מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימה*שאלות לד"ר סגל שרשרו כאן*

*שאלות לד"ר סגל שרשרו כאן*

11/11/14 14:14
34 תגובות

ביום חמישי הקרוב יתארח כאן הדוקטור מיכאל סגל לדיון שאלות ותשובות בנושא COPD - הטיפולים החדשים - כל מה שרציתם לדעת. אתם מוזמנים להשאיר לרופא שאלות כבר עכשיו והוא ישיב ביום חמישי.



 



אירוח ד"ר סגל מוגש כשירות לציבור בחסות רפא



תגובות

nir12360
11/11/14 19:00

אני הן 58 חולה COPD כבר 20 שנה  יש לנו סיכוי בעולם הזה לשינוי בחיינו?

adel
12/11/14 6:07

הלו דוקטור סגל

ברשותך רציתי לשאול כמה שאלות:

1 האם יש קשר בן כאבי שרירים למחלה

או שזה יכול להיות מהתרופות שאני לוקחת למחלה.

2 האם מסכה לשינה משפיעה על הארכה בתוחלת החיים?

לדעתי, רק עוזרת להרגיש יותר טוב בבוקר, לדעת הרופא

המטפל משפיעה על הארכה.

3 האם יש קשר בן כאבי ראש בכיוון המצח לחמצן?

הכוונה אם החמצן יותר מידי חזק,

לי ניראה ש2 ליטר בלילה בשבילי זה יותר מידי והורדתי ל

1.5

בתודה מראש

בברכה אדל.

adel
12/11/14 9:59

לדוקטור סגל

ברשותך עוד שאלה בקשר לטיפול בסלילים colis .

כפי שידוע לי בארץ עושים גם את הסלילים colis לחולי אמפיזמה בפרטי,

אני גרה בחו"ל ודרך קופת חולים יש באפשרותי לעבור את הטיפול הזה.

הרופא שלי מומחה לריאות יעץ לי לא לעשות את הטיפול, מיכוון שמצבי לא טוב והאמפיזה

מפוזרת בכל הריאות ולא מרוכזת במקום אחד.

יש רופא שטוען שאפשר לעשות את הטיפול, כמובן שזה יהיה יותר הרבה סלילים

מחולה שהאמפיזמה שלו מרוכזת למעלה או למטה.

אני כרגע בטיפול אחר, לא של הריאות.

רציתי לשמוע חוות דעת שלך בנושא.

יום טוב אדל.
 

נינט-וקנין
12/11/14 12:52

ד" ר סגל שלום !! האם חולה מונשם יכול לטוס לחוץ לארץ ?

 

אפרת_זיו
17/11/14 15:29

שלום דוקטור.

מניסיון שלך עם מטופלים מה התרופה להרחבת סימפונות עם מינימום תופעות לוואי? תודה!

yasminh11
17/11/14 15:39

שלום  דוקטור

אבא שלי בן 85 סובל מעל שנה סובל ממחלת COP0 הוא סובל משיעול כרוני והוא קיבל את כל הטיפולים שרופה ריאות נתן  לו ושום טיפול לא היקל  עליו  במיוחד בלילה הוא לא ישן .

אודה לך  על עזרתך

תיקי-מ
17/11/14 17:22

שלום ד"ר סגל

בעלי חולה copd קשה מאדמשתמש במשאפים onbrez spiriva foradil  מרחיב סימפונות סרטייד דיסקוס 50/500 משאף ונטולין לעזרה ראשונה . כמו כן משתמש באנילציה ונטולין 0.5 cc ואיירוונט 1.00cc .לאחרונה המצב החמיר ובכל מאמץ קטן הוא מתנשף  ומתקשה לנשום וטוען שאין לו אויר. האם ניתן לעזור לו ולהקל עליו את ההתקף.

 

דוגית
17/11/14 21:11

שלום

אני בת68 חולהcopd כבר 6 שנים

עישנתי בעבר.התקפות קשות פעם בשנה שגם מתאשפזת .

שאלתי....אני רקדתי רקודי עם בעבר.רוצה לחזור לזה שוב

וזה קשה לקפץ ברצף.העם אני התאמץ יותר..עם הזמן זה יהיה יותר קל או איין סיכוי.

העם זאת אפשרות כמו פיזוטרפיה..או אני חיה באשליות וחבל על הזמן..
 

