידעתי שזה משורשי הסיאטיקה.במשך שנה בהם חוויתי תופעות מתעתעות ברגל שמאל תוך שינויי  מיקום.לפני שבוע עברתי את האפידוראל בלוק ללא שום שינוי ואולי גם החמרה(אגב הופתעתי מכך שהחומר המוזרק הוא לא קורטיקוסטרואיד אלא  CELESTONE CHRONODOSE) מהיכרות עם מיקרים אחרים מתברר שהאפידורל בלוק מוזרק שלא במעט מקרים לשוא מכיוון שהאבחנה הייתה שגויה(כמו קרע בשריר או גיד בירך האחורי.הרופא היחיד (בפרטי)שהיה מוכן להעיף מבט על מכלול עמוד השדרה ולא להסתפק בלומברי ,ואף טען שתופעות "השריפה" הן מאזור המפגש הצווארי עם הטורקאלי ולא נראה לו שהפריצה המינורית ב l4-l5  גורמת למכלול התופעות.אבל בכל זאת הוא המליץ על האפידוראל בלוק וכעת אני מבין שזה היה ללא הועיל.ועלי כעת "לחקור" את הצומת C7-T1 שהפכה למאד עמוסה מטבע הדברים.
לטעמי רפואה אבחנתית במיטבה במקרים רבים צריכה להעשות בצוות רב תחומי במרפאות מקצועיות במתכונת למשל כזו:
http://www.ipa.org.il/presentations050613.asp

אגב צפיתי בהרצאה שלך בנושא כאב ראש באתר זה ונהנתי.
בריאות

ד--ר-גור-רות
מומחה כמוני
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
28/03/16 19:14

אבי שלום, 
מבינה מה אתה אומר ואכן שני רופאים - מאה דעות... ובכל זאת - אין מה לעשות רופאים הינם בני אדם ורפואה אינה מתמטיקה. 
לכן בחר לך את הרופא המתאים ביותר לדעתך וזרום איתו. לגבי התורים - מה אומר ומה אוסיף? זו רק שאלה של תקנים ותקנים הם שאלה של אפשרות כלכלית. 
ד"ר גור.