איתי-11
19/11/14 20:48

ערב טוב ד"ר סגל :

האם פוסט טראומה יכולה להשפיע על חולי גופני ? 

יש מצב שהכאב הכרוני ממנו אני סובל קשור לפוסט טרואמה שאיתה חי המון שנים  , ההגיוני הדבר בעינך? 

זולטן
19/11/14 21:36

אשתי בת 81 סובלת מ-COPD שנים רבות ומטופלת עם משאפים ואינהלציות. בימים האחרונים התגלה שבר (הרניה) בצד שמאל בבטנה מעט מתחת לגובה הפופיק והיא מועמדת לניתוח. הבעיה: הניתוח צריך להיעשות בהרדמה כללית מלאה. האם מותר להרדימה במצבה? אודה לתשובה עם הסברים.

ישראל-שלי
19/11/14 22:14

ערב טוב ד"ר סגל,

יש לי 4 שאלות ואשמח לקבל תשובה עליהן.

1. אחי חולה ב COPD כבר 5 שנים ומצבו כרגע בכי רע, הוא בקושי קם מהמיטה שלא לדבר על התפקוד היומימי שהוא כמעט בלתי אפשרי, הוא טוען שאין לו כוח לעשות שום דבר (הוא לוקח כדורי סטרואידים, ומחובר לחמצן) ואני לא מצליחה להקים אותו מהמיטה ושישתדל יותר.לעומתו יש לי חבר שאף הוא חולה ב COPD כמעט 10 שנים והתפקוד שלו ממש מעורר הערצה. הוא מקפיד מאוד בתזונה שלו, ואף מבצע תרגילי כושר, יוצא מהבית ונוסע לחול (הוא יותר מבוגר מאחי ב 8 שנים), למרות שבשעת לחץ רמת החמצן יורדת לו לכדי 80 אחוז ולעיתים פחות.  השאלה - האם יתכן שוני כזה בין שני אנשים? האם אין לסטרואידים חלק בקושי התפקוד של אחי? 

2. האם יש תחליף לסטרואידים, ואיזה כמות מומלץ לקחת?

3. האם יש מדד מתי להפסיק להיות מחובר לחמצן? איך אפשר לדעת שמה שהגוף ספג זה מספיק? כיום אחי מחובר במשך כל היום למכשיר והוא לא יודע מתי להפסיק.

4. האם חדר מלח יכול להקל במעט?

תודה רבה על ההתיחסות ועל התשובות.

 

vera55
20/11/14 15:27

האם דר סגל יענה על כל השאלות שהופנו אליו?

vera55
20/11/14 15:48

אני חולת copd מזה 5 שנים, היו לי מספר התלקחויות אשר הצריכו אישפוז ומתן אנטיביוטיקה בנוסף לאינהלציה ומשאפים. האם התרופות החדישות בהודעה הקודמת אומנם עוזרים לדוגמא הרופא החליף לי סירוטייד 50/500 ב relevar??? האם מתאים לכל אחד או שיש בעיה במעבר בין המשאפים?

אני עדיין מעשנת אומנם יחסית כמות מזערית, ניסיתי את כל השיטות, אברהמסון באופן אישי, אלן קאר. מכבי אני מחפשת רופא שמומחה בהיפנוזה. האם מישהו מכיר?

עדידי
20/11/14 17:30

דוקטור ערב טוב, אני בשם אמא.

אמא קבלה ספיריבה אבל מבקשת לברר על חלופות. תודה

אפרת_זיו
20/11/14 18:15

האם סדנת נשימה  יכולה להיות מועילה  ומקלה  על אורח החיים של הסובלים מcopd?
שאלתי נובעה מהעובדה שבכל שאיפה של סרטייד (סגול) ההרגשה היא שהוא נתקע בגרוני ולא עובד לריאות. כלומר הנשימה קצרה ונעתקת באזור ה לוע.

 

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 18:23

בתשובה לאריק פ:

שאלה קצרה עם מטען כבד מאחוריה...

כמה הערות: (1) אין ריפוי מלא ל-COPD וספק אם אי פעם יהיה. (2) לעומת זאת יש התקדמות אדירה ב-20 השנים בהם אתה חולה - הרבה תרופות יעילות חדשות, הבנה לגבי חשיבות השיקום לחולי COPD, ניתוח הקטנת ריאות ועוד. יש לא מעט מידע ב"כמוני" על זה. הטיפולים הללו לא מרפאים - אבל בהחלט עוזרים, משפרים את תחושת קוצר הנשימה, מונעים התלקחויות, מונעים אשפוזים, משפרים איכות חיים ועוד. אין טיפול שעוזר לכולם, ויש פה ושם חולי COPD שנראה ששום דבר לא עוזר להם. קהילת רופאי ומדעני הריאות בארץ ובעולם חותרים ללא הרף למציאת טיפולים יעילים חדשים למחלה. ב-2014 נכנסו לסל מספר תרופות חדשות ואנו מקווים שיהיו עוד ב-2015. (3) התרופה הטובה ביותר היא מניעה! חובה על כולנו לעשות משהו כל יום להפחית את העישון של הסובבים אותנו! אם אף אחד לא יעשן, המחלה תיעלם בהדרגה.

 

gadi1
20/11/14 19:08

שלום רב ד"ר

בן 54 חולה ב-COPD מזה כשנתיים הפסקתי כבר אז לעשן  מצב מוגדר קל עד בינוני עם מעט נפחת בחלק העליון הימני בעיקר בצילום  CT  סימפטוריה -FEV 72%. ללא שיעול וללא הפרשות.

 אם הפסקתי את החשיפה לגורם המחולל האם כאן תעצר המחלה?או שתהיה הידרדרות עם הזמן גם ללא גורם כמו עישון.

אם אני חשוף לסיליקה האם אני חייב להפסיק מיידית את החשיפה?ועד כמה היא מסוכנת האם יותר מסיגריות או פחות או שווה.

הקושי  שלי הוא במאמץ עד עתה קיבלתי כמה סוגי משאפים וזה ולא שיפר בכלום את הבעיה במאמץ יש איזו תרופה מומלצת למצבי?

אודה לך על תשובות
 

yoel
20/11/14 19:58

אבי מקבל ספיריבה כמעט שנה ומצבו השתפר מאוד. הוא יכול לעשות דברים שלא יכול היה לעשות לפני כן. האם לאור השיפור כדי להפסיק את הטיפול?

מה דעתך? מה השלכות של טיפול ארוך טווח.

לוקח ספיגיבה מעל שנה.

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 20:47

תשובות ל-adel:

שאלה 1 האם יש קשר בן כאבי שרירים למחלה או שזה יכול להיות מהתרופות שאני לוקחת למחלה.

תשובה: כאבי שרירים בד"כ לא יהיו ביטוי של COPD. מבין התרופות ה"אשמים" השכיחים ביותר הם תרופות מקבוצת הסטטינים הניתנים לטיפול בכולסטרול גבוה. כמובן שיש תרופות נוספות שיכולות לגרום לכאבי שרירים. כדאי לשאול את הרופא המטפל, שמולו רשימת התרופות המלאה.

שאלה 2 האם מסכה לשינה משפיעה על הארכה בתוחלת החיים? לדעתי, רק עוזרת להרגיש יותר טוב בבוקר, לדעת הרופא המטפל משפיעה על הארכה.

תשובה: אני מניח שהכוונה למכשיר BIPAP? אם כן - אין הוכחות מדעיות ברורות לכאן או לכאן. אני חושב שרוב המומחים בתחום יסכימו שבחולים מסויימים ה-BIPAP מפחית את הסיכוי לאשפוז כתוצאה מהתלקחות קשה. יש פחות הסכמה לגי מי הם החולים שבהם כדאי לטפל ב-BIPAP.

שאלה 3 האם יש קשר בן כאבי ראש בכיוון המצח לחמצן? הכוונה אם החמצן יותר מידי חזק, לי ניראה ש2 ליטר בלילה בשבילי זה יותר מידי והורדתי ל -1.5

תשובה: לא יכול לפסול לגמרי את האפשרות אבל זה לא כל-כך סביר. 

 

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 20:55

תשובה ל-Alisa:

אני חייב להודות שאיני מבין את הקשר בין השאלה על סדנת נשימה לבין נושא המשאף במשפט השני.

לגבי "סדנת נשימה" - האם את מתכוונת לסדנא לשיקום נשימתי? אם כן - התשובה היא ששיקום נשימתי הוא טיפול בהחלט יעיל ב-COPD. התועלת המוכחת - הפחתה בקוצר הנשימה, הפחתת הסיכון לאשפוז, שיפור איכות החיים ועוד.

לגבי סרטייד - כדאי להתיעץ עם רופא הריאות. יש הרבה העדפה אישית במשאפים. סרטייד זהו משאף משולב ויש לו תחליפים שאולי יתאימו לך יותר, כמו Symbicort או Flutiform.

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 21:04

תשובה ל-vera55:

אתחיל מהסוף - אין שום תרופה ל-COPD שהתועלת שלה מתקרבת לתועלת שבהפסקה מוחלטת (מוחלטת!!! אפס סיגריות!) של עישון. האם ניסית להיעזר בתרופות כמו Zyban או Champix? אני בד"כ ממליץ, כשאת מרגישה שאת רוצה לעשן, לדמיין שיש לך שריפה בסלון ואת לוקחת בקבוק בזנין ושופכת אותו על השטיח.

לגבי המשאפים - שלושת קבוצות התרופות הניתנות כטיפול קבוע ל-COPD הוכחו, כל אחד לחוד, כמפחיתים את הסיכוי להתלקחויות. זאת לא אומרת שמי שנוטל משאף מוגן מהתלקחויות! אלא, למשל, שאם ב-100 חולי COPD שלא יטופלו במשאף יהיו נניח 30 התלקחויות בשנה, אזי בקבוצה של 100 חולים בחומרה דומה יהיו אולי 15-20 התלקחויות בשנה (המספרים הם רק הדגמה עקרונית ולא מתייחסים למחקר ספציפי). 

חולים שונים יגיבו אחרת לתרופות שונות, גם אם לכאורה התרופות אמורות להיות דומות. זה נובע מהשונות הגדולה בין בני המין האנושי ("בן-אדם הוא לא מכונית"). לא תמיד הרופא יודע לנבא איזה משאף מתאים למי ויש מרכיב מסויים של ניסיון ותהייה, משותפים לרופא ולחולה.

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:18

תשובה לנינט וקנין:

אם הכוונה לחולה מונשם בצורה מלאה, כלומר תלוי במכונת ההנשמה 24 שעות ביממה, אז אפשר לטוס רק בסוג בהטסה רפואית.

חולים הנתמכים ע"י מכונת ביפאפ רק בלילה יכולים לעיתים לטוס בלי בעיות מיוחדות, ולעפמים לא, תלוי בפרטי המקרה.

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:20

תשובה לדקלה:

ככלל מרחיבי הסמפונות ארוכי הפעולה (אלו שלוקחים פעם או פעמיים ביום) מאוד בטוחים ושכיחות תופעות הלוואי נמוכה. עוד על תופעות לוואי בלינק הבא:

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=210755

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:26

תשובה ל-yasminh11:

יסמין - הייתי שמח לנסות ליעץ אבל (א) בלי לדעת מה הוא כבר קיבל ובמשך כמה זמן קשה לי לומר מה עוד אפשר לנסות (ב) שאלות ספציפיות כאלו צריכים להיפתר במרפאה, רופא מול חולה. כפי שרמזתי כבר הערב, יש חולי COPD שלא קל למצוא להם מזור. חשוב גם לדעת ששיעול בחולה COPD יכול להגרם ע"י סיבות אחרות, בייחוד אם אין שיפור עם הטיפול ב-COPD. אני מציע שתלווי את אביך לרופא הריאות ותמשיכו להתמיד בטיפולים המוצעים על ידו. אם הוא (או היא) לא מוצאים מזור לשיעול, אפשר לבקש בנימוס המלצה לחוו"ד נוספת. בהצלחה!

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:31

תשובה לעדידי:

אני חושב שתמצא(י) את רוב התרופות בלינק הבא:

http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=210755

כדי לתת תשובה יותר ממוקדת אני צריך שאלה יותר ממוקדת: מה מפריע לה בספריבה - יעלות לא מספקת? גירוי בלוע אחרי נטילת התרופה? יובש בפה? לא מסתדרת, טכנית, עם המשאף?

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:42

תשובה לתיקי מ:

אני מצטער לשמוע שכל-כך קשה לבעלך.

הייתי מתחיל בדברים הבסיסיים ביותר - האם הוא משתמש נכון במשאפים שלו? ניתן לפנות להדרכה לאחיות או טכנאיות במכוני הריאות השונים, או לרופא הריאות כמובן. יש גם סרטונים באינטרנט המדגימים שימוש נכון במשאפים השונים. חלק מהחולים הקשים מאוד לא מסוגלים להשתמש בצורה יעילה במשאפי אבקה כגון אלו שציינת וכדאי לנסות להעביר אותם למשאף תרסיס כגון Flutiform, אותו ניתן לתת באמצעות התקן שנקרא Aerochamber שמשפר את יעילות המשאף. גם על זה תוכלי לשמוע מצוותי מכוני הריאות. 

אני מקוה שהוא כבר לא מעשן. אם עדיין מעשן זה הדבר הראשון והחיוני שצריך לעבוד עליו. אחרת כל התרופות הם "ברכה לבטלה".

אני מוטרד מכך שהוא מקבל מספר משאפים עם תרופות הפועלות בצורה דומה - פורדיל, אונברז, אחד התרופות מתוך השתיים הכלולות בסרטייד וונטולין בשתי צורות שונות (משאף ואינהלציה). מעבר לעובדה שאין הגיון לתת כל-כך הרבה תרופות עם מנגנון פעולה זהה, זה גם יכול להיות מסוכן כי המינון המצטבר גבוה מאוד ויכול לגרום לדופק מהיר ולעיתים אפילו להפרעות מסוכנות בקצב הלב.

חשוב גם לוודא שאין סיבה אחרת, כגון מחלת לב לא מטופלת, לקוצר הנשימה שלו.

יתכן שיש מרכיב נכבד של חרדה ו/או דכאון וגם לזה צריך להתייחס.

לבסוף - אם הוא לא מטופל בסדנא לשיקום נשימתי, זה מאוד מומלץ. גם החולים הקשים ביותר מסוגלים להפיק מזה תועלת.

בהצלחה!

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:46

תשובה לדוגית:

השאלה שלך מעודדת אותי - זה סימן שאת "פייטרית" (לוחמת)!

אני חושב שריקודי עם זה רעיון נהדר. תעשי מה שאת יכולה, כלי פחד. כדאי לנסות לקחת אינהלציה או משאף מיד לפניכן.

בכדי לשפר את הכושר הגופני חשוב לבצע פעילות גופנית אירובית לפחות 4-5 פעמים בשבוע, משך 30-45 דקות כל פעם. כדאי אולי להתחיל במסגרת סדנא לשיקום נשימתי אשר יכניסו אותך למשטר אימון. תוכלי להמשיך בבית.

כל הכבוד! לא לוותר!

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:47

תשבה לאיתי-1:

צר לי, אבל אינני מומחה לא לפוסט-טראומה ולא לכאב כרוני.

כל טוב!

ד--ר-מייק-סגל
20/11/14 23:53

תשובות לישראל שלי:

שאלה 1. אחי חולה ב COPD כבר 5 שנים ומצבו כרגע בכי רע, הוא בקושי קם מהמיטה שלא לדבר על התפקוד היומימי שהוא כמעט בלתי אפשרי, הוא טוען שאין לו כוח לעשות שום דבר (הוא לוקח כדורי סטרואידים, ומחובר לחמצן) ואני לא מצליחה להקים אותו מהמיטה ושישתדל יותר.לעומתו יש לי חבר שאף הוא חולה ב COPD כמעט 10 שנים והתפקוד שלו ממש מעורר הערצה. הוא מקפיד מאוד בתזונה שלו, ואף מבצע תרגילי כושר, יוצא מהבית ונוסע לחול (הוא יותר מבוגר מאחי ב 8 שנים), למרות שבשעת לחץ רמת החמצן יורדת לו לכדי 80 אחוז ולעיתים פחות.  השאלה - האם יתכן שוני כזה בין שני אנשים? האם אין לסטרואידים חלק בקושי התפקוד של אחי? 

תשובה: יש שונות מאוד גדולה בין חולים. אנחנו לפעמים רואים שני חולים שתפקודי הריאות שלהם כמעט זהים, אחד מתפקד מאוד יפה והשני - קטסטרופה! יש לזה הסברים פיזיולוגיים רבים אבל לא אלאה אותך. בשאלה שלך חבויות חלק מהתשובות - מוטיבציה משחקת חלק חשוב. תרומה של בעיות רפאויות אחרות, כגון חולשה שרירים על רקע טיפול ממושך בסטרואידים, גם היא יכולה להיות מאוד חשובה.

שאלה 2. האם יש תחליף לסטרואידים, ואיזה כמות מומלץ לקחת?

תשובה: טיפול קבוע בסטרואידים בכדורים (להבדיל מסטרואידים במשאף) יעשה יותר נזק מתועלת ברוב רובם של חולי COPD. מקומו של הפרדניזון הוא לטיפול קצר-מועד (5-10 ימים בסה"כ, ברוב המקרים) בזמן התלקחות.

שאלה 3. האם יש מדד מתי להפסיק להיות מחובר לחמצן? איך אפשר לדעת שמה שהגוף ספג זה מספיק? כיום אחי מחובר במשך כל היום למכשיר והוא לא יודע מתי להפסיק.

תשובה: הגוף כל הזמן צורך חמצן כי חמצן הוא הדלק של האיברים שלנו. לכן החמצן לא מצטבר בגוף. בחולי COPD הדרישה עולה על ההיצע (בגלל שהריאות החולות לא מסוגלות לעמוד בדרישה) ולכן הסטורציה, שמבטאת את כמות החמצן בדם, יורדת. מומלץ לתת חמצן 24 שעות ביממה לחולי COPD כל עוד הסטורציה היא מתחת ל-90%. ניסיון להתרגל לחיות בלי חמצן (וכתוצאה מזה - עם סטורציה נמוכה) מזיקה ללב לאורך זמן.

שאלה 4. האם חדר מלח יכול להקל במעט?

תשובה: ראי מה שכתבתי בלינק הבא: http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=4398 

תשובה ל-gadi1:

לגבי התועלת בהפסקת עישון - תפקוד היראות שלנו פוחת באיטיות עם השנים. הירידה היא איטית מאוד כך שאנשים בריאים, גם בגיל מופלג, לא יהיו מוגבלים. במעשנים קצב הירידה בתפקודי הריאות הרבה יותר מהיר, וזו מהות מחלת ה-COPD. לכן מעשנים עלולים לסבול מקוצר נשימה. מי שמפסיק לעשן עוצר את ההתדרדרות המוגברת הזו תוך שבועות ספורים, אבל הנזק שנעשה, לצערנו, אין להשיב. יחד עם זאת חשוב להבין שאין שום טיפול ב-COPD שהוא יעיל כמו הפסקת עישון.

לגבי סיליקה - שאלה מתחום אחר לגמרי. בעקרון אם יש לך COPD אזי הרזרבות התפקודיות של הריאות שלך ירודות ואתה יותר פגיע לכל מה שעלול לפגוע בריאות, כולל סיליקה. כדאי להתיעץ עם רופא תעסוקתי לגבי מזעור הנזק. במקרים מסויימים אכן מומלץ להפסיק את החשיפה לסיליקה לחלוטין.

אם המחלה מגבילה אותך היא אכן COPD יש מגוון של תרופות שעשויות לעזור: http://www.camoni.co.il/index.php?idr=400&p=210755

אם המשאפים לא עוזרים תבדוק שאתה משתמש בהם נכון.

תשובה ליואל:

תודה על השאלה. בהחלט כדאי להמשיך את הטיפול באופן קבוע. שתי סיבות לכך: ראשית - אם אבא יפסיק את הטיפול, הוא יחזור לאותו מצב בו הוא היה לפני הטיפול תוך זמן קצר. שנית - מעבר לשיפור בהרגשה, ספיריבה והתרופות האחרות מאותה הקבוצה כנראה מאיטים את התקדמות המחלה עם השנים.

התרופה בטוחה לשימוש גם משך שנים רבות. ראה בלינק על מחקר בו המשתתפים, חולי COPD, טופלו בספיריבה משך 4 שנים: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18836213

תשובה ל-adel לשאלה בעניין הטיפול ב-coils ב-COPD:

המחקרים על יעילות ה-coils ב-COPD מאוד ראשוניים ולדעתי עדיין לא מצדיקים את השימוש בטיפול זה. אני חושב שיש הצדקה להמשיך במחקרים לבדיקת היעילות. 

זהרה
22/11/14 14:18

שלום דר סגל רציתי לדעת מה זה מחלה COPD ומה סימנים של מחלה  תודה

אפרת_זיו
24/11/14 11:30

זהרה שלום, מצד שמאל פה בעמוד תראי מדריכי בריאות ושם מרוכז כל המידע שאת זקוקה לו.